Pizzasnurre


Saftige lækre pizzasnurre til madpakkerne!
Det er et hit. Hver eneste gang. Og hvis I (også) er gået en smule kolde i madpakkerne her sidst på sæsonen inden sommerferien, så er disse skønne, sjove og lækre for børnene at have med i madpakken + de kan glimrende fryses ned, så man kan lave mange, når man nu er i gang.
De lækre brød holder sig dejligt bløde og saftige i madkasserne og så er de nemme at have med ud i frikvateret, de dage hvor det er nødvendigt.
Prøv også: min allerbedste opskrift på pølsehorn >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzasnurre
- 25 g gær
- 2,50 dl mælk
- 0,75 dl olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 150 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rødløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 40 g chorizo, i små tern
- 1 tsk tørret oregano
- 125 g frisk mozzarella, skåret i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dejen
Lun mælken til den er omkring 35 grader varm. Rør gær ud i en skål med mælk og tilsæt olie, honning, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter først grahamsmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt sammen til den er smidig og lækker.
Lad dejen hæve i en tildækket skål på køkkenbordet i ca 2 timer.
Tomatsauce
Sauter rødløg i en gryde med olivenolie ved mellem varme til løgene er bløde, men ikke har taget farve. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, soltørrede tomater, chorizo i små tern, salt og peber, samt oregano. Sæt låg på og lad det simre ved svag varme mens dejen hæver. Hold øje med, at det ikke koger helt tørt – men det må gerne simre lidt ind til en tyk cremet sauce.
Saml Pizzasnurre
Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør med tomatsauce, drys med frisk mozzarella i tern og fold den ene halvdel over den anden. Skær dejen i strimler, som foldes sammen til en knude.
Lad pizzasnurrene hæve i 30-40 minutter på to bageplader med bagepapir.
Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-16 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine. SÅ lækre snurrer som min søn på 6 år elsker i madkassen til “lille mad” 😋 Du burde altså udgive en Madpakkebog som den næste i rækken 🙏😀 Mange hilsener Katja, mor til 3
Hej Katja,
mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡ Jeg vil meget gerne lave endnu flere kogebøger, så det er bestemt ikke utænkeligt at der på et tidspunkt også kommer en madpakkebog fra mig :)
Kh Ann-Christine
Hej
Min søn har mælkeallergi, så jeg plejer bare at erstatte mælk/smør etc med plantebaseret alternativer.
Det har jeg også gjort her, men min dej hævede slet ikke.
Ved du hvorfor?
Tak for hjælpen
Hej Maria,
Jeg vil tro det enten er gæren der er inaktiv eller at den er tilsat i for varm en væde. Det kan også være du blot skal give dejen lidt tid i en skål på køkkenbordet og se om den ikke kommer efter det.
Jeg bager ikke selv om plantebaserede alternativer, men er nu overbevist om at det ikke er der årsagen til manglende hævning ligger.
Kh AC
Wauv, hvor var de gode! Og et hit til børnefødselsdagen for både store og små?
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine