Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/floedeboller/

Flødeboller

Hjemmelavede flødeboller er noget så lækkert og et rigtig sjovt hyggeprojekt at være sammen om i køkkenet.

De lækre flødeboller er skønne at servere som den lækreste hjemmelavede slik til en god fredagsfilm i sofaen med de allerbedste eller en dejlig dessert

Jeg bruger mørk chokolade til overtræk, men endelig prøv dig frem med din favorit og se mange flere skønne tips til hjemmelavede flødeboller under opskriften.

Prøv også: min bedste opskrift på chokolademousse >>

PT3H

Flødeboller

Tid i alt3 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 dage
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Flødebollebund
  • 300 g marcipan
  • 40 g flormelis
  • Flødebolleskum
  • 1 vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 110 g glukosesirup
  • 0,75 dl vand
  • 150 g æggehvide
  • 3 spsk sukker
  • overtræk
  • 400 g mørk chokolade
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt, eller lign - se tips
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Flødebollebunden
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rul marcipan ud på et bord drysset med flormelis, til marcipanen er ca 4 mm tyk og udstik 12-14 bunde med en rund udstikker.

Bag bundene i 7-9 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem. Lad dem køle af på en rist på køkkenbordet.

(se under tips til alternativ bund til flødeboller, hvis man ikke er vild med marcipan)

Flødebolleskum
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med 250 g sukker til de er jævnt fordelt. Kom vanilje, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og kog det op til 117 grader. Brug et madtermometer til at sikre at temperaturen er korrekt. Det tager lidt tid at bringe det op til 117 grader.

Pisk imens æggehviderne med 3 spsk sukker i en skål, røremaskine eller en foodprocessor, til det er helt stift og danner toppe.

Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne lidt efter lidt, i en tynd stråle mens der konstant piskes. Pisk videre i mindst 10 minutter, til det er en sej blank flødebolle skum, som guf gammeldagsisvafler

Kom flødebolleskum i en sprøjtepose med en rund tyl på 22 mm. eller en stor stjernetyl.

Sprøjt toppe på de afkølet flødebollebunde, sæt til side i en times tid på køkkenbordet, så de tørre en anelse i overfladen.

Chokoladeovertræk
Hak chokoladen helt fint og kom 1/3 chokolade i et vandbad, hvor den smeltes under omrøring. Tag derefter af varmen og og rør resten af chokoladen i til det også smelter.

Temperaturen skal gerne være således ved temperering af mørk chokolade:

  • 1/3 smeltet chokolade: 56 grader
  • Tilsæt resten af chokoladen og sænk dermed temperaturen til 28 grader
  • Varm forsigtigt og hurtigt op i vandbad til 32 grader.

Så er chokoladen klar til brug.

Overtræk flødebollerne
Sæt flødebollerne på en rist med bagepapir under risten, og brug en ske til at hælde chokoladen over lidt efter lidt. Alternativt kan du komme chokoladen i en høj smal skål, hvor flødebollerne kan dyppes i en af gangen. Sørg for at al flødebolleskummet er helt dækket med chokolade og at den øverste del af bundene også er dækket.

Drys med fx. glimmer, frysetørret bær, nødder eller lign. inden chokoladen størkner.