Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-god-start-pa-dagen-2/

En god start på dagen

kaffe-hario-og-manuel-kaffekvaern

Det har været et par travle dage på farten for mit vedkommende. En uge fyldt med arbejde, halloweenfest i børnehaven og Johan, som har været syg i et par dage med feber og hoste. På mange måder en helt normal børnefamilie uge, kan man vel godt sige. Dejlig, men også samtidig nogle dage, hvor alting skulle gå op i en højere enhed på puslespilsmåden, og hvor jeg på nogle tidspunkter kørte lidt på autopilot og lige skulle minde mig selv om, at nyde de små øjeblikke og være nærværende her og nu.

Onsdag skulle jeg til Sjælland og fotografere hele dagen, og da jeg landede hjemme igen ved midnatstid mange timer senere, stod der den dejligste gave til mig på køkkenbordet.

en-god-start-paa-dagen

En morgenkitspakke fra Merrild fyldt med dejligheder til en perfekt morgenstart;

Friskhøstede kaffebønner fra den nye serie Merrild Friskhøstet, en Hario V60 Cup Dipper, en manuel kaffekværn fra GSI Outdoors, et gavekort til Lagkagehuset og et rigtig sødt kort med en tekst om at tage sig tid, om smagen af god tid og om at skabe sig en god start på dagen.

Det ramte mig lige i mit morgen nydelseshjerte! Jeg elsker en god morgen start, de små øjeblikke med forkælelse, små kaffe ritualer og hverdagslykkefølelse.

manuel-kaffekvaern

Her til morgen startede vi så dagen med at stå en halv time tidligere op end normalt. Have lidt ekstra god tid sammen. Hygge og kramme lidt ekstra og aflevere børnene lidt senere.

Så kørte jeg ind til byen og købte friske blomster og lækkerier hos Lagkagehuset. Hjemme igen tændte jeg stearinlys og satte yndlingsmusik på, åbnede en pose af den nye kaffe, snusede duften ind og nød det lille ritual med at kværne kaffen manuelt, hælde kogende vand gennem hariofilteret, for at varme koppen og fjerne filtersmagen. Hælde vandet fra, for så at komme den duftende friskkværnet kaffe i filteret, hælde nyt vand på og nyde synet af vandet, som løb gennem kaffebønnerne. Og duften …

En god start på dagen!

-og nu hvor jeg sidder ved computeren, har skåret billeder til og skriver blogindlæg og arbejder, så lover jeg mig selv at skabe endnu flere øjeblikke med de små ting, nydelse og god tid. Følelsen af god tid kan jo faktisk godt være, bare at lave en langsom kop kaffe på en travl dag. morgenstart

Jeg har ikke tidligere prøvet hario eller den manuelle kaffekværn. Men vil lige give tippet videre, for det er en seriøs god julegave til kaffeelskeren! Den fylder ingenting og kommer garantrisse med i min rejsekuffert fremover.

Og jeg plejer faktisk heller ikke at købe Merrild kaffe. Men den her nye Friskhøstet serie, som følger kaffesæsonen verden rundt og fåes i varianter af økologiske og bæredygtige kaffebønner, er jeg egentlig meget fristet af. Nu har jeg drukket den første kop af den bæredygtige Indian Monsoon variant i dag, -den smagte dejligt og har givet smag på mere af samme variant og lyst til at prøve de andre.

morgen

12 kommentarer
 • Mette skrev:
  1. november 2013 kl. 11:45

  Bollen er den fra lagkagehuset? Ser så lækker ud :)

  • Ann-Christine skrev:
   1. november 2013 kl. 12:02

   Ja, det er deres chokorug – de er toplækre! ;)

 • Grethe skrev:
  1. november 2013 kl. 13:56

  Hej A.K.
  Det er lige sådan noget jeg har ledt efter. Ved du hvor det kan købes?
  Kh. Grethe.

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 09:27

   Hej Grethe
   Hario fåes i flere netbutikker og i en del specialbutikker med kaffe.
   Kh AC

 • Ninna skrev:
  1. november 2013 kl. 19:13

  SIKKE en lækker gave, den kaffekværn må jeg kigge nærmere, den kunne godt være et julegavehit til Kim;-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 09:30

   Toplækker!
   Jeg er simplethen så vild med, at der er gjort så meget ud af at gøre det personligt :)
   Fineste ide til hjemmebaristaen ;)

 • Stationsforstanderen skrev:
  2. november 2013 kl. 06:33

  De der øjeblikke er bare så vigtige – et liv på autopilot er spild af tid. Bruger selv at gå en tur, når jeg kan mærke at hverdagen kun fylder oppe i hovedet og ikke i resten af kroppen.

  Og kaffen om morgenen, den vil jeg ikke undvære – og den skal drikkes langsomt.

  God weekend

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 09:33

   Åh ja, det kender jeg godt – i travle perioder har mit hovede også tendens til at blive skilt fra kroppen ;) Og så er motion virkelig et hit.
   Tak for gode weekend ønsker – det har den været! Håber også din var skøn

 • Mor skrev:
  3. november 2013 kl. 21:48

  Den morgenkitpakke kunne vist ikke komme på et bedre tidspunkt..
  Vil selv huske at kigge efter den Merrild kaffe du fortæller om.
  En rigtig god ide´ at stå før op, for at nyde morgenen sammen!

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 09:56

   Det var virkelig lige spot on :)

 • Malene skrev:
  4. november 2013 kl. 09:12

  Vi drikker også kaffe brygget efter v60-metoden hjemme hos os, med friskkværnede bønner :-) det giver en anderledes god og smagfuld filterbrygget kaffe, synes jeg. Og fungerer fint som julegave, kan jeg bekræfte!

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 09:58

   Helt enig. Jeg er blevet virkelig glad for det nu og synes at det er sådan en hyggelig måde at lave en kop kaffe på. Elsker også en god espresso, men variation er bare altid dejligt og skønt for smagsløgene.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.