Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoddesmor/ Smørbart og Syltetøj

Hjemmelavet hasselnøddesmør

For noget tid siden smagte jeg for første gang ren hasselnøddesmør – og siden har jeg tænkt flere gange, at det måtte jeg altså virkelig prøve at lave selv. Hvilket jeg så gjorde i sidste uge. Det er super nemt, sundt og fyldt med gode fedtstoffer. Det smager godt og spiser man det fx sammen med en smule honning og en lille bitte humpel hakket mørk chokolade på et stykke nybagt bolle – ja, så er det næsten ala god hjemmelavet nutella.

PT30MPT10M1

Hasselnøddesmør

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 portion
Ingredienser
  • 120 g hasselnødder
  • 1 nip salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne på en bageplade i ovnen ved 175 grader omkring 15 minutter.

Tag hasselnødderne ud af ovnen, kom dem i en rent klæde og brug det til at gnide skallerne af i.

Kom de ristede lune hasselnøddekerner i en foodprocessor og kør til hasselnøddesmørret bliver cremet og lækkert.

Det kan godt tage 10 minutter og det er indimellem nødvendigt lige at skrabe kanterne og røre massen sammen i hakkeren.