Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-75/

Små glimt

stenbiderrogn på knust kartoffel

Knuste kartofler med stenbiderrogn – Perfekt forårsmenu (og ret til påsken) ♡

Jeg er temmelig vild med at den forrige uge – her midt i marts – bød på fineste hverdagsglimt af både stenbiderrogn, blomsterbuketter med gule tulipaner, storindkøb og levering af frø til haven (- kan næsten ikke vente med at komme i gang), påskeæg, sjove vandkefir og kombucha eksperimenter,  skønne hverdags- og weekendhyggeligheder med Johan og Julie, solskin i haven, dateaften med Martin og meget andet godt.

Så rart!

At ugen så også bød på flere dages feber, hoste og den slags hos mine elsklinger, kunne jeg godt undvære. Der var også et par andre uventede bump på vejen, som jeg også godt kunne have været foruden – men sådan er livet jo altså også og man kan hverken forberede sig ud af alting eller ‘positiv tænke’ alting ind i en sød verden af lyserød candyfloss! Ingen roser, uden et par torne hist og her…

Men uanset lidt bump på vejen, så har det hjulpet mig med et fokus og en – over årene -nærmest indøvet rutine i, at notere mig alle de bitte små fine hverdagsglimt – når solen skinner, når himlen er blå, når fremmede smiler til mig, når mine elskede er ekstra søde, når jeg ser en forårsblomst, spiser en dejlig morgenmad, har en god træningstime osv. Det gør at de små grå glimt og bump på vejen, ikke overskygger alle de fine glimt af hverdagslykke, men bliver isoleret til kun at være det de ér – og ikke til at være hele omdrejningspunktet.

Ha´ en rigtig dejlig ny uge – fyldt af små rare hverdagslykkeglimt

frø til foråret
♡ satser på at min investering i frø giver rigeligt grønt afkast over sommeren ♡
morgenmad hverdagsglimt
♡ ‘grønskål’ – sådan en slags sund morgenmadskoldskål – med spinat, broccoli og gode ting ♡
haven lige nu
♡ikke noget kønt syn – haven lige nu ♡

smagsgiveriet

♡hyggeligt foredrag torsdag aften med Lone fra Gothenborg♡
morgenhygge efter træning
♡ Hjemmekontor treat ♡

12 kommentarer
 • Sandie skrev:
  14. marts 2016 kl. 12:03

  Hvor er frøene fra? :) Du må gerne lave et indlæg omkring det hvis du har lyst

  • Ann-Christine skrev:
   14. marts 2016 kl. 13:14

   Hej Sandie,
   Jeg har købt dem i Camilla Plums webshop her: http://fuglebjerggaard.dk/netbutik/ der er SÅ meget godt at finde
   Skal gerne skrive et indlæg om frø og forspiring snarest – måske i påsken
   Kh AC

 • Marie J. skrev:
  14. marts 2016 kl. 14:43

  Har du en opskrift på “grønskålen”? :)

  • Ann-Christine skrev:
   16. marts 2016 kl. 10:03

   Den deler jeg gerne, skriver den lige ned i et indlæg snarest :)

 • Sine Løkke skrev:
  14. marts 2016 kl. 21:42

  Uhh…jeg har også lige fået en pakke frø fra Fru Plum med posten. Jeg skulle bare lige have nogle pakker høje ærtesorter og kom til at købe for over 600 kr…ups! Der er jo så meget fint at vælge imellem og jeg kunne ganske enkelt ikke begrænse mig :-) De første frø er allerede sat til forspiring og det kribler i fingrene for at komme ordentligt i gang i havn ♡ Jeg glæder mig til at følge med i dit haveprojekt…
  Mange hilsner
  Sine

  • Ann-Christine skrev:
   16. marts 2016 kl. 10:35

   Haha, det er lige som mig! Skulle også bare lige have et par få ting. Blandt andet pralbønner, som jeg så glemte at købe og nu ved jeg ikke om jeg nærmest tør gå på opdagelse i den shop igen, der er SÅ meget spændende :D
   Hvad endte du med at købe?
   Kh AC

   • Sine Løkke skrev:
    17. marts 2016 kl. 14:42

    Ja pas på med det;-) Jeg gik efter de lidt specielle ting hos Plum. Plejer at være fint tilfreds med de almindelige afgrøder fra Netto el.l. Men jeg købte flere forskellige slags ærter, kæmpeærter, bønner og pralbønner. Og så købte jeg nogle flerårige sorter af fennikel, spinat og porre. Lidt forskellige spiselige allium til staudebedet og lidt blandinger af salat, gulerod og rødbede. Jeg vil også se om jeg har held med at spire en ny rabarber. Derudover har vi altid kartofler, som jeg vil prøve at dyrke i en søjle i år for at spare på pladsen. Og masser af jordbær, hindbær, blåbær og stikkelsbær. Og så skal jeg på jagt efter nogle arter af klatrende squash, som skal vokse op af et hegn sammen med tallerkensmækker.
    Ligesom dig vil jeg prøve at samle frø fra afgrøderne – særligt ærter og bønner – så jeg sparer de penge næste år.
    God fornøjelse med forspiringen.
    Kh. Sine

    • Ann-Christine skrev:
     17. marts 2016 kl. 16:26

     Så mange skønne ting du har købt og har planer om i haven.
     Det lyder ret spændende med kartofler i søjler, det må jeg lige undersøge om kunne være en mulighed herhjemme – synes nemlig ikke helt vi har pladsen til kartofler og vil gerne have plads til så mange andre ting.
     rigtig god fornøjelse til dig også
     Kh AC

     • Sine Løkke skrev:
      21. marts 2016 kl. 08:15

      Ja det er også sådan jeg har det. Men min mands favorit i køkkenhaven er kartofler, så dem kommer jeg ikke uden om. Der er en masse gode vejledninger til hvordan man gør på Pinterest. God fornøjelse ?

      • Ann-Christine skrev:
       21. marts 2016 kl. 10:26

       Jeg har været i gang med at kigge lidt på pinterest efter kartoffelinspiration – jeg tror det bliver et lille projekt, som kommer højt på listen til næste år :)
       God fornøjelse til dig også :)

 • Loulou skrev:
  17. marts 2016 kl. 18:11

  Jeg ser bare på sneglen, den ligner en fra Emmerys. Mums!

  • Ann-Christine skrev:
   18. marts 2016 kl. 11:50

   Den var også bare SÅ god <3

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.