Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/guide-til-pour-over-kaffe/

Guide til pour over Kaffe

håndbrygget kaffe

Helt enkel er også kaffebrygningsmetoden pour over kaffe, som hitter i disse år og som nu også har fundet vejen hjem til os. ‘Pour over’ er ganske enkelt en fornyet udgave af Madam Blå kaffebrygning eller håndbrygget kaffe, som man har brugt i årevis.

Guide til at lave en perfekt Pour over kaffe

  1. Kom 8 strøgne skefulde kaffe direkte i det filter, der følger med Bodum kaffebryggeren. En god friskmalet kaffe til brug for filterkaffe er perfekt. Hvis du brygger i en anden kaffebrygger, hvor der skal bruges et engangsfilter af papir, så skyl filteret igennem med kogende vand, inden kaffen kommes i – det fjerner smagen fra filteret.
  2. Kog 1 liter vand og lad det derefter køle af til 93 grader
  3. Hæld langsomt i cirkelbevægelser 1-2 dl vand over kaffen, til al kaffen er dækket. Lad det trække i 30 sek.
  4. Hæld langsomt resten af vandet over, ligeledes i cirkelbevægelser til al vandet er brugt.
  5. Lad kaffen dryppe af igennem filteret og server kaffen med det samme
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.