Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ga-vaek-forkolelse/

Gå væk forkølelse

fransk-logsuppe

Sidste uge var Johan forkølelsesramt og denne weekend har Julie hostet og haft en smule feber. Endnu er  jeg gået fri, men skulle jeg blive ramt, så har jeg samlet mig et yndlingsforkølelseskit, som gør det hele lidt mere medgørligt.

Fransk Løgsuppe med ostebrød er virkelig et ‘must have’ når efteråret bider, vinden er kold og forkølelsen truer. Det smager bare helt fantastisk, er fyldt med sunde løg og er comfort food, så det batter. – jeg får dog ikke Johan og Julie til at spise løgsuppen. Men de snupper med glæde denne kartoffelsuppe i stedet. superfood-snackkugler

Super dadelkugler fyldt med powerfoods, de er serøst proppet med alverdens gode sager. Snup en lille skål med dem og nyd dem! Put endelig bare chili i, hvis smagsløgene alligevel er væk eller sløve – det hitter og giver en dejlige varme i kroppen!

te-cool-mint

Min alleryndlings Cool Mint te i rigelige mængder. Den er sød og lækker og om sommeren perfekt til iste – om efteråret skal den drikkes varm og selv om den er sød i sig selv, så kommer jeg en tsk honning i, når forkølelsen truer.

hjemmelavet-hyldebaersaft

Varm hyldebærsaft er på en gang fyldt med gode barndomsminder (jeg sender altid min mor en sød tanke, når jeg drikker hyldebærsaft, hun har forsynet mig med mange flasker gennem tiden) – og antioxidanter.

En ret fin kombi, hvis I spørger mig.

rosie projekt boganbefaling

En god stabel bøger og en iPad med netflix – og så under dynen eller et par tæpper i sofaen. Med varme drikke og tændte stearinlys.

Hyldebaersuppe_hjemmelavet_opskrift

Og trænger man lige til noget lidt ekstra – så er hyldebærsuppen jo altid et sikkert hit!

Og dertil kommer pakken med kleenex, halstørklæder, strikkede strømper og den ekstra varme cashmerestrik? Det er lige før sådan en forkølelse bliver helt hyggelig på efterårsmåden. Men også kun lige før …

10 kommentarer
 • Øglemor skrev:
  4. november 2013 kl. 11:41

  Lyder som et dejligt forkølelseskit. Og Cool Mint-teen er så god, at den kan kurere det meste :-) Savner du endnu en lækker forkølelses-drik, kan jeg varmt anbefale varm hyldeblomstsaft, lime og frisk ingefær – også en sand forkølelses-knuser, som smager fremragende :) God bedring til de små.

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 16:33

   Jeg elsker varm hyldeblomstsaft, men havde ikke lige overvejet at drikke det med lime og ingefær – det lyder dog ret fantastisk og som en skøn smagskombi. Det skal prøves!
   -og tak, de småhoster men er ellers i et strålende humør igen :)

 • Marie skrev:
  4. november 2013 kl. 11:42

  Uhm, det ser godt fristende ud det hele. God bedring, hvis du bliver ramt ;)
  Ps: Husk at afkøle teen inden du kommer honning i. Alle de bakteriedræbende enzymer i honning dør ved 40 grader.

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 16:34

   Åh, ja – det havde jeg godt hørt noget om. Måske jeg bare skulle snuppe honningen på et stykke knækbrød ved siden af ;)

 • Louise skrev:
  4. november 2013 kl. 12:37

  Hvor er teen fra?

  • Ann-Christine skrev:
   4. november 2013 kl. 16:34

   Den hedder Cool Mint og kan købes i de fleste te butikker og online. Jeg kan ikke lige huske hvor denne er købt.

 • Anne-Marie skrev:
  4. november 2013 kl. 20:33

  Sikke et lækkert forkølelseskit. Jeg har en lækker hvidløgssuppe på min liste og den vil ungerne gerne spise, utroligt nok, men hvidløgene ændrer meget smag i suppen, så den er mild og lækker.
  Håber de gode sager kan holde os fri for sygdom.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Ann-Christine skrev:
   5. november 2013 kl. 08:10

   Ja, man kan lige så godt få det bedste ud af det, hvis forkølelsen skulle ramme ;) Og nu tager børnene og jeg en hjemme hygge/hoste dag i dag – det er slet ikke så tosset :)
   Kh AC

 • Maria skrev:
  4. november 2013 kl. 22:36

  Vi er i samme båd! Velkommen til efteråret…

  • Ann-Christine skrev:
   5. november 2013 kl. 08:11

   :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.