Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/flodeis-med-bacon-smukfest/

Smukfest

is_med_bacon_smukfest

Jeg må indrømme, at tanken om søde sager i kombination med salt og røget bacon, aldrig har virket særlig tiltalende i mine øjne. Jeg kunne simpelthen ikke i mine tanker forestille mig, at bacon skulle have noget at gøre i den sammenhæng. Alligevel, eller måske netop derfor, blev jeg nysgerrig og måtte bare smage den bacon is, som man kan købe på årets Smukfest i Tulips Diner.

Jeg viste et billede af den på instagram forleden og kommentarerne delte også vandene – flere var til den samme skeptiske side som jeg.

Isen sælges i små fine kolde lukkede dåser og inden i er der den lækreste cremede fyldige flødeis. Små stykker mørk chokolade og bittesmå stykker sprødstegt røget og salt bacon. Baconstykkerne var små og hvis jeg ikke vidste at det var bacon, ville jeg sandsynligvis ikke tænke videre over det, men blot notere mig at det var lækkert med små strejf at noget salt i det søde og et strejf af noget røget i den cremede is.

baconis

Måske jeg ligefrem vil eksperimentere med sådan en is i mit eget køkken …

aellinger_skanderborg_smukfest

På Smukfest i bøgeskoven kan man gå ned til søbredden, kigge på de søde ællinger, snuppe sig en dukkert i det kølige vand eller nyde udsigten og naturen, mens man nyder en drink, eller spiser noget lækkert. Dukkerten i det kolde vand, springer jeg over! Men jeg kunne ikke stå for de små størrelser her og måtte lige fotografere dem.

14 kommentarer
 • Madling skrev:
  10. august 2013 kl. 14:02

  Det lyder meget specielt! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. august 2013 kl. 13:09

   Ja ik´ ;) Det er vist en af de ting der skal prøves før man kan sige om man kan lide det :D

 • Annika skrev:
  10. august 2013 kl. 14:36

  Is, bacon og en god sirup(ahorn) – det ER mums..
  Åhh.. er sikkert bare et ‘stunt’, eller? Den is ville jeg gerne købe og smage ellers.

  Faktisk fik jeg et spisested i julen (i USA) til at lave den is til mig – selvom de ikke havde den på menuen lige på det tidspunkt – de har kørt den som et ‘stunt’ nogle gange – og ja, selv knust bacon i is er godt.

  • Ann-Christine skrev:
   11. august 2013 kl. 13:11

   Jeg tror det er lavet specielt til festivalen, men måske det kommer i handlen … jeg har set flere (underlige, ha ha) ting med bacon, så det er jo ikke utænkeligt at det breder sig lidt ;)
   Bliver vist nødt til at prøve at lave det og god ide med ahornsirup.
   Små amerikanske pandekager med ahornsirup og god bacon er jo lækkert!

 • Thea Vaskavulla skrev:
  10. august 2013 kl. 15:44

  Haha det lyder dog stadig mere sjældent end godt ;)

  • Ann-Christine skrev:
   11. august 2013 kl. 13:12

   Ja, ik :D Prøv det hvis du falder over det på et tidspunkt og lad mig endelig høre om du ikke også bliver positivt overrasket ;)

 • Elisabeth skrev:
  10. august 2013 kl. 15:48

  Den ville jeg gerne prøve. Kan den købes andre steder

  • Ann-Christine skrev:
   11. august 2013 kl. 13:12

   Jeg tror det desværre ikke. Måske det kommer …

 • Sabrina skrev:
  10. august 2013 kl. 17:01

  Sjovt nok har jeg selv gået og tænkt på at prøve at lave is med bacon selv, ikke fordi jeg som sådan synes det lyder vildt lækkert, men synes det er super spændende. Nu har jeg endnu mere lyst til at prøve det af :-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. august 2013 kl. 13:12

   Prøv det endelig :)

 • Marina / cand.mor skrev:
  11. august 2013 kl. 07:06

  Ja okay, kunne levende forestille mig, at de små stykker chokolade har været “nødvendige”. Men det lyder sært, men også så sært at jeg måtte prøve det, havde jeg chancen :)
  Mandens kommentar i baggrunden til baconis – SMUKT

  • Ann-Christine skrev:
   11. august 2013 kl. 13:13

   Det er da også en rigtig herre dessert ;)
   Prøv det endelig hvis du får chancen og lad mig gerne høre om du ikke også bliver positivt overrasket

 • Anette skrev:
  12. august 2013 kl. 12:43

  Den tror jeg at jeg vil kaste mig over – både min kæreste og lillebror er bidt af en gal bacongris.
  Og jeg har en god is maskine :-)

  Rent praktisk – en god hj. lavet vaniljeis, tilsæt chokoladestykker og bacon når den er rørt, ikke?

  Den bliver vel for røget/salt hvis det tilsættes i røre/nedkølings processn?

  • Ann-Christine skrev:
   12. august 2013 kl. 16:25

   Jo, det tror jeg faktisk er en rigtig god ide – altså først at røre chokolade og baconstykker i til sidst efter isen er rørt.
   Lad mig endelig høre hvad du synes om det :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.