Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/heksen-camilla-lackberg-boganbefaling/

Heksen af Camilla Läckberg – boganbefaling

Jeg har været med fra starten af Camilla Läckbergs krimiserie, som startede med isprinsessen i 2005 og nu er en samling på i alt 10 krimier, som alle finder sted i den lille idylliske svenske by Fjällbacka, med hovedpersonerne Erica Falck og Patrik, som omdrejningspunkt.

Nogle krimier er på en og samme tid gysende grumme og virkelig velskrevet – så man næsten er nødt til at læse dem på nul komma fem – både af hensyn til ens gode nattesøvn og fordi den er umulig at lægge fra sig. Den slags krimier kan jeg godt lide indimellem – men så er det virkelig også tid til en flok feelgood bøger efterfølgende.

Andre krimier er nærmest helt hyggelige og kan læses uden nattesøvnen ødelægges – og her er Camilla Läckbergs bøger i blandt, efter min mening. Vi er et godt stykke væk fra i Kriminalkommisær Barnaby stilen. Trods alt. Og der sker i alle bøgerne forfærdelige hændelser, mord og forbrydelser, men hvis vi nu ser bort fra selve plottet og alle de gysende forfærdelige tragedier og drab som er omdrejningspunktet i bøgerne – og i denne bogs tilfælde enhver forældres værste mareridt! – så er de mange små nære familiære handlinger, der sker uden om handlingen, et altid hyggeligt gensyn med den almindelig hverdagstrummerum og børnefamilielivet hos Erica og Patrik og den del fylder ret meget i serien.

Oplever I mon serien på samme måde?

Heksen af Camilla Läckberg er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget Peoples Press
camilla Lackberg

Om Heksen:
Den lille 4 årige pige Linnea forsvinder sporløst fra en gård uden for byen og en eftersøgning sættes i gang. Samtidig vækkes tragiske minder til liv, da der 30 år tidligere forsvandt en lille pige fra præcis samme gård.

Da man efter kort tid finder Linnea, er hun lige som pigen for 30 år siden blevet myrdet og under efterforskningen af mordet bliver der fundet flere sammenhæng til den gamle mordsag, som forfatteren Erica Falck er i gang med at skrive en ny roman om.

Jeg synes det er rigtig dejligt at læse en god krimi i ny og næ … en god afveksling mellem de mere rare feelgood bøger. Heksen er letlæselig og samtidig så komfortagtig, som en god krimi nu kan være … Bogen kan i øvrigt snildt læses uafhængigt af de andre bøger af samme forfatter.

 

4 kommentarer
 • Lene Tranberg skrev:
  4. december 2017 kl. 07:12

  Jeg er ikke helt enig i, at bøgerne kan læses uafhængigt. Man går glip af cliffhanger-effekten, som er i slutningen af hver bog og som gør, at man bare MÅ læse den næste bog også.
  Men ellers har du ret. Det er en begavet og næsten hyggelig krimiserie:-)
  Ha’ en dejlig dag!

  • Ann-Christine skrev:
   4. december 2017 kl. 14:54

   Hvor er det pudsigt, jeg har nemlig aldrig siddet tilbage med cliffhanger-effekten efter disse bøger.
   Jeg har haft lyst til at læse flere bøger fra hende og har glædet mig til der kom flere, men ikke oplevet dem som afhængige af hinanden (udover det kronologiske i fortællingen i alt det hyggelige omkring Erica og Patriks familieliv). Bøger er så finurlige, som de kan opleves forskelligt på den måde ♡
   Dejlig dag til dig også
   Kh AC

   • Lene Tranberg skrev:
    4. december 2017 kl. 16:24

    Har du læst Havfruen? Den har den allerværste slutning – og så gik der et helt år, før den næste kom… Pinebænk, siger jeg bare;-)

 • Jette skrev:
  5. december 2017 kl. 20:41

  Jeg har hørt den som lydbog og brød mig ikke om den – jeg syntes ikke , at den “gamle heksehistorie” hørte hjemme – den fyldte for meget.
  Jeg kan godt se, at det handler om uskyldigt dømte, men den får ikke mange stjerner herfra.
  Camilla har tidligere skrevet fine bøger – denne fængede bare ikke…

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.