Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-omelet/

Græsk Omelet med tzatziki og feta

Jeg elsker omelet til morgenmad og denne skønne græske omelet med tzatziki er perfekt til alle dagens måltider.

Denne lækre græske omelet har fået et lækkert fyld af ristede søde kartofler, sauteret rød peberfrugt, spinat og andet grønt – og toppet den med hjemmelavet tzatziki, pinjekerner, feta og oliven.

En mættende ret, som fungere godt til aftensmad eller en fyldig frokost

PT25M

Græsk Omelet med tzatziki og feta

1-2 pers.     25 min.
1-2 pers.
Ingredienser
  • Tzatziki
  • 1 dl. græsk yoghurt
  • ¼ agurk, groftrevet
  • ½ fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • Fyld
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 søde kartofler, skrællede og skåret i tern a 1 cm
  • 1 rød peber, skåret i strimler
  • ½ bakke babyspinat, skyllet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. finthakkede soltørrede tomater
  • 10 cherrytomater, skåret i kvarte  
  • Omelet
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 æg
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • Derudover
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 6 oliven, skåret i skiver
  • 3 spsk. ristede pinjekerner
  • 30 g. fetaost
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Tzatziki
Drys den groftrevne agurk med salt og lad det trække i 5 minutter.

Pres alt væden fra og vend med hvidløg, græsk yoghurt og friskkværnet peber.

Fyldet
Varm en pande op med olivenolie og steg de søde kartofler til de bliver sprøde og brunede.

Tilsæt derefter spinat, peberfrugt, hvidløg, soltørrede tomater og varm det godt igennem.

Slut for varmen og vend cherrytomaterne i den varme blanding.

Omelet
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen til omeletten med en gaffel.

Kom æggeblandingen på en pande med olivenolie og bag omeletten ved svag varme i 3-4 min.

Servering
Kom fyldet på den ene halvdel af omeletten, vend den anden halvdel over og drys med basilikum, oliven, pinjekerner, fetaost og tzatziki