Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalssuppe/

Blomkålssuppe

Vi startede året med en let, lækker og cremet blomkålssuppe – den smager fantastiskog fyldig. Tro mig, man bemærker ikke, at der ikke er den mindste fløde i suppen.

Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.

Jeg bruger økologiske blomkålshoveder, som indimellem kan være lidt små i det, men så kommer jeg enten to hoveder i og justerer til med mere grøntsagsbouillon, når suppen er blendet – eller jeg supplerer op med et par grofthakkede løg eller kartofler i tern.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe

PT20M

Blomkålssuppe

4 pers.    20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1-2 blomkålshoveder
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk finthakket ingefær
  • 1 liter færdig grøntsagsboullion - fx herbamare
  • en knivspids vaniljepulver
  • lidt fintrevet muskatnød
  • 1/2 tsk salt
  • lidt friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • saften fra 1 citron
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Skær blomkålen i grove stykker og kom alle ingredienser, undtagen citronsaft, i en gryde.

Kog op og lad det koge i 10 minutter under låg.

Blend suppen helt fint. Juster konsistensen med mere grøntsagsboullion, hvis den er for fyldig.

Tilsæt citronsaften og smag til med salt og friskværnet peber.