Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/forspiring-froe-haven/

Forår og forspiring af frø til haven

forspiring af frø til haven

Det er jo virkelig det dejligste forårsvejr i disse dage – og alt i mig jubler over at det nu er tid til at komme ordentligt igang med forspirering af frø til haven, få grønt til at gro og bare være udendørs og nusse rrundt i timevis uden at fryse.

I går eftermiddags tog vi varme trøjer på og en varm kop te med udenfor. Johan og Julie fjollede rundt og legede, spillede bold og var også  lidt med i frø-såning-projektet indimellem – og vi fik drysset adskillige frø i såmuld til forspiring.

Jeg har købt de små fine spirekasser i Tiger, og har desuden et par ældre spirekasser også, som jeg købte for en del år siden, og som nok også snart kommer i brug. Det kommer jo hurtigt til at gribe lidt om sig … ;) Og så bytter jeg spirer med andre søde haveentusiaster herude i villakvarteret. Det er lidt hyggeligt!

forspiring af frø til haven

Jeg har købt godt ind med frø hos Camilla Plum på Fuglebjerggaard. Der er mange gode steder at købe skønne kvalitets frø online og i fysiske butikker også.

Der er bare så vildt mange fristende gamle sorter, spændende planter og skønne ting, så man kan hurtig komme til at lade det gribe lidt om sig. Men jeg gør gerne det, at jeg deler lidt ud af de frø jeg køber til min søster og til min veninde, Maria – som også er i fuld gang med at planlægge havens afgrøder for i år. Og så bytter vi lidt overskydende spirer, frø og planter. Det er ret hyggeligt!

Det som jeg har været særligt på udkig efter, er frø der er blevet til af gamle sorter og som man kan tage frø af sidst på sæsonen, og dermed sparer udgiften til nye frø næste år. I mange butikker bliver der solgt det der hedder F1 hybrider, det er en krydsning af to planter – og dem kan man ikke tage frø fra senere og være sikker på at få et godt resultat.

Frøene skal plantes i god jord, og meget gerne såmuld, som ikke er al for næringsrig til de små spæde kommende spirer. Jeg bruger en spirerbakke, hvor jeg i bunden kommer en tynd plade vat, som jeg væder med vand, den holder lidt på fugten. Man behøver ikke spirebakker og den slags, men kan også sagtens bruge emballage fra salatbakker, tomatbakker osv.

Både til inspiration og for eget overbliks skyld, så lister jeg jeg lige alle de frø jeg har købt, de planter vi allerede har + de frø jeg gerne vil have købt. For overblikkets skyld holder jeg mig i denne til alt det der skal spises og bruges i køkkenet – måske skal jeg lave et indlæg mere snart, om blomster og pyntegrønt …

forspiring af frø til haven

I år jeg har købt følgende frø (indtil videre):

-og dem der er * ved, er dem der nu er sat til forspiring.

 • Purløg*
 • Kruspersille*
 • Rosmarin*
 • Timian*
 • Bredbladet persille
 • Thai Basilikum*
 • Sommer gulerødder
 • Rødbeder (Heirloom ‘Green Top)
 • Dild ‘goldkrone’
 • Dild ‘Mammoth’
 • Koriander
 • Forårsløg
 • Radisser
 • Rød romainesalat – ‘Red Leprechaun’
 • Romaine/Hovedsalat ‘Winter Density’
 • Vinterspinat
 • Spinat – ‘ Giant Winter’Giant
 • Chili – Guajillo*
 • Chili – Belrubi*
 • Chili – Filius Blue*
 • Blandede salater til sommerbrug
 • Fenikkel – ‘Perfection’
 • Pluksalat – Granpa Admires

I haven har vi allerede – af spiseligt godt:

 • Timian
 • Salvie
 • Mynte – adskillige sorter
 • rabarber, jordbær- og vinrabarber
 • ribs
 • stikkelsbær
 • solbær
 • æbler
 • purløg
 • persille
 • fransk estragon

Andre gode ting på min liste over snarlige indkøb til haven

 • Grønkål
 • pralbønner
 • Hindbær, Autumn Bliss og Polana
 • Asparges
 • Basilikum
 • Busk tomater

-der kan sagtens nå at komme mere godt på listen, men mangler også pt lidt overblik over, hvor meget plads vi mon har at gøre med …

Andre ideer? Og hvad har I af planer for forspiring af frø og spiseligt godt i haven? 

forspiring af frø til haven

46 kommentarer
 • Sandra skrev:
  17. marts 2016 kl. 12:23

  Hej Ann-Christine,
  Ej hvor ser det skønt ud med alle de frø. Jeg fik selv hus for lidt over et år siden og skal til at give mig i kast med nogle haveprojekter, men jeg er helt “grøn”. Jeg spørger derfor måske dumt, men hvor stiller du kasserne til spiring – inde eller ude? Og når du skal tage rø fra planterne sidst på sæsonen, hvordan gør du så det, skal de tørres osv? Tusind tak for en skøn blog :D
  – Sandra

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:14

   Hej Sandra,
   Hvor dejligt at du også skal igang med haven.
   Jeg stiller bakkerne i vindueskarmen i vores køkken. Der er masser af lys og det er lige hvad der skal til – det er for koldt udenfor.
   Når jeg tager frø sidst på sæsonen, så er det fx kernerne fra tomater, som tørres på papir, inden de puttes i papirsposer og gemmes. Måske jeg skal lave et indlæg om det når vi nærmer os sensommeren og efteråret :)
   Rigtig god fornøjelse til dig
   Kh AC

 • Christina skrev:
  17. marts 2016 kl. 12:37

  Nu spørger jeg måske dumt – men jeg er så klar på første sæson på mine nye store altaner… Min drømme-liste er meget lig din + lidt større grønne planter til ‘lounge- altanen’.
  Alle de spiselige sager i indlægget, er de egnet til urtepotter og små-bede på en altan – eller vil de visne hurtigt og længes efter et rigtigt have-bed :-)?

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:17

   Du kan faktisk sagtens have alle disse ting på en terrasse, i store potter, baljer osv. Måske ikke det hele på en gang, da noget af det fylder ret meget i omfang, men det kan lade sig gøre.
   Det bliver da så spændende et projekt! Jeg har set de vildeste altaner med masser af spiseligt grønt, det er både virkelig hyggeligt og pænt
   God fornøjelse
   Kh AC

 • Sofie skrev:
  17. marts 2016 kl. 13:08

  Ærter – husk ærter :) Det er så børnevenligt med ærter og de smager SÅ lækkert.

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:17

   Ja, dét skal vi have med :)

 • Lone schmidt skrev:
  17. marts 2016 kl. 13:22

  Hejsa!
  Hvad med hokkaidogræskar og squash?
  Jeg går selv og overvejer kartofler (blå og alm)… Egentlig er vi ikke de store kartoffelspisere men at grave op til sommerens kartoffelsalat lyder alligevel tiltalende, synes jeg.
  Har du i øvrigt overvejet hjulkrone? Jeg tænker at lave en krukke på terrassen men den, fordi det bare er sådan en køn plante, og så finder jeg nok et par ting at bruge det til i løbet af sæsonen, f.eks, pynt i salat og isterninger…
  Og ingen haver uden ærter og jordbær som børnene kan plukke selv, i takt med at de modner! ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:19

   Jeg har tænkt på græskar og kartofler, men er lidt spændt på om vi har pladsen, må lige se … Det kan være noget af det der ikke bliver i år.
   og squash, jordbær og ærter skal vi da også have – håber sådan der bliver plads til det hele ;)
   Hjulkrone er i øvrigt også en rigtig god ide!

   • Mia skrev:
    12. december 2022 kl. 09:22

    Jeg ved ikke med græskar, men mht kartofler kan de gro i spande.
    Mine forældre flyttede fra deres dejligt store hus og have for snart 5 år siden til et rækkehus med egen have i Nakskov på Lolland og de sidste 3-4 år har de haft kartofler i spande. Mor fandt et indlæg på pinterest, blev inspireret, viste det til Far som straks gik i gang med en løsning. Han er den fødte handyman.
    Han brugte samme idé til tomater og bønner.
    Man kan købe færdiglavede kartoffelspande, men Far gjorde det billigere ved at købe mange billige spande og lave det hele selv.
    De står alle sammen på fliseterrassen og hygger sig.

 • Gitte skrev:
  17. marts 2016 kl. 13:34

  Hestebønner smager fantastisk, er nemme at dyrke, men til gengæld svære at få fat i i butikkerne – de er et hit i vores have. Sommerblomster som morgenfruer, stolt kavaler, tallerkensmækker og frøkenhat kan jeg også godt lide at have i køkkenhaven. Vi skal i gang med at anlægge ny køkkenhave med højbede, og vi har ikke helt fundet ud af, hvad vi skal have i haven i år – vi vil nemlig også gerne gøre plads til en hønsegård :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:20

   Århh, hønsegård! Hvor dejligt :)
   Skønne ideer til sommerblomster, der skal nemlig gerne nogle farver mellem alt det grønne – og gerne af den slags som vi kan spise :) Hestebønner vil jeg også super gerne have fat i.

   • Maria skrev:
    18. marts 2016 kl. 14:40

    Vi havde hestebønner sidste år. Det gik godt. Stort arbejde at klargøres dem, men min pige hjalp mig og så var det jo meget hyggeligt. Anvendte dem i risotto. Særlig smag :-) Tror også, vi købte vores frø via Plum.

    • Ann-Christine skrev:
     18. marts 2016 kl. 16:32

     uhmm, det må prøves :)

 • Louise skrev:
  17. marts 2016 kl. 14:40

  Har for første gang i år gjort klar til det drivhus jeg endnu ikke har (men som er på tilbud hos Davidsen fra på lørdag ;-)). Så; har sået diverse tomater (Ananas Noire, Tiny Tim, Mirabelle,Black Sweet Cherry), nogle MiniMeloner,og (peber)mynte (har læst det holder mus væk?!?).

  Senere skal jeg have sået Jungle Agurk og skoleagurker og nogle flere krydderurter (begrænsning ens kunst).Overvejer også kartofler i spande.Er det noget du har erfaring med?

  Hov, skal da også ha salat hvis jeg orker at tage kampen op mod dræbersnegle???

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:24

   Sikke mange faktastiske planer! Og hvor lyder det dejligt med et drivhus på vej. I bliver da helt selvforsynende med tomater og agurk til sommer og får garanteret også meget at lave ketchup, tørrede og syltede tomater af. Lækkert!
   Jeg har ikke prøvet med kartofler i spand, men mon ikke det sagtens kan fungere.
   Vi havde en del salat sidste år, helt i fred for dræbersnegle heldigvis.

   • Louise skrev:
    17. marts 2016 kl. 17:46

    Ja, tomater får man altid brugt ? og hvis ikke andet, er de nemme at afsætte til køkkenhaveløse-venner og kolleger ?

    Jeg tænker jeg forsøger mig med “pottekartofler” – de er også tidligere “klar” end kartofler plantet i jorden. Uhmmm tænderne løber helt i vand ved tanken om nye kartofler.

    Får også høns inden længe, så økosystemet burde næsten løbe rundt af sig selv her på matriklen ? (har fået en håndværkerkæreste, så nu skal der bygges hønsehus, højbede etc ?? svært ikke at overbebyrde den stakkels mand)

    • Ann-Christine skrev:
     18. marts 2016 kl. 11:48

     Ej, hvor fantastisk :) Og helt vildt lækkert med en sød kæreste, der kan bygge hønsehus og højbede! Lyder som helt vildt spændende haveplaner og projekter du har foran dig i år.

 • Sine Løkke skrev:
  17. marts 2016 kl. 16:07

  Sidste år forspirede jeg for første gang. Men på grund af det kolde forår gik flere af spirerne desværre til – enten fordi de blev for lange inden døre eller fordi de døde ude i kulden. Øv! Så i år er jeg lidt forsigtig med forspiringen. Har indtil videre lagt chili, peberfrugt, vilde dahlia, vild rucola, porre, rabarber og orangeberries i jorden. Sidste år gik mange af de bønner jeg såede på friland til gengæld til, så dem vil jeg forsøge at forspire om nogle uger.
  Held og lykke med dine spirer ?
  Kh. Sine

  • Ann-Christine skrev:
   17. marts 2016 kl. 16:30

   Gjorde det samme for nogle år siden, var bare så utålmodig for at komme i gang, så jeg tænkte at om jeg starter i starten af februar eller i løbet af marts, kunne vel være lige meget – jeg blev klogere ;) Og ja, der var koldt længe sidste år. Håber det bliver den dejligste sommer til gode afgrøder og udehygge i år :)

 • Sisse Marie skrev:
  17. marts 2016 kl. 18:08

  Sidste år plantede jeg chilier, men til min store ærgrelse, så blev de bedækket med små grønne ‘fluelignende’ dyr :-( er der nogle gode råd mod disse?

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2016 kl. 11:49

   Det lyder som spindemider – prøv at google det + chili, så tror jeg du kan få masser gode råd.

 • Susanne skrev:
  17. marts 2016 kl. 19:24

  Åhh, jeg er lidt misundelig på alle dine haveaktiviteter :) Vi er lige flyttet fra vores hus og har midlertidigt lejet et hus, indtil vi finder det helt rigtige at købe. I min have var og er brombær uundværlige, og de er så nemme at have med at gøre. De passer faktisk sig selv og gror nærmest som ukrudt. Jeg elsker at kunne plukke friske brombær i haven og lave en crumble med dem om aftenen.

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2016 kl. 11:51

   Jeg er også helt jublende over det, for nu skal vi endelig rigtig i gang efter at have taget tilløb til det i over 3 år :)
   Jeg overvejer meget brombær i en stor potte, vores have er jo ikke så kæmpestor, så ville være lidt træt af at skulle kæmpe med den, hvis den gror for vildt omkring. Men mums – friske nyplukkede brombær, det er jo så lækkert!

   • Karin skrev:
    2. september 2019 kl. 12:45

    Kunne man eventuelt have en brombær i et højbed og hvilken en ville du i så fald vælge?

    • Ann-Christine skrev:
     3. september 2019 kl. 14:16

     Brombær (og hindbær) har det med at danne rigtig mange rodskud, så jeg tror du bliver træt af den i højbed. Måske en meget stor krukke eller potte vil fungere bedre – spørg evt på planteskolen :)

 • Katrine skrev:
  18. marts 2016 kl. 03:10

  Ih, hvor lyder det dejligt med alle de ting i haven! Jeg er også blevet helt høj af forårsvejret de sidste dage og skal også snart igang med forspiring – regner med startskuddet lyder i påsken;-) Men jeg er ret imponeret over antallet af afgrøder i din have, for så vidt jeg husker, er det ikke en kæmpe have, du har… Jeg tænkte derfor på om, du kan lokkes til at vise en lille tegning/oversigt over hvordan du tænker dine afgrøder placeret i haven (og måske hvor meget plads de enkelte skal have hos dig) – der er jo også noget med hvilke der gerne må stå ved siden af hinanden og hvilke, der helst ikke må.
  Jeg følger i hvert fald spændt med i dit haveprojekt (er nemlig selv stadig ved at lære på trods af at det er 4. sæson med egen lille have;)) – ligesom jeg generelt følger din blog trofast!

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2016 kl. 11:56

   Haha, jeg er ærlig talt også indimellem lidt i tvivl om, jeg har overvurderet havens og bedenes størrelse … Men tror faktisk det fint kan lykkedes at få plads til det hele alligevel – skal meget gerne lave opdateringer undervejs her på bloggen, og derudover tænker jeg også at bruge snapchat til at vise en masse her og nu fra haven, når vi først kommer i gang og løbende over sommeren + lave nogle videoer. Det er jo bare så fedt at kunne dele det, som jeg selv er helt vildt optaget af i øjeblikket og de næste mange måneder frem :)
   Når jeg har fået bygget bede, så laver jeg lige en skitse også over hvad er plantes hvor. God ide :)

   • Katrine skrev:
    18. marts 2016 kl. 17:50

    Det lyder rigtig godt! Det vil jeg glæde mig til at følge med i:)

 • Christina skrev:
  18. marts 2016 kl. 08:20

  Sikke fint det lyder :)
  Jeg fik mig et højbed sidste sommer og fin kun lige plantet de købte krydderurter deri, da det var for sent at starte med at så. Nu tænker jeg så om jeg skal skifte jorden i højbedet eller om det stadig er ok?? -og kan man tænke at der kommer krydderurter igen, hvis de har gensået sig selv?

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2016 kl. 12:03

   Du kan sagtens bruge jorden igen i år. Det allerbedste er at komme et godt lag kompost over jorden hvert efterår, gerne 10-20 cm. Hvis du ikke har kompost, eller alternativt dække jorden godt med en masse visne blade. Lidt dolomitkalk og et lag dyregødning er super godt i begge tilfælde og gøder jorden, så den er god at dyrke i igen.
   Jeg har virkelig lavet meget nørdet research på jord, kompost og økologisk gødning denne vinter, helt spændende område for os der er vilde med at plante, dyrke grønt og så – for det hele starter jo reelt set med jorden.
   Hvis nu at jorden har stået bar her hen over vinteren, så kan du friske den op, ved at købe eller skaffe noget god kompost og/eller næringsrig muld + hønsegødning og vende det i det øverste lag jord i højbedet. Vent gerne 14 dage, før du planter i det.
   Det kan sagtens tænkes at krydderurter kommer igen, og enten spirer fra rødderne i jorden eller fra selvsåede frø.

 • 18. marts 2016 kl. 09:25

  Det er en fantastisk tid vi går imøde! Foråret er en spændende tid, som jeg holder meget af. Jeg har sået en masse allerede, men det kan jeg gøre når jeg har et orangeri i min have – som faktisk er varmet op om natten. Held og lykke med dine skønne frø projekter, jeg håber mange lader sig inspirere – og forhåbentlig kaster sig ud i at få hænderne i den skønne danske jord.

  God weekend

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2016 kl. 12:07

   Århh, men wow! En lækker have du har (og blog).
   Med høns og orangeri og gode ting, jeg har lige bogmærket din blog og smutter forbi den med en kop kaffe i hånden lidt senere i dag ;)
   Dejlig weekend til dig

 • Maria skrev:
  18. marts 2016 kl. 14:38

  Kan kun støtte op omkring fennikel, som du allerede har på listen. Sidste år havde vi en del ting i vores kolonihave, herunder bær og ærter til børn, men personligt var jeg mest begejstret for vores fennikel. De smagte fantastisk.

  Derudover er jeg glad for den grønkål, vi har haft, og vi skal have mere kål i år. Jeg er begyndt på en del af de kålopskrifter, der findes i bogen af ‘Kålkællingerne’, og jeg er ikke blevet skuffet. Derimod meget begejstret for smagene, og at noget som kål faktisk (en overraskelse for mig), kan bruges til så meget og til meget mere, end jeg kender fra egen barndom. Derudover planlægger vi at få 2 – 3 høns, som også vil nyde godt af kål.

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2016 kl. 16:31

   Jeg elsker også kål, det er bare noget af det skønneste at spise hele vinterhalvåret – og skal helt sikkert have i hvertfald grønkål i haven igen i år – det havde vi også denne vinter, og ikke nok med at de er smukke i haven, så smager det jo fantastisk.
   Glæder mig også til fennikel, det er første gang jeg skal prøve at dyrke det selv.

 • marie skrev:
  19. marts 2016 kl. 06:38

  Ih, hvor lyder det skønt :) Du har en liste over ting du allerede har i haven, f.eks mynte, timian og estragon. Er det fordi de godt kan tåle til at stå ude om vinterenog holder i flere år?

  • Ann-Christine skrev:
   20. marts 2016 kl. 10:55

   Ja, det kan de nemlig sagtens. Både mynte, estragon og timian er flyttet over i potter i efteråret, pga haveprojektet – vores estragon spirer allerede, mynten overlever stort set alt og det er kun vores timian jeg måske ske tror har fået for meget frost, da den har stået i urtepotte. Men ellers, så ja, de kan sagtens klare overvintring. Lige som persille, salvie og purløg også sagtens kan klare en dansk vinter.
   Kh AC

 • Signe skrev:
  21. marts 2016 kl. 19:06

  Det er altså så hyggeligt at følge med i jeres haveprojekt :-)
  Hvilken stikkelsbær har I? :)

  Vi har først næsten lige fået have, og havde egentlig aftalt at starte stille og roligt op og derfor ikke plante så meget det første år… men når man først er gået i gang, får man hurtigt blod på tanden, især når der er masser af plads at gøre med.
  Indtil videre har vi kartofler, 2 slags salat, tomat, peberfrugt, 3 slags rødbeder (aflange, runde gule og stribede), sommergulerødder, hvidløg, 2 slags persille, bergamot-mynte, timian, forårsløg, 4 slags chili, purløg, rosmarin, figen, hindbær, røde stikkelsbær, solbær, blåbær, jordbær og ærter.
  Derudover har vi købt et æbletræ (cox orange) og et blommetræ (victoria), og så har vi i forvejen et kæmpe brombærkrat, hyldetræer og vindruer.

  På ønskesedlen er asparges, grønkål, pære, nektarin, solstik, ribs, hjulkrone, boysenbær, havtorn, mandeltræ, knoldselleri, rosenkål, loganbær, oliven, citrustræer, oregano, estragon, morgenfruer, kamille, tallerkensmækker og så både flere slags mynte, et æbletræ, blommetræ og en stikkelsbær mere.

  • Ann-Christine skrev:
   23. marts 2016 kl. 14:21

   Hej Signe,
   Hvor er det dejligt at høre, det er jo bare så hyggeligt med en fælles passion for alt det grønne og hyggeligt havearbejde :)
   Vores stikkelsbær giver røde søde stikkelsbær, jeg kender ikke sorten på den desværre. Vi har en mere, men den er lidt skravlet og skal måske nok flyttes hen på en bedre plads – mener den skulle give grønne stikkelsbær …
   Uii, en masse helt fantastiske skønne ting I har i haven – og har planer om at få tilføjet også. Så inspirerende – er det en stor have I har?
   Kh AC

   • Signe skrev:
    26. marts 2016 kl. 15:53

    Ja, det er virkelig skønt, det er jo så hyggeligt at kunne bruge en weekend med godt vejr på at gå i haven.
    Ja, det er det. Hele vores grund er på knap 30.000 kvm. og så har vi nok omkring 400 kvm. drivhuse i alt, så der er meget plads og mulighed for alt muligt spændende. På sigt er planen også at få både høns, et par får og måske bier.

    • Ann-Christine skrev:
     26. marts 2016 kl. 22:36

     Ej, hvor vildt, vildt fedt med så meget plads! Sikke mange fantastiske muligheder I har.
     Og årh altså høns, får og bier – så skønt! Lidt et drømmested for mig ;)

 • Vicky skrev:
  27. marts 2017 kl. 12:43

  Kan du give et skud i tågen til hvor mange krydderurter til planter af hver?
  Planter du kun en krydderurt i hver sparekasse rum, eller?
  Håber du forstår mit indviklede spørgsmål??

  • Ann-Christine skrev:
   28. marts 2017 kl. 22:13

   Hej Vicky
   Jeg tror jeg forstår … :) I spirekasserne kommer jeg 1-2 frø af hver krydderurt. Lidt flere hvis det er purløg.
   Kh AC

 • Rikke skrev:
  22. april 2018 kl. 00:01

  Hej :)
  Tak for en god blog. Har du nogen erfaring med forspiring af stjerneskærm? Har købt dem som frø og håbede lidt på at kunne så dem direkte i jorden, så de ville blomstre til sommer, men det virker lidt mere kompliceret end det? Og har du nogen erfaring med at så i vat – andet end karse selvfølgelig :)
  Vh. Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   23. april 2018 kl. 07:54

   De kan godt være svære at forspire. Jeg har ikke prøvet det endnu, men ved at de skal have kulde for at kunne spire. Så plant dem gerne i en lille potte i spiremuld, kom en pose om og sæt den i køleskabet natten over og dernæst i fryseren en time eller to, hvorefter de kan sættes til spiring i vindueskarmen. Og man skal have lidt tålmodighed med dem for de er vist nok lidt længe om det.
   Mht at så i vat, så er chiafrø, rødkålsspirer og broccolispirer og så dejligt :)
   Kh AC

 • Mia skrev:
  12. december 2022 kl. 09:39

  Hej Ann-Christine.
  Jeg tænkte på om du evt. havde eller kunne lave et blog indlæg med forholdsvis detaljerede oplysninger om hvordan du gør når du sår, har sået og vedligeholder krydderurter?
  Jeg har held med stort set alle andre frø og planter, men at forspire krydderurter er mig en gåde.
  Og når de så endelig gror, ville det være lækkert hvis de kunne overleve ude på terrassen i krukker og altankasser som jeg har samlet omkring 40 af.
  Har overvejet at plante en del krukker til med forskellige lavendel… men kunne være fantastisk med forskellige krydderurter i stedet for.

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2022 kl. 13:45

   Hej Mia
   Mange tak for din søde hilsen, jeg har lavet et indlæg her: https://www.valdemarsro.dk/krydderurter-haven/ med krydderurter og hvad jeg planter hvor :)
   Mange krydderurter, som fx rosmarin, basilikum osv køber jeg i potter og forspirer ikke selv – og andre krydderurter kan nemt deles og på den måde få endnu flere. Det gælder fx lavendel, oregano og timian.
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.