Flødeboller
Hjemmelavede flødeboller er så lækkert og virkelig et sjovt hyggeprojekt at være sammen om i køkkenet.
De lækre flødeboller er skønne at servere som den lækreste hjemmelavede slik til en god fredagsfilm i sofaen med de allerbedste eller som en dejlig dessert.
Jeg bruger mørk chokolade til overtræk, men endelig prøv dig frem med din favorit og se mange flere skønne tips til hjemmelavede flødeboller under opskriften.
Prøv også: min bedste opskrift på chokolademousse >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 12 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flødeboller
- Flødebollebund
- 40 g flormelis
- 300 g marcipan
- Flødebolleskum
- 1 vaniljestang
- 250 g sukker
- 70 g vand
- 110 g glukosesirup
- 150 g æggehvider
- overtræk
- 400 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flødebollebund
Drys flormelis ud på bordet og rul marcipanen ud i ca. 5 mm’s tykkelse. Udstik 12-14 bunde med en rund udstikker (6 cm i diameter). Bag bundene i ca. 8-9 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist på køkkenbordet.
Flødebolleskum
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og kog det op under jævnlig omrøring, til temperaturen er præcis 117 grader – mål med et sukkertermometer.
Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Hæld langsomt den varme sukkerlage i æggehviderne i en meget tynd stråle. Pisk konstant, så sukkerlagen piskes godt ind i æggehviderne. Pisk i 8-10 minutter, til det er en sej, blank flødebolleskum.
Fyld flødebolleskum i en sprøjtepose med en stor rund tylle eller en stjernetylle. Sprøjt toppe på de afkølede flødebollebunde og sæt til side på køkkenbordet i ca. 1 time, til de tørrer en anelse i overfladen.
Overtræk flødebollerne
Temperer chokoladen.
Sæt flødebollerne på en rist med bagepapir under risten, og brug en ske til at hælde chokoladen over lidt efter lidt. Eller hæld chokoladen i en høj smal skål og dyp flødebollerne en ad gangen i chokoladen. Sørg for, at flødebolleskummet er helt dækket af chokolade og også, at den øverste del af bundene er dækket af chokolade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa,
Du skriver at flødebolle skum ikke kan gemmes, men skal bruges samme dag…
Jeg vil lave en kage med flødebolle skum på toppen – men kan det så ikke sprøjtes på kagen dagen før servering? 🤷🏻♀️
Vh Line
Flødebolleskummet kan risikere at skille, men jeg kan ikke udtale mig om andres opskrifter, så det tør jeg ikke sige om du kan gøre :)
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Hvor varm skal sukkermassen være, før man hælder den (langsomt) i; direkte fra gryden på 117 C eller?
Kan man piske æggehviderne for lang tid?
Kan man piske det hele i for lang tid?
Kh Signe
Hej Signe
Den skal hældes i fra den er 117 grader, og vil falde en anelse i temperatur undervejs i tilberedningen, så den skal ikke holdes varm.
Æggehvider kan godt piskes for længe, og det kan den samlede flødebollemasse også. (ligeledes kan begge piskes for kort)
Hvis æggehviderne er fint faste og danner toppe, – man skal kunne vende skålen uden de falder ud. Så er de perfekte.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har lige lavet dine flødeboller. Smager er skønt, men er grimme og flader ud. Jeg oplever nemlig præcis samme problem som jeg kan læse andre herinde har: at skummen er perfekt sprøjtet på og er fast og sej. Den stivner perfekt, men når så de dyppes i chokolade falder skummen af ned i den eller perfekt tempererede chokolade. Alle temperaturer og tider er overholdt til punkt og prikke. Chokolade er af super god og ren kvalitet. Æggehviderne er pasteuriseret så der ikke er blomme med i. Sukkermassen er hældt langsomt i og var den rigtige temperatur. Hvad gør jeg mon galt?
Bh chokolade elskeren
Det lyder til at skummet ikke helt fæstner ordentligt til din flødebollebund. Lader du den stå og tørre lidt inden de overtrækkes?
Ellers prøv at lade dem stå på en rist og hælde chokoladen forsigtigt over – evt over en 35 grader lun tør ske, så chokoladen ikke “falder for hårdt” på skummet.
Kh Ann-Christine