Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hende-du-forlod-bog/

Hende du forlod – boganbefaling

hende-du-forlodMed tårene trillende ned af kinderne, må jeg bare sige at forfatteren Jojo Moyes har gjort det igen!

Fået mig til at vende den ene side efter den anden og være helt væk i en fantastisk godt skrevet historie og fortælling om skæbner, kærlighed og et helt enestående handlingsforløb, hvor man følger de to kvinder Sophie og Liv, som begge kæmper for kærligheden, men med 100 års mellem rum mellem deres historie – hvor et maleri af Sophie binder de to kvinders historie sammen på fineste vis.

Jeg blev stor fan af Jojo Moyes efter at have læst ‘det sidste brev fra din elsker’ og ‘mig før dig’ og så blev jeg desværre en anelse skuffet over ‘en plus en’. ‘En plus en’ levede ikke helt op til de andre to, synes jeg – og jeg var derfor en anelse forbeholden over for ‘Hende du forlod’.

Men åhh, sikke en historie der lå der og ventede på mig …

Jeg synes virkelig, at man får så meget med i ‘hende du forlod’:
Skæbnehistorier fra 1. verdenskrig, hvor man følger Sophie og hendes familie kæmpe for at holde sammen i deres lille franske landsby, som er besat af Tyskland og om hvordan de tvinges til at drive kro og lave mad til tyskerne. Det er en barsk historie – som får en til at gyse og samtidig giver lyst til at fordybe sig og finde mere viden fra de vigtige skæbnefortællinger fra den tid  – og man følger Sophies skæbne og hvordan hun vil gøre ALT for kærligheden til hendes mand, kunstmaleren Édouard Lefèvre.

En kærlighedshistorie fra nutiden, hvor Liv kæmper for at finde livet efter at have mistet sin mand, David, efter et alt for kort ægteskab. David forærede Liv et maleri som de fandt ved et tilfælde på en rejse – et maleri af den berømte kunstmaler Édouard, som forestiller hans elskede  Sophie. Og på den måde flettes deres fortælling ind i hinanden og binder en fin sløjfe på historien.

Hvad jeg elsker mest ved denne bog er at det er sådan en velskrevet, medrivende, tårefrembringende og hjerteknusende kærlighedsroman, som samtidig formår aldrig at blive overfladisk, let eller sødsuppet.

Den topper helt klart på mine ‘Must Read’ boganbefalinger.

Har I læst den?
Hende-du-forlog-jojo

boglaesning

44 kommentarer
 • Laura skrev:
  17. juni 2015 kl. 10:55

  Hej Ann-Christine!
  hvor er jeg glad for at høre om den gode bog-oplevelse du har haft! Jeg er nemlig i en desperat søgen efter en god bog til sommeren! vil man kunne læse denne, uden at have læst, de tre andre af Jojo Moyes, du nævner?
  Mange hilsner Laura

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:22

   Hej Laura,
   Ja, det vil du sagtens kunne – de kan læses i helt vilkårlig rækkefølge og er helt uafhængige af hinanden.
   Rigtig god fornøjelse, jeg håber du kommer til at nyde den
   Kh AC

 • Birgitte B skrev:
  17. juni 2015 kl. 11:02

  Jeg har læst den og enig – den er fantastisk god… og på en måde befriende at den sætter fokus på 1. verdenskrig og ikke 2. Det sker ikke så tit i moderne litteratur synes jeg. Kh. Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:23

   Jeg er helt enig – det var virkelig lidt en øjenåbner for mig, hvor lidt jeg egentlig ved om 1. verdenskrig ift 2. verdenskrig.
   Kh AC

 • Jane Wind skrev:
  17. juni 2015 kl. 11:22

  Jeg stod i sidste uge og var liiige ved at købe den, fordi jeg syntes, den lød rigtig god, men lod den alligevel ligge, da jeg frygtede, det ville være en omgang overfladisk chick-lit…. Nu skal jeg helt sikkert have fingre i den! Tak for anbefalingen :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:25

   Jojo Moyes bevæger sig lidt i kanten af chicklit genren, men jeg synes hun formår at gøre det på en måde, som er mere dyb og meningsfyldt. Specielt i de tre jeg nævner i indlægget som mine favoritter.
   Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om bogen, når du har læst den :) Og jeg håber du får alletiders oplevelse af den.
   Rigtig god fornøjelse
   Kh AC

 • Marianne skrev:
  17. juni 2015 kl. 11:32

  Nej, har ikke læst den, men får bestemt lyst til det nu.
  Så den er skrevet på listen over bøger, jeg vil læse – har gang i flere forskellige for øjeblikket – der er ikke noget så godt, som en god bog (eller flere ;) )

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:27

   Gode bøger – gerne i flertal – er bare noget af det bedste :)

 • Marianne skrev:
  17. juni 2015 kl. 11:42

  Hej Ann-Chrstine
  Jeg kan kun være helt enig med dig – er også lige blevet færdig med den og tårerne trillede ned af kinderne. Har også læst “Mig før dig” – elsker hendes bøger. Jeg er netop i gang med “En plus en”.

  Jeg er stor fan af din blog. Jeg er altid spændt på, hvad du nu har fundet på, som jeg skal afprøvet :-)

  Ha’ en fortsat god dag.

  Mange hilsner fra
  Marianne

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:28

   Hej Marianne,
   Hvor er det bare dejligt at høre, at du havde en lige så god oplevelse med den bog – og tusind tak for dine søde ord om bloggen. Det gør mig rigtig glad :)
   Ha´ en skøn aften
   Kh AC

 • Tine skrev:
  17. juni 2015 kl. 13:00

  Jeg har også læst den og var meget begejstret. Også for de andre bøger af Jojo Moyes. Jeg er selv lige blevet færdig med Mine 100 ting af Lucy Dillon og den kan bestemt også anbefales!

  Tine

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:34

   Hej Tine,
   Den var jeg straks inde og kigge nærmere på – og den lyder jo bare virkelig god.
   Tak for anbefalingen, den skal læses :)
   Kh AC

 • Tine skrev:
  17. juni 2015 kl. 13:02

  Hej igen..

  Kan du rette mit navn til Tine? jeg kom til at skrive min mail som navn :-(

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:34

   Tjek! Jeg rettede det tidligere i eftermiddags :)

 • Pia skrev:
  17. juni 2015 kl. 16:19

  Hej Ann-Christine.
  Åh – jeg blev glad, da jeg læste din anmeldelse. Jeg har bogen liggende, men har ikke haft mod på at gå i gang med den, da jeg var helt fortabt i “Mig før dig” – og jeg var bange for at blive skuffet.
  Jeg har dog læst hendes andre bøger også – og uden skuffelse – men Mig før dig ætsede sig ind ?.

  Jeg kan anbefale “Lavendelhaven” af Lucinda Riley, som er en fantastisk roman, hvor handlingen udspiller sig dels i Frankrig og dels i England – og både nu og under 2. Verdenskrig. God fornøjelse ?

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:38

   Hej Pia,
   Jeg kender det så godt – jeg kan også blive helt bange for at blive skuffet, når jeg har en efterfølger liggende til en virkelig god bog.
   Lad mig endelig høre hvad du synes om denne her :)
   Og tusind tak for et dejligt bogtip, den vil jeg straks se nærmere på :)
   Kh AC

 • 17. juni 2015 kl. 16:43

  Er netop lige blevet faerdig med “En Plus En”. Meget hyggelig bog men er enig med dig i at “Mig foer Dig” er bedre. Kan kan saa se nu at jeg hellere maa komme igang med denne her :-)

  Har du laest “Stadig Alice”? Dem kan jeg godt andefales.

  Mange Hilsner
  Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:42

   Åhh, ja – Still Alice, den gjorde et stort indtryk på mig og jeg fortæller snart mere om den også. Har du set filmen også? Den er simpelthen så skøn og rørende. Kan varmt anbefales også.
   Rigtig god fornøjelse med ‘Hende du forlod’
   Kh AC

 • Malene skrev:
  17. juni 2015 kl. 17:53

  Hvilken bog ville du anbefale at tage med på ferie? Det må meget gerne være noget man smiler lidt af mens man læser, og helst ikke hvor tårerne triller ned af kinderne :-)

  Bedste hilsner Malene

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2015 kl. 22:45

   Hej Malene,
   Jeg har lige læst ‘feriegæsterne’ den er skæg og finurlig, og simpelthen den perfekte sommerferie-bog – den vil jeg varmt anbefale :)
   Jeg fortæller også snart mere om den på bloggen her
   Kh AC

 • Maria skrev:
  17. juni 2015 kl. 23:56

  Blev færdig med bogen i sidste uge, og tilslutte mig din fine beskrivelse. Jeg var helt opslugt!
  Må hellere kaste mig over “Mig før dig”:-)
  Og tusind tak for en inspirerende og velskrevet blog! Vi bruger løs af opskrifter og ideer herhjemme – fast aftenlæsning:-)

  • Ann-Christine skrev:
   19. juni 2015 kl. 13:47

   Ja, det må du endelig gøre – den er SÅ fantastisk!
   Og tusind tak for de meget søde ord og komplimenter. Det er jeg godt nok glad for at du synes :)
   Rigtig dejlig weekend
   Kh AC

 • Lene skrev:
  18. juni 2015 kl. 08:49

  Har læst alle de bøger af Jo Jo Moyes og anbefaler dem også gerne. Lucy Dillon har også skrevet Ensomme hjerter og herreløse hunde, den kan også anbefalse, ligesom Mine 100 ting. Emma Straub er desværre ikke på bibliotekt endnu, men den må jeg da læse. Jeg læste den bog du anbefalede; Læserne i Broken Weed anbefaler, det var også en dejlig bog. Stadig Alice slugte jeg, har desværre ikke set filmen, ligesom jeg har læst de andre bøger fra Lisa Genova: Livet efter dig og Et helt nyt liv. Især den første bog syntes jeg godt om, Stadig Alice topper dog :-)

  • Ann-Christine skrev:
   19. juni 2015 kl. 13:49

   Jeg glæder mig til at læse Lucy Dillons bøger, har faktisk allerede kastet mig over Mine 100 ting :) Dejligt at høre at der er flere gode efterfølgere af samme forfatter

 • Pia skrev:
  18. juni 2015 kl. 12:09

  Hej igen og tusind tak for dine søde kommentarer ?

  Jeg vil lige tilslutte mig rose-koret for ‘Stadig Alice’ – det er en fantastisk bog. Og som nær pårørende til en person med Alzheimer, gav bogen også en god indsigt i, hvordan sygdommen opleves for den syge.
  Jeg glæder mig til at se filmen – og imens fortsætter virkeliggørelsen af romanen desværre.

  God valgdag ?

  • Ann-Christine skrev:
   19. juni 2015 kl. 13:54

   Tusind tak for de søde ord og kommentar – det er så hyggeligt med en dejlig dialog i kommentarfeltet :)
   Det er virkelig en helt forfærdelig sygdom og jeg synes denne bog er så helt enormt vigtigt i forhold til at få et indblik i livet med sygdomme som denne. Gælder jo også andre uhelbredelige sygdomme, hvor man mister kontrollen over egen krop.
   Fantastisk bog!
   Kh AC

 • Sarah skrev:
  18. juni 2015 kl. 15:17

  Ja jeg har også læst den og synes det er den bedste af hendes bøger :). Til gengæld var jeg ikke særlig pjattet med “Mig før dig”, men er vist en af de eneste der har det sådan :)
  En af de bedste jeg har læst længe er “Stillidsen” virkelig god bog, som jeg var noget ærgerlig over sluttede :).
  Venter lige nu på “Still Alice” skal blive ledig på biblioteket.
  Har du læst “Astrid & Veronica”. Lille hurtig bog, som virkelig sætter spor.

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   19. juni 2015 kl. 13:56

   Uhh ja, Stillidsen var virkelig også fantastisk.
   Jeg håber du får en rigtig god læseoplevelse med Still Alice – den har virkelig gjort stort indtryk på mig.
   Og tak for bogtippet – den tjekker jeg lige ud
   Kh AC

 • Sarah skrev:
  18. juni 2015 kl. 15:24

  Hov og lidt i samme dur, med fortid og nutid og historie, er “Vejen til Wildflower Hill”. God nem hyggelig sommerlæsning :)

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   19. juni 2015 kl. 13:57

   Så krydser vi bare fingre for at det snart bliver vejr til at læse bøger udendørs også ;)
   Den lyder dejligt!

   • Sarah skrev:
    14. juli 2015 kl. 09:15

    Hej igen.

    Bare lige for at spamme med endnu flere bogtitler, har jeg lige færdig læst “Historien om A.J. Fikrys liv”, bestemt også en anbefalelsesværdig bog, og ville passe fint i en sommer ferie :)
    Har efterhånden snar tså mange bøger på min liste at jeg ikke kan følge med – men det er selvfølgelig et luksus problem :). Men med 4 drenge i alderen 1-9, er det om at være kreativ med at stjæle læseøjeblikke :)

    Kh Sarah

    • Ann-Christine skrev:
     14. juli 2015 kl. 21:36

     Uii, kom endelig bare med gode anbefalinger :)
     Jeg har helt det samme lækre luksusproblem, men nu er mine børn lige begyndt at synes det er så hyggeligt når vi ‘læser’ i hver vores bøger sammen. Så det er jo bare lykken, når man er så glad for at læse :)
     Kh AC

     • Sarah skrev:
      16. juli 2015 kl. 12:33

      Eiiijjjj det lyder da bare som luksus at I kan have jeres fælles læsestunder :) Håber også mine børn bliver glade for at læse, både som børn men også som voksne. Synes det er så fedt at “forsvinde” i en god historie og vil meget hellere læse en god bog end se film….

      Mvh Sarah

      • Ann-Christine skrev:
       16. juli 2015 kl. 13:39

       Jeg synes også det er så dejligt at de har arvet min læseglæde – og Martin er nu også ret glad for at læse en god bog. Det er simpelthen så hyggeligt at læse bøger sammen – og hver for sig, mens man er sammen.
       Kh AC

 • Messen skrev:
  18. juni 2015 kl. 21:04

  Bliver helt misundelig på dem som endnu ikke har læst “Mig før dig” – I kan virkelig glæde Jer! – men denne her er også god, er enig i at specielt det med 1. verdenskrig gør den interessant.

  • Ann-Christine skrev:
   19. juni 2015 kl. 13:58

   Hehe, det kender jeg godt – kan også være helt spændt på andres vegne når de skal til at læse en mega god bog som jeg er færdig med :)

 • CharlotteR skrev:
  18. juni 2015 kl. 22:35

  Helt enig, Stadig Alice er en fantastisk bog. Så hjerteskærende og rørende.

  Den næste bog jeg skal læse må vist hellere være en af Jojo Moyes. Det vil jeg glæde mig til.

  • Ann-Christine skrev:
   19. juni 2015 kl. 13:59

   Lad mig endelig høre hvad du synes om dem – jeg håber du bliver begejstret :)

 • Camilla skrev:
  20. juni 2015 kl. 15:45

  Jeg går i gang med den lille Honeymoon i Paris nu, og så vil jeg glæde mig til en dag at læse Hende Du Forlod! :)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juni 2015 kl. 11:31

   Du er heldig at have dem foran dig ;) Rigtig god læselyst og fornøjelse med dem. Jeg håber du bliver lige så begejstret som jeg er over dem

   • Camilla skrev:
    24. juni 2015 kl. 19:17

    Jeg elsker Mig Før Dig – den er så fantastisk og vedkommende!

    • Ann-Christine skrev:
     26. juni 2015 kl. 09:33

     jeg er helt enig og jeg tror næsten at du vil elske denne også :)

 • Karina Riley skrev:
  27. juni 2015 kl. 21:02

  Jeg var også skuffet bogen ‘en plus en’ og har siden ikke læst nogen af hendes bøger, men det kan da godt være denne her skal læses i sommerferien! Jeg kan ellers anbefale ‘Impotent livsledsager søges, Billet mrk’ af Gaby Hauptmann, en sød og sjov kærlighedsroman, og ‘Vejen Hjem’ og ‘Konkyliesamleren’ af Rosamunde Pilcher.

  • Ann-Christine skrev:
   29. juni 2015 kl. 10:45

   Jeg tror du vil blive væsentligt gladere for de andre tre: mig før dig, det sidste brev fra din elskede og Hende du forlod – de har i langt højere grad noget på hjertet og dybere end normalt ved chiclit bøger. Efter min mening ihvertfald :)
   Tak for fine anbefalinger. De to af Rosamunde Pilcher har jeg allerede læst og nydt og den sidste er nu tilføjet min læseliste :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.