Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalsgratin/

Blomkålsgratin

Lækker og velsmagende blomkålsgratin med et sprødt låg af sprød rasp på toppen.

Herhjemme er både børn og voksne vilde med blomkålsgratin og den er virkelig også skøn og en dejlig måde at få serveret grøntsager. Jeg kan godt lide at servere den til enten ovnbagt eller grillet laksefilet, som tilbehør til kylling, eller som til en vegetarmiddag med salat og godt brød til.

Prøv også: min fantastiske opskrift på bagt blomkål >>

PT1H30M

Blomkålsgratin

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Ingredienser
  • 500 g blomkål, delt i buketter
  • 30 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 4 æg
  • 50 g parmesan
  • 0,5 dl rasp
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk smør, til formen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde, og rør hvedemel i. Pisk mælk i saucen, mens den koges godt igennem og smag til med muskatnød, salt og peber. Tilsæt mere mælk hvis nødvendigt for konsistensen. Sluk for varmen og tag gryden af varmen.

Del æggene og rør æggeblommerne og parmesan i saucen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i saucen.

Drys rasp i bunden af et smurt ovnfast fad og kom halvdelen af saucen i, derefter alle de rå blomkålsbuketter og tilsidst resten af saucen.

Drys resten af raspen over og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.

Åben først ovnlågen, når de 30 minutter er gået, da gratinen ellers kan risikere at falde sammen. Tjek med et trægrillspyd om retten er færdig eller skal have et par minutter mere.