Blomkålsgratin


Lækker og velsmagende blomkålsgratin med et sprødt låg af sprød rasp på toppen.
Herhjemme er både børn og voksne vilde med blomkålsgratin og den er virkelig også skøn og en dejlig måde at få serveret grøntsager. Jeg kan godt lide at servere den til enten ovnbagt eller grillet laksefilet, som tilbehør til kylling, eller som til en vegetarmiddag med salat og godt brød til.
Min blomkålsgratin har bid og sprødhed, vil du gerne have den mere mør kan du give den længere tid. Se tips.
Prøv også: min fantastiske opskrift på bagt blomkål >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålsgratin
- 30 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 4 æg
- 50 g parmesan
- 0,50 dl rasp
- 500 g blomkål, delt i små buketter
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør, til fadet
Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i. Pisk mælk i saucen, lad den koge godt igennem og smag til med muskatnød, salt og peber. Sluk for varmen og tag gryden af blusset.
Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommer og parmesan i saucen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i saucen.
Drys rasp i bunden af et smurt ovnfast fad og kom halvdelen af saucen i, derefter alle blomkålsbuketterne og til sidst resten af saucen.
Drys resten af raspen over og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.
Åbn først ovnlågen, når de 30 minutter er gået, da gratinen ellers kan risikere at falde sammen.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave den i forvejen og så varmes op?
Hej Kathja,
jeg har ikke selv testet det, men mener at huske at der er flere i kommentarfeltet der har skrevet om erfaringer netop det – så prøv at folde kommentarfeltet herunder ud, så får du maser af gode tips til det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan det fryses?
Hej Maria
jeg har ikke testet det, men kan se at en anden læser deler sin gode erfaring med at fryse den ned i kommentarfeltet her.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lært af min kære mor, hvordan hun gjorde, og selvom jeg har prøvet andre opskrifter, har jeg altid lykkedes med at forberede den 4 – 6 timer før den røg i ovnen, og altid været godt gylden og Maks hævet.. Måske været heldig, :-)
Dbh Børge
Hej Børge
mange tak for at dele dit fine tip og erfaring med gratinen!
Det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine