Pizzasnurre


Saftige lækre pizzasnurre til madpakkerne!
Det er et hit. Hver eneste gang. Og hvis I (også) er gået en smule kolde i madpakkerne her sidst på sæsonen inden sommerferien, så er disse skønne, sjove og lækre for børnene at have med i madpakken + de kan glimrende fryses ned, så man kan lave mange, når man nu er i gang.
De lækre brød holder sig dejligt bløde og saftige i madkasserne og så er de nemme at have med ud i frikvateret, de dage hvor det er nødvendigt.
Prøv også: min allerbedste opskrift på pølsehorn >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzasnurre
- 25 g gær
- 2,50 dl mælk
- 0,75 dl olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 150 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- Tomatsauce
- 400 g hakkede tomater
- 1 rødløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 40 g chorizo, i små tern
- 1 tsk tørret oregano
- 125 g frisk mozzarella, skåret i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dejen
Lun mælken til den er omkring 35 grader varm. Rør gær ud i en skål med mælk og tilsæt olie, honning, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt sammen til den er smidig og lækker.
Lad dejen hæve i en tildækket skål på køkkenbordet i ca 2 timer.
Tomatsauce
Sauter rødløg i en gryde med olivenolie ved mellem varme til løgene er bløde, men ikke har taget farve. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, soltørrede tomater, chorizo i små tern, salt og peber, samt oregano. Sæt låg på og lad det simre ved svag varme mens dejen hæver. Hold øje med, at det ikke koger helt tørt – men det må gerne simre lidt ind til en tyk cremet sauce.
Saml Pizzasnurre
Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør med tomatsauce, drys med frisk mozzarella i tern og fold den ene halvdel over den anden. Skær dejen i strimler, som foldes sammen til en knude.
Lad pizzasnurrene hæve i 30-40 minutter på to bageplader med bagepapir.
Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-16 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
De smager simpelt hen så fantastisk – en af mine favoritter 👌🏼
Hej Dorte
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for du synes :)
Kh Ann-Christine
Hvilken slags fuldkornshvedemel er der take om ? Der finde jo mange forskellige grovheder af fuldkornshvedemel.
Hej Mette
Der er frit valg :) jeg har lavet dem med både ølandsfuldkorn, alm fuldkornshvedemel og grahamsmel.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg valgte metoden uden langtidshævning (20 g gær og 50 g ekstra hvedemel). Dejen blev totalt flydende og kunne ikke formes. Jeg brugte 2 skeer til at fylde dejen i muffinforme. Efter efterhævningen på 2 timer flød dejen ud over det hele. Hvad kan årsagen være?