Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalssuppe/

Blomkålssuppe

Opskrift på en lækker og cremet blomkålssuppe, som smager fantastisk og fyldig.

Blomkålen bliver mør og lækker når den bliver kogt – man skal dog blot være opmærksom på ikke at give den for længe, da det går ud over smagen. Når den blendes til suppe, så får man den lækreste luftige og cremede suppe, som er et stort hit ved middagsbordet i familien.

Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe >>

PT25M

Blomkålssuppe

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk ingefær, finthakket
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron, saften herfra
  • Til servering
  • 1 spsk hampefrø
  • 30 g valnødder, grofthakket
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær blomkålen i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, dog undtagen citronsaft og piskefløde.

Kog op, læg låg på og lad det koge i 8-10 minutter.

Kom en anelse piskefløde i og blend suppen, til den er helt cremet og luftig. Juster konsistensen med grøntsagsbouillon og smag til med citronsaft, muskatnød, salt og friskkværnet peber.

Anret i skåle og drys med valnøddekerner, hampefrø og lidt frisk timian