Mine børn elsker, elsker, elsker frugtyoghurt! Så er det vist sagt :) Jeg synes dog, at dem man kan købe er lidt for søde til hverdagsmorgenmaden. Jeg skal dog ikke sige mig fri for at vi indimellem køber pære/banan eller Peach Melba varianten fra Thise. Det er jo ren nostalgi og smager skønt ;)
I morges forkælede jeg dem med denne hjemmelavede yoghurt.
En hjemmelavet frugtyoghurt kan laves med uendelige mange kombinationer; most banan, små ferskentern, blomme, friske eller råsyltede bær, æbletern, rabarberkompot. Prøv også lidt tørrede frugt, som abrikoser, dadler, figner eller rosiner. Der kan tilsættes krydderier som man ønsker, jeg har brugt vanilje i dag. Men prøv også kardemomme, kanel, lakridsrod, honning, eller hjemmelavede frugtsirupper, som krydderi i yoghurten.
Jeg har brugt en yoghurt natural fra Thise, som jeg har rørt med skyr. Halvt af hver. I yoghurten er rørt vanilje, 5 moste friske hindbær, friske blåbær, 2 tørrede abrikos skåret i små stykker. Så toppede jeg med bær og hakkede mandler.
Lækkert!
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man opbevare hjemmelavet frugtyoghurt i køleskabet i nogle dage, eller bliver det brunt og kedeligt?
Jeg har ikke prøvet at lave mere end det vi spiste samme dag, men har prøvet at opbevare det nogle timer med fint held – så det må evt blive forsøget værd :)
Hvor er de fine hvide “skåle” fra som du har serveret dem i? :)
Hej Malene,
Dem har jeg købt i Ikea :)
Tak for tips og inspiration. Det skal jeg snart prøve.
Hepper på mere sommer og is-vejr :)