Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/eleanor-oliphant-har-det-helt-fint-af-gail-honeyman-boganbefaling/

Eleanor Oliphant har det helt fint af Gail Honeyman – Boganbefaling

eleanor olifant

Læser I mon mere eller mindre i denne tid?

Her er det en del mindre læsetid hos mig. Men mere hos Johan og Julie, som jo ellers også læser en hel del normalt. Med familien samlet på matriklen døgnet rundt med alt det hygge og nærvær sammen, som vi gerne vil gøre ekstra i denne mærkelige tid. Samtidig med arbejdsprojekter, der i øjeblikket strækker sig mere end fuld tid og en hjemmeskole, der også skal passes. En lille halv times læsestund hver dag bliver det til, det er også kun 1/3 af hvad jeg gerne  prioritere og hygger mig med i en mere almindelig hverdag.
– det er jo ikke noget problem! Det går nok og er helt fint, men jeg kunne forestille mig, at en del har det som jeg, mens andre pludselig har oceaner af tid til at læse den ene bog efter den anden.

Jeg læste bogen ‘Eleanor Oliphant har det helt fint’ på rekordtid lige inden Corona eksploderede i verden og Danmark lukkede ned.

Den stod på boghylden, hentet hjem fra biblioteket, i en uges tid før jeg tog fat på den. Jeg havde forinden en forestilling om, at bogen ville være en af de der lidt sjove, lidt skøre og letlæselige ‘let overfladiske underholdning’ bøger.

Og fortællingen er finurlig, letlæselig og skøn! Men også meget mere end det, for jeg blevet revet med over forventning og fik den dybeste sympati for Eleanor Oliphant, som faktisk har det alt andet end helt fint!

Eleanor Oliphant passer sig selv, sine meget faste rutiner og sit arbejde. Hun bor alene, har ingen venner, er socialt udenfor fællesskabet på sin arbejdsplads og hun forstår ikke helt de sociale spilleregler.

En dag støder hun tilfældigt ind i Raymond, som arbejder i IT afdelingen på Eleanors arbejde og kort efter hjælper Raymond og Eleanor en ældre herr der falder om på gaden. Eleanor bliver lidt modvilligt viklet ind i venskaber, omsorg og nærvær og langsomt folder hun sig ud og hendes historie og grufulde baggrund afsløres lidt efter lidt.

Jeg kunne slet ikke slippe den igen, så den var vitterligt læst på 2 dage og jeg  holder så meget af den type bøger med lidt skæve personligheder. Den kan varmt anbefale den.

10 kommentarer
 • Majken skrev:
  28. marts 2020 kl. 08:37

  Ja så fik jeg endelig givet mig tid til at skrive en kommentar til dig.
  Jeg læser ikke så meget men hører gerne lydbøger da dette kan kombineres med praktiske gøremål.
  Jeg hørte din bog for et års tid siden og var også begejstret for fortællingen. Kan også anbefales herfra.
  Ellers er jeg meget glad for dit arbejde, lækre opskrifter mm som bliver brugt flittigt og flere gange. Og dine valdemarsro anbefales tit til kolleger, venner og senest ældstebarnet der snart flytter hjemmefra.

  • Ann-Christine skrev:
   29. marts 2020 kl. 09:37

   Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
   Jeg er begyndt indimellem at lytte til lydbog når jeg går en tur, det er ret hyggeligt :)
   Rigtig god søndag til dig
   Kh AC

 • Carina skrev:
  28. marts 2020 kl. 10:46

  Mmm den ligger här i bokhyllan fast på engelska, fick fundera en stund över titeln. Men sen jag slutade resa i jobbet blir det inte mycket läst. Slutade nånstans runt när hon förälskat sig på avstånd och är sådär fantastiskt oövervinnerlig även om det kostade ett och annat pund :)

  Ha det gott! Carina

  • Ann-Christine skrev:
   29. marts 2020 kl. 09:43

   Tak for din fine hilsen. Jeg mener også at have hørt der er planer om at den skal filmatiseres på et tidspunkt, den skal jeg helt sikkert se :)
   Kh Ann-Christine

 • Rikke skrev:
  28. marts 2020 kl. 11:20

  Hej,
  Jeg har fornyelig-på din anbefaling- læst ‘Den franske gartner’ af Santa Montefiore. Den var virkelig god!
  Så er nu i gang med endnu en Santa Montefiore bog, nemlig ‘Mød mig under ombutræet’. Denne gang på lydbog, da det kan kombineres med Havearbejde og andre gøremål. Jeg er ikke nået så lang i den endnu, men det tegner godt?
  Jeg er stor tilhænger af bibliotekets eReolen, især i denne tid, hvor biblioteket ellers er lukket.

  • Ann-Christine skrev:
   29. marts 2020 kl. 09:47

   Hvor er det dejligt at høre! Den må jeg helt sikkert også læse så. Jeg synes hun skriver så skønt.
   Det er så genialt med eReolen, det virkelig godt tilbud vi har der.
   God læselyst til dig
   Kh AC

 • Sofie skrev:
  28. marts 2020 kl. 14:08

  Jeg læste den på engelsk, da vi boede i udlandet, så det er vel over et år siden jeg læste den. Den er SÅ god og den gjorde faktisk ret stort indtryk på mig. Den er ret finurlig, sjov, alvorlig og overraskende. Meget anbefalelsesværdig! Vil lige anbefale Everything I never told you, a Celeste Ng. Ved ikke hvad den er oversat til, men den er fabelagtig!

  • Ann-Christine skrev:
   29. marts 2020 kl. 09:53

   Mange tak for din fine anbefaling. Det glæder jeg mig til! Jeg mener ikke den er oversat til dansk endnu, men så kunne det være jeg skulle læse den på engelsk. – eller jeg kunne starte med hendes bog “små påsatte brande”, som jeg også endnu har tilgode. Har du læst den?
   Kh AC

   • Sofie skrev:
    6. april 2020 kl. 09:49

    Det har jeg! Den er også god, jeg er dog mere vild med førstnævnte, men det er jo smag og behag! Glæd dig til dem begge, uanset! Årh gode læseoplevelser er ubetalelige. Jeg savner virkelig den gode læsetid, men med tre børn under seks år er tiden der bare ikke lige nu. Prøver at prioritere en halv time inden sengetid, men jeg savner lidt de gode gamle dage hvor man kunne læse den halve nat fordi man ikke kunne slippe historien!

    • Ann-Christine skrev:
     6. april 2020 kl. 12:48

     Det kender jeg godt! Nu hvor Johan og Julie er så store og selv er vilde med at læse bøger, så er der igen mere læsetid ihvertfald i en almindelig hverdag og ferier. Synes det kniber lidt ekstra her under corona
     Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.