Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/inspiration-sverige/

For 10 år siden i Malmø + inspiration til skønne udflugter i Sverige

For 10 år siden boede vi i dette fine hus i udkanten af Malmø.

Et lille gult dukkehus med stribet tapet i stuerne og en skøn have, som vi havde kastet vores kærlighed på efter der en dag faldt en havebog ned i min indkøbskurv og jeg fik en akut trang til at dyrke egne blomster, afgrøder og adgang til frisk luft på egen matrikel. Det var ærlig talt en lidt impulsiv beslutning, men det skal man ikke kimse af – for vi har aldrig fortrudt at vi stiftede bekendskab med Sverige som et land at bo i. Halvandet år fra vi overtog huset, til vi solgte det igen og flyttede tilbage til København – afstanden til arbejde og venner blev alligevel lidt for stor med Øresundsbroen mellem os.

Begejstringen for Sverige har vi stadig!

Vi har så mange skønne oplevelser fra vores tid i Sverige og et par af tipsene til hvad jeg stadig husker som særlig rart vil jeg dele med jer i dag. Sidste weekend var vi på rejse til Malmø og Båstad, og i løbet af den kommende tid vil jeg dele to mere fyldestgørende guides med fine anbefalelsesværdige oplevelser.

Her er et fint lille tilbageblik i billeder til for 10 år siden – jeg var ikke helt så flittig med kameraet dengang – og en lille inspirationsliste over mange af de gode udflugter, som vi tog på dengang.

10 tips til skønne udflugter og rejsemål i Sverige

 1. Vandreture i Skåne – det gjorde vi en del og der er skønne vandreruter ved Romeleåsen, en kort køretur fra Malmø. En enkelt gang farede vi vildt. Så hvad der skulle have været en lille 10 km vandretur, endte med vi med at vandre det meste af dagen og ud på den lyse sommeraften – det var uden mobiltelefoner, og vi havde faktisk ikke engang ur med – men var begyndt at overveje om vi kunne finde et sted at overnatte undervejs. Vi fandt dog tilbage til bilen efter en lang og dejlig tur.
 2. Udflugt til Småland og Astrid Lindgrens verden
 3. Mölle – Åhh, men altså et hyggeligt sted! Vi boede på det mest fantastiske Bed & Breakfast sted. Super romantisk, men jeg kan simpelthen ikke finde et eneste billede fra den tur. Muligvis var vores udflugt dertil, inden vi fik et kamera …
 4. Fjällbacka – byen hvor den svenske krimiforfatter Camilla Läckberg har skrevet handlingen omkring i alle sine bøger. En charmerende smuk og hyggelig by (mange af billederne i indlægget her er taget på  vores tur til Fjällbacka)
 5. Lund – en super hyggelig by lidt uden for Malmø.
 6. Skærgården i det hele taget.
 7. Göteborg – Liseberg er fantastisk ved juletid og det er Göteborg nu også
 8. Sofiero – som er særlig anbefalelsesværdig i denne tid, hvor alle de fine rhododendron springer ud.
 9. Ulricehamn – vi var der på en lille skitur, men jeg kunne fint forestille mig at her er fint året rundt.
 10. Strømstad – vi tog en gang på udflugt dertil for at spise en helt uforglemmelig anretning med krabber, rejer og jomfruhummere. I den forbindelse valgte vi impulsivt at overnatte i en campinghytte, fordi der bare var så hyggeligt at vi gerne snuppede en ekstra dag nu vi var der.

Jeg synes, det kunne være mægtig hyggeligt at høre om jeres bedste tips, rejsedestinationer og inspiration til skønne oplevelser i Sverige … 

27 kommentarer
 • Grethe skrev:
  11. maj 2017 kl. 11:36

  Jeg skal til at bage hveder. Du skriver om en rørt smør med kanel og salt. Skal saltet i smørret eller hvordan?
  Kh Grethe

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 12:38

   Jeg rører blot blødt stuetempereret smør med lidt flagesalt og kanel – en smule creme fraiche 38 % er også lækkert at røre i og giver en super lækker luftig smør.
   God fornøjelse med hvederne
   Kh AC

 • Izabela skrev:
  11. maj 2017 kl. 13:17

  Tak for den fine beskrivelse af charmerende Sverige. Et land jeg desværre kun har rejst kort i. En skal for der er så charmerende , hyggeligt og skønt. Føltes som at være hjemme , og så alligevel anderledes. Helsingborg og Ystad er også to skønne byer, og jeg har Stockholm til gode. Har på fornemmelsen at det er en suveræn lækker by. Nu hvor jeg bor i Nordjylland har jeg Gøteborg inde for en kort sejltur og som du skriver en utrolig skøn by. Overvejer sommerhus til næste år , pakke ungerne og manden og ellers trille ud på eventyr:-) er Astrid Lindgren også noget for børn i alderen 3-7 år? Tak for skøn opskrift på hveder, min søn mener vi skal spise dem hver uge:-)

  • Jørgen skrev:
   24. maj 2017 kl. 06:44

   Lige netop for de mindre børn, de lidt ældre børn vil nok foretrække Skara Sommerland, elle lige Liseberg.
   Sverige er barre dejlig!
   Har cyklet langs Gøtakanalen 3 gange tidligere, skynde på den mindste barnebarn på 3 år, at han skal lære at cykle alene, så bedstefar kan nå det sidste tur inden, min sidste dag.
   PS. Børn på 4/5 kan sagtens cykle langs Gøtakanalen.

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 20:11

   Så skønt at høre med hvederne – min søn er enig med din søn ;)

   Jeg synes også det kunne være så hyggeligt at være i et sommerhus i Sverige i noget tid og drømmer også lidt om en uge på en ødegård i det svenske. Bare ren afslapning og natur :)
   Jeg har også stadig Stockholm til gode, og som du har vi også rigtig gode forventninger til den by – så den må bare opleves på et tidspunkt.
   Da vi var i Astrid Lindgrens verden var Johan og Julie omkring 5 år og det var perfekt. De kunne være med på det meste og jeg vil bestemt mene at 3-7 år er rigtig godt – det er klart den største oplevelse når man kender figurene og historierne, så er det hyggeligst at opleve og ekstra sjovt for børnene
   Kh AC

   • Trine Schøn Nielsen skrev:
    15. maj 2017 kl. 21:35

    Stockholm er en meget smuk by og bestemt et besøg værd? Er lige kommet hjem fra 4 dage i Rom- det er nok en af de vidunderligste byer jeg har besøgt❤️

    • Ann-Christine skrev:
     16. maj 2017 kl. 08:53

     Åh, hvor er det dejligt at høre, Trine ♡ Dejligt at I havde en skøn tur og oplevede Rom på fineste vis.
     Jeg glæder mig meget til at opleve Stockholm en dag også :)

 • anette skrev:
  11. maj 2017 kl. 17:08

  Elskede Astrid Lindgrens verden som barn, vi var også i highchiparal og en dyrepark.
  har et spørgsmål, som Sweden kunne skrive bedre på deres side.
  Der mangler seriøst en guide til at rejse med hund i Sverige, bla. Deres transport regler i bil, ved de har bur str regler, men ikke om hunden skal være i bur (om sele er ok m.m), eller hvor stort det skal være, for det er meget svært for ikke svensker (måske også for svensker) at finde rundt i reglerne.

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 20:18

   Mon ikke de læser med her, så måske det kommer på et tidspunkt ♡
   God aften til dig
   Kh AC

   • Anette skrev:
    11. maj 2017 kl. 21:46

    Kunne være rart for man får flere forskellige ofte uklare bud på reglerne når det googles

 • Line skrev:
  11. maj 2017 kl. 18:25

  I starten af 2015 boede manden og jeg tre måneder i Uppsala på grund af hans job. De måneder glemmer jeg aldrig! Og faktisk pønser jeg tit på at planlægge en forlænget weekend/en sommerferie til Uppsala og nærområdet. Den by faldt jeg pladask for :-)

  /Line

  • Ann-Christine skrev:
   11. maj 2017 kl. 20:19

   Åh, hvor skønt! Der er altså også noget særligt ved at være længe et sted hvor man får en form for hverdagsliv – som man jo gør på tre måneder et sted. Lyder som en skøn plan at tage tilbage dertil på en lille ferie
   Kh AC

 • MichalaT skrev:
  11. maj 2017 kl. 20:42

  Det skulle vel ikke være Valdemarsro I boede i?
  Kunne ikke være mere enig, Sverige er et fantastisk land.
  Vi nåede at bo i Malmø i 10år, en dejlig tid.

  • Ann-Christine skrev:
   12. maj 2017 kl. 07:55

   Jo, det var det nemlig – og det var der jeg startede min blog :)

   Dejligt at høre at I også havde en dejlig tid i byen alle de år I boede der :)
   God weekend
   Kh AC

 • Nanna skrev:
  12. maj 2017 kl. 06:20

  Kan du mon anbefale et godt sted at overnatte med en baby på 5 måneder?

  • Ann-Christine skrev:
   12. maj 2017 kl. 08:03

   I Malmø eller andet sted i Sverige?

   • Nanna skrev:
    12. maj 2017 kl. 14:50

    I Malmø ☺️

    • Ann-Christine skrev:
     12. maj 2017 kl. 20:11

     Vi boede selv på Scandic og det er da i hvertfald fint børnevenligt :) Ellers kender jeg ikke til så mange hoteller i Malmø – men et godt tip er at tjekke tripadvisor det bruger vi ofte selv til at finde gode spots :)

 • Camilla skrev:
  12. maj 2017 kl. 12:19

  Tak for en super hyggelig inspirerende blog.

  Vi har med stor succes afprøvet mange af dine opskrifter, samt udflugter/spisesteder du har anbefalet her i Danmark.

  Dine videoer er også super gode, og overordnet er det fordi du er super god til og visualisere/forklare det hele lavpraksis og levende.

  Vi er en familie med 2 voksne + et barn på 5 år
  Vi har talt om og tage på sommerferie til syd Sverige i 2 uger, efter dit indlæg.
  Tidligere har vi positivt erfaret, og planlægge vores ferier, på den måde, at vi kronologisk har kørt og booket overnatning efter som vi ville opleve tingene. Både så vi ikke har skulle bruge en masse tid på og kører frem og tilbage til en fast logi, men også så vi voksne kunne tillade os og få et glas vin eller to til aftensmaden.
  På samme måde kunne vi godt tænke os og rejse i Sverige, men da vi ikke er så kendt med kørsels afstandene i Sverige, så har vi efterfølgende forgæves forsøgt og kontakte rejseselskaber som kunne lave en rejse/køreplan + booking af overnatning til os, men det har vi desværre ikke haft held med.

  Har du et godt tip?

  Mvh Camilla

  • Ann-Christine skrev:
   12. maj 2017 kl. 12:33

   Hej Camilla,
   Tusind tak for de søde ord om min blog, opskrifter og video! Det er jeg glad for du synes :)
   Rigtig god ide at rejse og bo efter oplevelserne, det er også rigtig hyggeligt at se de mange forskellige steder der er undervejs.
   Vi er sjældent så strukturerede når vi rejser og planlægger meget ofte undervejs på rejsen. Men jeg ved at hvis du googler “afstande sverige” så er der værktøjer til at hjælpe med køreafstanden mellem destinationerne :)
   Rigtig god fornøjelse med rejseplanerne – jeg håber I får en skøn ferie.
   Kh AC

 • Joan skrev:
  12. maj 2017 kl. 15:29

  Hej skønne Valdemarsro ?
  Først må jeg sige det er en fantastisk verden du har her – har brugt mange af opskrifterne og det er altid en succes ❣️
  Boede selv i Sverige i 3 år pga uddannelse – det var så fantastisk – elskede det og savner tit- selv helt små ting ? Hvis ikke manden havde haft hjemve boede vi der nok endnu ! Vi boede i Jönköping – meget centralt for småture i naturen men også længere udflugter. De har et helt fantastisk “net” af vandreled. Hvor det er nemt at planlægge udfra hvor langt man vil vandre.
  Har også været i Astrid Lindgrens verden både med og uden børn – det er et must og ren nostalgi (er selv vokset op med bla Emil og Pippi som børnetime ?) ! Har også besøgt High Charparall 2 gang og det skal vi bestemt igen. Mine to drenge var 6&3 år sidst vi var der og de elskede det – det er snart 5 år siden …… så vist snart på tide at sommerferien skal gå til Sverige igen !

  • Ann-Christine skrev:
   12. maj 2017 kl. 20:13

   Hej Joan,
   Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
   Sikke mange skønne oplevelser og minder fra Sverige! Så dejligt at høre. Vi har endnu ikke været i Jönköping, men det lyder som et perfekt sted at være ift mange skønne oplevelser
   Tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Kirstine skrev:
  13. maj 2017 kl. 16:03

  Jeg får helt lyst til at tage til Sverige. Hvor ser det bare skønt ud! Når jeg engang skal dertil, vil jeg helt sikkert tjekke dine anbefalinger ud!

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2017 kl. 09:50

   Dejligt at høre! Der er virkelig også hyggeligt i det svenske ♡
   Kh AC

 • Henriette skrev:
  23. maj 2017 kl. 14:58

  Har du mon et par gode tips til, hvad vi skal opleve i Malmø med børn?

  • Ann-Christine skrev:
   23. maj 2017 kl. 15:54

   Hej Henriette,
   Jeg er i gang med at skrive på et samlet indlæg om Malmø – det kommer i løbet af juni :)
   Men helt kort så vil jeg lige tippe om Bookaboat, som var et stort hit og så lege cykler og cykle rundt i byen, som er særdeles velegnet at opleve på cykel. Der er super mange skønne legepladser som er rigtig fede og sjove for børn.
   Tag også gerne en tur forbi Folkets park.
   Kh AC

   • Henriette skrev:
    24. maj 2017 kl. 09:20

    Det lyder rigtig godt med et samlet indlæg. Indtil da skal du have tak for dine tips her. Vi skriver helt sikkert Bookaboat og Folkets Park på listen.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.