Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/forsmag-pa-gadeplan/

Forsmag på gadeplan – Aarhus

Canblau

En date på en tirsdag, med sin allerdejligste mand, hvor vi besøgte hele syv restauranter på én aften, og fik syv forskellige dejlige kulinariske oplevelser – lyder ikke som noget nær en helt perfekt aften? Martin og jeg havde i alle tilfælde en helt og aldeles pragtfuld aften i går.

Vi oplevede Forsmag på Gadeplan i Aarhus, en foodwalk hvor vi besøgte syv af byens restauranter og spisesteder. Et genialt koncept, som bliver enormt sanseligt da både mad, drikke, mennesker og fysiske omgivelser skifter i løbet af aftenen. Vi oplevede at alle restauranterne virkelig satte en ære i, at forkæle deres gæster og skabe en hyggelig aften for deres gæster.

Vi startede aftenen på CANblau, med en lækker tapas og et glas Cava. Jeg har tidligere spist på CANblau, og vidste, at der var helt sikkert en god oplevelse i vente. Det smagte forrygende – tapas (og bobler) er bare altid et hit, i mine øjne.

loegismose-magasin-oesters

Næste sted på vores rute var den fine og forholdsvis nye Løgismose Østers Bar i Magasin. Jeg har virkelig fået smag for østers i løbet af denne sommer, den rene friske smag og lettere salte smag. Uhm, serveret med bobler er det helt fantastisk. Vi fik lov at at smage både et glas champagne og en lille smagsprøve på Jacobsen Velvet Ale. Sidste nævnte smagte virkelig også godt til den lækre østers. Vi fik en god snak derinde og jeg lyttede mig til at de sandsynligvis også ville have østers til gæsterne torsdag, fredag og lørdag i denne uge (et lille tip, hvis man ikke når forbi i dag)

Jeg kommer til at tage et smut forbi Østers Baren med jævne mellemrum og tror godt det fremover kunne blive stedet, hvor vi mødes til østers og bobler, inden en middag i byen.

Raabar

Rawfood har hittet stort de seneste år og jeg synes, det smager super lækkert. Derfor blev jeg også glad for at Forsmag på Gadeplan havde lagt ruten forbi Råbar, hvor jeg ikke havde været tidligere. Super hyggelige omgivelser og et rart sted med lækker mad. Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer forbi.

tgv-Cafe

TGV Cafe var også ny for mig. Jeg havde lagt mærke til stedet før, men måske fordi det ligger lige der over for banegården, havde jeg tidligere tænkt at det var mere ala et værtshus end et spisested. Hvor har jeg taget fejl! Der skal vi helt sikkert spise igen. Vi valgte at sidde udenfor i den lune sommeraftenluft. Men jeg tog lige et kig indenfor i de uformelle og hyggelige omgivelser.Super mad og hjertelig betjening. Jeg elsker at blive overrasket på den måde!

kahlers-spisesalon

På Kählers spisesalon har jeg været et par gange og altid oplevet god mad og sød betjening. Der var meget travlt mens vi var der, både med a la carte gæster og andre som os der gik Forsmag på Gadeplan. Vi blev mindet om at lave flere majs retter og tilbehør her den sidste til af sæsonen og meget gerne i kombination med kantareller. Lækkert!

Art-restaurant

Sikke en overraskelse der ventede os på ART restaurant. En kugle af hyld som gemte på virkelig lækre sager. Vi fik et glas dessert bobler til og nød den søde anretning i den fine restaurant. Vi fik også lov at få et kig i den bistad (uden bier…) der står i restauranten og hvorfra der bliver serveret den lækreste honning til osteanretningerne.

mefisto

Sidste men ikke mindst: Vi sluttede aftenen af hos Mefisto som i anledning af festugen har udvidet til gården i FO bygningen. På trods af at jeg havde sprunget frokosten over i går, så var vi ved at være godt mætte – men der var lige plads til en crêpes suzettes, is og espresso.

Forsmag på Gadeplan foregår på den måde, at der er syv restauranter der deltager og hver servere én bestemt ret med én drikkevare til. Mellem kl 17 og 21.30 mandag, tirsdag og onsdag i denne uge. Det er de syv restauranter og syv retter som I ser her i indlægget. Hver ret koster 100 kr inkl drikkevare – og man bestemmer selv, hvor mange restauranter man vil besøge og i hvilken rækkefølge.

Vi nåede lige akkurat alle syv restauranter. Det var helt vildt dejligt at opleve, for os, nye spisesteder og fik lige tilføjet en del nye favoritter til vores Aarhus spisesteder.

10 kommentarer
 • 4. september 2013 kl. 13:33

  Åh, det lyder lækkert altsammen. Vi har for nylig fået CanBlau i Aalborg, det må altså prøves – tapas er jo noget så hyggeligt.

  -Anne

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2013 kl. 10:21

   Jeg kan varmt anbefale det, elsker de der små retter man deles om. Fedt at CANblau også er kommet til Aalborg

 • Hanne Maria Bruun Hansen skrev:
  4. september 2013 kl. 14:39

  Det lyder super dejligt alt sammen. Tak fordi I lod os komme med på kulinarisk rundtur.
  Dette skal gemmes til en god gang hvor turen går til århus :)

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2013 kl. 10:21

   Der er mange gode steder at gå om bord i ;)

 • Lars Bachmann skrev:
  4. september 2013 kl. 19:35

  “Pubcrawl” for madelskere :) Et genialt koncept.
  Håber det er noget der bliver mere udbredt, og kommer til andre byer.

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2013 kl. 10:22

   Præcis! Jeg håber også at vi kommer til at se mere og mere af den slags. Jeg er fan! :)

 • Charlotte Lindhardt skrev:
  4. september 2013 kl. 23:09

  Hold da op, hvor ser det skørt lækkert ud!
  Det vil jeg prøve en dag :-)

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2013 kl. 10:23

   Det var det også – og det kan virkelig anbefales at prøve at spise på denne måde!

 • Mor skrev:
  9. september 2013 kl. 09:45

  Ja! Det må helt bestemt have været en fantastisk lækker oplevelse :-)
  Og skønt at være to om at dele..
  En fint udvalg af menuer, der er garanteret også idéer, der kom med hjem til jeres køkken!
  Jeg synes du får præsenteret det hele så indbydende både i tekst og billeder

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2013 kl. 17:59

   Hvor er du sød, mor! Og jeg er rigtig glad for at Martin og jeg kunne dele den oplevelsen :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.