Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-omelet/

Græsk Omelet med tzatziki og feta

Jeg elsker omelet til morgenmad og denne skønne græske omelet med tzatziki er udover morgenmåltidet også helt perfekt til alle dagens måltider.

Jeg har fyldt den lækre græske omelet med et lækkert fyld af ristede søde kartofler, sauteret rød peberfrugt, spinat og andet grønt – og toppet den med hjemmelavet tzatziki, pinjekerner, feta og oliven.  dejligt!

Opskriften lavede jeg da jeg var på besøg i Mieles køkken og for at teste den nye kogeplade med TempControl. Min udfordring var at lave en omelet. Hvilket jeg var spændt på, da jeg ofte synes det er rart med god tid til at lære en ny kogeplade og lignende køkkenredskaber at kende – og lige ‘gå dem lidt til’. Men Mieles TempControl fungerede så godt, så da omeletten var færdig, udbrød jeg”at det var da hånden på hjertet, nok den mest perfekte omelet, som jeg til dato har lavet”

En perfekt omelet kræver nemlig, at man har kontrol med temperaturen og her er Mieles TempControl et smart system, hvor kogepladen, udover at være en traditionel induktionskogeplade, har 3 trin, som justere temperaturen perfekt. Ved valg af trin I, sørger den intelligente kogeplade for en konstant temperatur (160 grader*) på panden under tilberedningen af fx omelet, som gerne skal tilberedes ved lav temperatur.

I samarbejde med Miele har jeg lavet en lille video, hvor jeg viser opskriften – først får I opskriften og nedenfor kan I så se videoen, hvor jeg laver retten på Mieles kogeplade.

PT25M

Græsk Omelet med tzatziki og feta

1-2 pers.     25 min.
1-2 pers.
Ingredienser
  • Tzatziki
  • 1 dl. græsk yoghurt
  • ¼ agurk, groftrevet
  • ½ fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • Fyld
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 søde kartofler, skrællede og skåret i tern a 1 cm
  • 1 rød peber, skåret i strimler
  • ½ bakke babyspinat, skyllet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. finthakkede soltørrede tomater
  • 10 cherrytomater, skåret i kvarte  
  • Omelet
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 æg
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • Derudover
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 6 oliven, skåret i skiver
  • 3 spsk. ristede pinjekerner
  • 30 g. fetaost
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Tzatziki
Drys den groftrevne agurk med salt og lad det trække i 5 minutter. Pres alt væden fra og vend med hvidløg, græsk yoghurt og friskkværnet peber.

Fyldet
Varm en pande op med olivenolie og steg de søde kartofler til de bliver sprøde og brunede. Tilsæt derefter spinat, peberfrugt, hvidløg, soltørrede tomater og varm det godt igennem. Slut for varmen og vend cherrytomaterne i den varme blanding.

Omelet
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen til omeletten med en gaffel. Kom æggeblandingen på en pande med olivenolie og bag omeletten ved svag varme i 3-4 min.

Servering
Kom fyldet på den ene halvdel af omeletten, vend den anden halvdel over og drys med basilikum, oliven, pinjekerner, fetaost og tzatziki