Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalsgratin/

Blomkålsgratin

Lækker og velsmagende blomkålsgratin med et sprødt låg af sprød rasp på toppen.

Herhjemme er både børn og voksne vilde med blomkålsgratin og den er virkelig også skøn og en dejlig måde at få serveret grøntsager. Jeg kan godt lide at servere den til enten ovnbagt eller grillet laksefilet, som tilbehør til kylling, eller som til en vegetarmiddag med salat og godt brød til.

Min blomkålsgratin har bid og sprødhed, vil du gerne have den mere mør kan du give den længere tid. Se tips.

Prøv også: min fantastiske opskrift på bagt blomkål >>

PT1H30M

Blomkålsgratin

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 30 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 4 æg
  • 50 g parmesan
  • 0,50 dl rasp
  • 500 g blomkål, delt i små buketter
  • salt
  • sort peber
  • 1 spsk smør, til fadet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i. Pisk mælk i saucen, lad den koge godt igennem og smag til med muskatnød, salt og peber. Sluk for varmen og tag gry­den af blusset.

Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommer og parmesan i saucen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i saucen.

Drys rasp i bunden af et smurt ovnfast fad og kom halv­delen af saucen i, derefter alle blomkålsbuketterne og til sidst resten af saucen.

Drys resten af raspen over og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30­-35 minutter.

Åbn først ovnlågen, når de 30 minutter er gået, da gra­tinen ellers kan risikere at falde sammen.