Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-julet-morgenmad/

En julet morgenmad

bananpandekager og julebog

Nogle dage er det bare så rart at skrue op for julehyggen allerede fra morgenstunden. I dag er sådan en julehyggelig december morgen, som startede med at finde ud af hvilke nisseløjer der var lavet i løbet af natten og så hyggede vi, krammede, hørte glad musik, fjollede og ordnede alle de praktiske ting, der nu også hører morgenen til – og jeg nåede ikke at spise morgenmad sammen med resten af familien.

Så i dag blev en af de dage, hvor jeg tog en helt julet morgenmaden med op på kontoret, sammen med en kop varm kaffe og den fine julebog ‘Ved julelampens skær’ som er fyldt med julefortællinger, noveller og beretninger om julen – en juletradition som er ny for mig, men som startede med det første julehæfte helt tilbage i 1918.

bananpandekager og julebog

Jeg skal lige have indhentet de første par juledages læsning, men ellers så vil jeg læse en julefortælling, hver aften her i julemåneden, inden sengetid.

Min morgenmad her til morgen er i øvrigt de skønne bananpandekager, som har fået juletilbehør i form af rubinrøde granatæblekerner, smukke grønne pistaciekerner og så et lille drys ekstra kanel og en knivspids guldstøv – fordi glimmer jo bare altid er dejligt

bananpandekager og julebog

5 kommentarer
 • Christinna C skrev:
  4. december 2014 kl. 13:07

  Det slår helt klart min hurtige ostemad. Og hvor er da en hyggelig tradition du har dig med julelæsningen.

  • Ann-Christine skrev:
   5. december 2014 kl. 06:16

   En hyggelig nystartet tradition, håber jeg :)
   -og en ostemad er nu altså også godt!

 • Malene skrev:
  7. december 2014 kl. 21:51

  Det lyder som en dejlig morgen – hvordan sørger du for at have så meget overskud om morgenen???? Jeg er altid voldsomt presset om morgenen… står for det meste alene med 2 børn om morgenen, fordi min mand arbejder om natten, så der er virkelig run på, når vi alle 3 skal gøres klar, en skal afleveres i børnehave og 1 i skole og jeg selv skal være på job til kl. 7.40! Det er så at sige umuligt for mig at lave de her hyggelige morgener med overskud og god tid. Og jeg er så ærgerlig over det… men jeg prøver at få det bedste ud af den tid vi har, så jeg sørger altid for at mine drenge står op til et køkken med masser af tændte stearinlys. Det giver i hvertfald lidt hygge, selvom tiden er knap…(fuldtids job som småbørns familie er noget fanden har skabt!!!! Man skulle skele meget mere til Sverige og Tyskland… se dér har de fat i noget af det rigtige. Nå nok om det :-)

  Fin tradition med “Ved julelampens skær” – jeg køber de gamle versioner i genbrugs butikkerne, og er ved at have en rigtig fin lille samling. Jeg elsker ting med historie, så historier med historie er jo i sig selv en virklig “hitter” hos mig :-)

  Glædelig december fra Malene

  • Ann-Christine skrev:
   8. december 2014 kl. 16:56

   Det har vi ikke altid – og det har vi bestemt ikke altid haft ;) Overskud om morgenen altså. Det hjælper dog en hel del at Johan altid har været ualmindelig morgenfrisk, det giver noget ekstra vågen hyggetid om morgenen. Indtil for 2 1/2 år, da vi boede i Kbh havde jeg også job inde i byen og var presset på mødetider mv. Så jeg kender det godt.
   Det hjælper en hel del på overskuddet om morgenen at jeg nu er 100% selvstændig med hjemmearbejdsplads. Der er en del dage, hvor Martin aflevere, og der skal resten af familien ud af døren gerne inden 7.30. Men der er helt klart en del overskud at hente ved at jeg arbejder hjemme.
   Jeg synes det lyder SÅ fantastisk med masser af tændte stearinlys i køkkenet om morgenen, det er de små ting der gør den store forskel!
   Og tak for tippet med julehæfterne i genbrugsbutikker – det vil jeg lige holde øje med :)
   Kh AC

 • Sanna Semënova Hedegaard skrev:
  17. oktober 2018 kl. 07:44

  Tusind tak for en smuk og klog artikel!
  Jeg har netop sendt den til en af mine studerende, der arbejder med højtider.
  Det er første gang, jeg læser noget på valdemarsro.dk, men nu vil jeg huske at læse her fremover – jeg synes rigtig-rigtig godt om din evne til at se og beskrive lykken i de små, daglige ting.
  De bedste hilsner
  Sanna Semënova Hedegaard

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.