Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoddesmor/

Hjemmelavet hasselnøddesmør

For noget tid siden smagte jeg for første gang ren hasselnøddesmør – og siden har jeg tænkt flere gange, at det måtte jeg altså virkelig prøve at lave selv. Hvilket jeg så gjorde i sidste uge. Det er super nemt, sundt og fyldt med gode fedtstoffer. Det smager godt og spiser man det fx sammen med en smule honning og en lille bitte humpel hakket mørk chokolade på et stykke nybagt bolle – ja, så er det næsten ala god hjemmelavet nutella.

PT30min

Hasselnøddesmør

2 dl    30 min
2 dl
Ingredienser
  • 2 dl hasselnøddekerner
  • 1 nip havsalt
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne på en bageplade i ovnen ved 175 grader omkring 15 minutter.

Tag hasselnødderne uf af ovnen og lad dem køle lidt af. Gnid kernerne så skallen løsnes og falder af.

Alle de afskallede hasselnøddekerner kommes i en minihakker eller blender og blendes indtil olien i nødderne træder tydeligt frem og gør hasselnøddesmøret cremet og lækkert.

Der skal blendes et godt stykke tid og det er indimellem nødvendigt lige at skrabe kanterne og røre massen sammen i hakkeren. Brug det som pålæg, evt sammen med honning og chokolade.