Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalssuppe/

Blomkålssuppe

Vi startede året med en let, lækker og cremet blomkålssuppe – den smager fantastiskog fyldig.

Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.

Jeg bruger økologiske blomkålshoveder, som indimellem kan være lidt små i det, men så kommer jeg enten to hoveder i og justerer til med mere grøntsagsbouillon, når suppen er blendet – eller jeg supplerer op med et par grofthakkede løg eller kartofler i tern.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe

PT20M

Blomkålssuppe

Tid i alt20 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk ingefær, finthakket
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron, saften herfra
Udskriv 
Fremgangsmåde

Skær blomkålen i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, dog undtagen citronsaft og piskefløde.

Kog op, læg låg på og lad det koge i 8-10 minutter.

Kom en anelse piskefløde i og blend suppen, til den er helt cremet og luftig. Juster konsistensen med grøntsagsbouillon og smag til med citronsaft, muskatnød, salt og friskkværnet peber.