Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-frugt-yoghurt/

Hjemmelavet frugt yoghurt

Mine børn elsker, elsker, elsker frugtyoghurt! Så er det vist sagt :) Jeg synes dog, at dem man kan købe er lidt for søde til hverdagsmorgenmaden. Jeg skal dog ikke sige mig fri for at vi indimellem køber pære/banan eller Peach Melba varianten fra Thise. Det er jo ren nostalgi og smager skønt ;)

I morges forkælede jeg dem med denne hjemmelavede yoghurt.

En hjemmelavet frugtyoghurt kan laves med uendelige mange kombinationer; most banan, små ferskentern, blomme, friske eller råsyltede bær, æbletern, rabarberkompot. Prøv også lidt tørrede frugt, som abrikoser, dadler, figner eller rosiner. Der kan tilsættes krydderier som man ønsker, jeg har brugt vanilje i dag. Men prøv også kardemomme, kanel, lakridsrod, honning, eller hjemmelavede frugtsirupper, som krydderi i yoghurten.

Jeg har brugt en yoghurt natural fra Thise, som jeg har rørt med skyr. Halvt af hver. I yoghurten er rørt vanilje, 5 moste friske hindbær, friske blåbær, 2 tørrede abrikos skåret i små stykker. Så toppede jeg med bær og hakkede mandler.

Lækkert!

14 kommentarer
 • Jo skrev:
  29. august 2012 kl. 14:05

  Ej hvor ser det bare (og lyder) lækkert ud :)
  Blender du frugten sammen med yoghurt og skyr eller kan børnene godt lide at der er lidt ‘klumper’ i?

  • Ann-Christine skrev:
   29. august 2012 kl. 14:28

   Jeg har faktisk bare ‘grovmost’ det. Men overvejer at blende halvdelen, jeg har nemlig lidt på fornemmelsen at Julie vil foretrække den blendede version. De har dog ikke kommenteret på frugtstykkerne, men jeg kan godt huske hvordan jeg selv havde det med dem, da jeg var barn ;) og jeg tror Julie har det lidt på samme måde, uden det dog er udtrykt (endnu)

 • Henriette skrev:
  29. august 2012 kl. 19:32

  Kan vi ikke nok slippe af med ” læs resten” … :) det er så besværligt når man læser med på mobilen ;)

  • Ann-Christine skrev:
   29. august 2012 kl. 20:05

   Nej, det kan vi ikke :) Da jeg har ret mange billeder på min side, så er den funktion med til at siden indlæses hurtigere. Så får du nemlig ikke det hele serveret på en gang. Men du kan bladre i indlæggene, ved at klikke tilbage eller frem på indlæggene øverst på siden.
   Men fint i øvrigt at du nævner det :)
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

   • Henriette skrev:
    29. august 2012 kl. 22:13

    Jamen vi vil så gerne have det HELE på en gang !! :)

    • Ann-Christine skrev:
     30. august 2012 kl. 08:15

     Og det er jeg da egentlig bare glad for ;-)

 • Caroline skrev:
  29. august 2012 kl. 21:14

  Mmm lækkert. Nu ved jeg hvad jeg skal have til morgenmad i morgen!
  Dejligt at se så mange nye flotte indlæg efter en lidt stille sommer :-) kh Caroline

  P.s. Du skulle næsten prøve et lille tip; blend frossen banan og frosne bær i en foodprocessor til konsistensen er som cremet is – det er det lækreste jeg længe har smagt og tilmed sundt!

  • Ann-Christine skrev:
   29. august 2012 kl. 21:19

   Hej Caroline,
   Ja, der har sørme været stille her over sommeren, vi har haft nok at se til med flytning, indretning af hus, børnehavestart, ferie osv. Nu er det rart med lidt hverdag og at være tilbage på bloggen, ikke mindst ;)
   Det må jeg prøve. Plejer at enten bær eller bananer er frosne, ikke begge dele. Jeg er dog sikker på at det vil være et hit. Kommer du andet i, vanilje, lakrids, kanel, mælk eller?
   Kh Ann-Christine

   • Caroline skrev:
    29. august 2012 kl. 21:25

    Jeg har prøvet med vanilje og det var også lækkert, du må næsten bare prøve dig frem :-)
    Det er bedst hvis det hele er frossent, så får man en rigtig sorbet-lignende is. I starten ser det hele meget tørt ud, men hvis du bliver ved med at køre det på foodprocessoren, så bliver det rigtig lækkert og blødt. Det kan være lidt svært på en alm. blender. Mælk skal der ikke i me mindre du er ude efter en smoothie-konsistens :-)

 • Ann-Christine skrev:
  29. august 2012 kl. 21:36

  Tak for tips og inspiration. Det skal jeg snart prøve.
  Hepper på mere sommer og is-vejr :)

 • Malene skrev:
  16. september 2012 kl. 17:46

  Hvor er de fine hvide “skåle” fra som du har serveret dem i? :)

  • Ann-Christine skrev:
   16. september 2012 kl. 21:44

   Hej Malene,
   Dem har jeg købt i Ikea :)

 • Sanne Clausen skrev:
  10. januar 2015 kl. 03:26

  Kan man opbevare hjemmelavet frugtyoghurt i køleskabet i nogle dage, eller bliver det brunt og kedeligt?

  • Ann-Christine skrev:
   10. januar 2015 kl. 21:36

   Jeg har ikke prøvet at lave mere end det vi spiste samme dag, men har prøvet at opbevare det nogle timer med fint held – så det må evt blive forsøget værd :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.