Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/espresso-martini/

Espresso Martini med saltkaramel

Espresso Martini er i dette tilfælde twistet som en kaffe og salt karamel lækker sag, som lige efter min smag kombinere det søde med kaffen og udgør en rigtig lækker hyggedessert i sig selv.

Efter en god middag kan det være rigtig rart lidt at slutte af med en lille dessert – eller bare lidt lækkert til den søde tand. Og en kop kaffe! Det er så hyggeligt og rart lige at have tid til at nyde en god kop kaffe sammen efter middagen. Det er egentlig ikke så ofte vi er ude i at lave de helt store desserter herhjemme, men jeg drømmer lidt om at lave det til en weekend ting og måske lege lidt mere med dessertverdenen. Under alle omstændigheder, så forestiller jeg mig ikke, at jeg vil møde de store protester, hvis jeg forsøger at indføre en fast lørdag-dessert-tradition eller lign.

PT20M

Espresso Martini cocktail med saltkaramel

2 glas    20 min.
2 glas
Ingredienser
  • 2 espresso shot, her Café Noir Espresso
  • 6 cl vodka
  • 3 cl kahlua
  • isterninger
  • Saltkaramel
  • 1 dl fløde
  • 50 g sukker
  • 1/2 tsk smør
  • 1 knivspids flagesalt
  • lidt flagesaltkorn til pynt
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Saltkaramel

Smelt sukker langsomt i en gryde, og brus det kort op med smør, hvor efter fløden tilsættes og det hele koger/simre i omkring 10-15 minutter til karamellen er tyk nok til at kunne holde ved glassets kant.

Tag gryden af varmen og lad karamellen stå et øjeblik. Rør den igennem og dyp så glassene i, og drej rundt så hele glassets øverste kant dækkes af et lille lag karamel – se billedet – pynt med lidt saltflager.

Espresso Martini

Hæld espresso, vodka og Kahlua i en shaker eller et glas med låg. Kom isterninger i og ryst grundigt, hæld drikken – uden isterninger! – i martini glas og server med det samme.