Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalssuppe/

Blomkålssuppe

Vi startede året med en let, lækker og cremet blomkålssuppe – den smager fantastiskog fyldig. Tro mig, man bemærker ikke, at der ikke er den mindste fløde i suppen.

Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.

Jeg bruger økologiske blomkålshoveder, som indimellem kan være lidt små i det, men så kommer jeg enten to i og justere til med mere grøntsagsboillion, når suppen er blendet – eller jeg supplere op med et par grofthakkede løg eller kartofler i tern.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe

PT15min

Blomkålssuppe

4 pers    15 min
4 pers
Ingredienser
  • 1-2 blomkålshoveder
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk finthakket ingefær
  • 1 liter færdig grøntsagsboullion - fx herbamare
  • en halv ‘tom’ vaniljestang*
  • lidt fintrevet muskatnød
  • 1/2 tsk salt
  • lidt friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • saften fra 1 citron
  • Tilbehør:
  • ristet rugbrød
Udskriv opskrift
15 min
Fremgangsmåde

Blomkålen skæres i grove stykker og det hele, undtagen citronsaft, kommes i en gryde og koger i 8-10 minutter under låg. Derefter fiskes den tomme vaniljestang op og resten af suppen blendes helt fint. Juster suppen til med mere grøntsagsboullion, hvis den er for fyldig.

Tilsæt citronsaften. Smag til med salt og friskværnet peber.

Serveres med ristet rugbrød.

*tom vaniljestang: jeg gemmer altid de vaniljestænger hvor jeg kun har skullet bruge kornene fra vaniljen. Den tomme vaniljestang kommer jeg tilbage i glasset og bruger til at koge med, når jeg laver supper, sirup og andre retter hvor vaniljen kan koges med. Der er masser smag og power i sådan en tom vaniljestang.