Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/floedeboller/

Flødeboller

Hjemmelavede flødeboller er så lækkert og virkelig et sjovt hyggeprojekt at være sammen om i køkkenet.

De lækre flødeboller er skønne at servere som den lækreste hjemmelavede slik til en god fredagsfilm i sofaen med de allerbedste eller som en dejlig dessert.

Jeg bruger mørk chokolade til overtræk, men endelig prøv dig frem med din favorit og se mange flere skønne tips til hjemmelavede flødeboller under opskriften.

Prøv også: min bedste opskrift på chokolademousse >>

PT3H

Flødeboller

Tid i alt3 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 dage
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Flødebollebund
  • 300 g marcipan
  • 40 g flormelis
  • Flødebolleskum
  • 1 vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 110 g glukosesirup
  • 70 g vand
  • 150 g æggehvide
  • overtræk
  • 400 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flødebollebunden
Rul marcipan ud på et bord drysset med flormelis, til marcipanen er ca 5 mm tyk og udstik 12-14 bunde med en rund udstikker.

Bag bundene i 8-9 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist på køkkenbordet.

Flødebolleskum
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og kog det op under jævnlig  omrøring, til præcis 117 grader (mål med et sukkertermometer).

Pisk æggehviderne til de er stive og danner toppe. Hæld langsomt den varme sukkerlagen i æggehviderne i en meget tynd stråle. Pisk konstant, så sukkerlagen piskes godt ind i æggehviderne. Pisk i 8-10 minutter, til det er en sej blank flødebolle skum.

Kom flødebolleskum i en sprøjtepose med en rund tyl på 22 mm. eller en stor stjernetyl. Sprøjt toppe på de afkølet flødebollebunde, sæt til side i en times tid på køkkenbordet, så de tørre en anelse i overfladen.

Overtræk flødebollerne
Temperer chokoladen.

Sæt flødebollerne på en rist med bagepapir under risten, og brug en ske til at hælde chokoladen over lidt efter lidt. Alternativt kan du komme chokoladen i en høj smal skål, hvor flødebollerne kan dyppes i en af gangen. Sørg for at al flødebolleskummet er helt dækket med chokolade og at den øverste del af bundene også er dækket.