Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ho-chi-minh/

Ho Chi Minh City – billeder og rejseoplevelser

bananer-ho-chi-minh

Ho Chi Minh City var på en og samme tid; kaotisk og fredfyldt, smuk og skramlet, pastelfarvet og mange farvet, forurenet og fin. Det er i sandhed en kontrasternes by og vi havde på forhånd booket to overnatninger på denne første rejsedestination i Vietnam, for jeg var ikke helt sikker på hvad jeg ville synes om byen med over to millioner scootere … På denne måde kunne vi lige ‘lande og sige vi har været her’ og så derfra beslutte hvad de kommende dages og ugers eventyr skulle byde på.

Men to overnatninger var altså ikke nok i denne by. For nok er den larmende og kaotisk, men især Martin og jeg synes også den er noget så fin at gå på opdagelse i, så vi forlængede opholdet på vores hotel, Bizu Hotel i backpackerområdet Búi Vién ved District 1 med et par dage ekstra.

Vi boede som sagt lige midt i backpackerområdet, og som en følge deraf var det pænt turistet – men slet ikke på den trælse måde. Faktisk oplevede vi det var et ret fint udgangspunkt at gå på opdagelse i byen fra. Tæt på rigtig mange gode gadekøkkener, side om side med turistfælderne aka pizza, pasta og vestlig mad, sidstnævnte kan anbefales at undgå – man får virkelig bare oftest den bedste mad ved at spise de steder, hvor de lokale selv spiser.

Vi boede tæt på en skøn park, med legeplads og mulighed for at løbe og lege. Et stort hit hos Johan og Julie! Og lige ved parken ligger den store indendørs markedsplads, Ben Thanh Market og derudover så var det ellers nemt og billigt at tage en taxa til de steder, som lå for langt væk for de mindste gå-ben.

I morgen fortæller jeg om alt det dejlige mad, som vi spiste i Ho Chi Minh, og inden da er her en masse billeder fra byen:

blomsterbod detalje ho chi minh gadehandler

– over alt sælges der frugt, grøntsager, snacks mv på gaderne –gaden-ho-chi-minh

 – mobil fodsalon på gaden –
gront-og-frugt-vietnam ho-chi-minh-by

– Indimellem er der de fineste huse i fransk stil –

 – Vietnam bærer mange steder stadig præg af årene som en fransk koloni –ho-chi-minh-city

– gaderne er mange steder dækket af et sandt virvar af ledninger –

ho-chi-minh-kontraster

– Pastelfarvede kontraster – leg legeplads-ho-chi-minh

 – Legepladsen i parken Công viên 23 Tháng blev benyttet flittigt –

legeplads-saigon legepladsen-i-vietnam lotusblomster-vietnam

– og pludselig spotter Julie en fin lille blomst midt i alt det grønne græs – park-ho-chi-minh saigon-billeder

– Lichi frugt sælger og en skøn rolig park –saigon-pastelfarver

 – Udsigten fra vores hotel og et glimt fra den gade vi boede i – scooter

 – Crazy trafik i Ho Chi Minhs gader –
trafik ho chi minh trafikkaos

– Det ser skørt ud, men det er mindre frygtsomt at gå over vejene end jeg havde forestillet mig –turister

 ♥ Turister ♥

14 kommentarer
 • Dorte - familiefletninger skrev:
  4. februar 2015 kl. 11:06

  Sikke nogle dejlige billeder, der fint afspejler de ord du sætter på byen – må have været noget overvældende for de to 5-årige :-). Fortsat god rejse. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   4. februar 2015 kl. 15:21

   Mange tak og ja, jeg tænker også også at det må være en stor mundfuld – men de er simpelthen så seje og jeg synes de tager langt det meste i stiv arm.
   Kh Ann-Christine

   • Marina skrev:
    6. februar 2015 kl. 09:42

    De er bare super seje begge to og jeg er sikker på at oplevelserne sætter sig i dem for livet. Det har jeg selv oplevet med mine og det er simpelthen noget der ikke kan undervurderes.

    5 årige er iøvrigt generelt meget sejere end forældrene tror og det er en perfekt rejsealder.

    • Marina skrev:
     6. februar 2015 kl. 09:45

     Hov og så skal jeg da lige huske at sige at I som forældre helt tydeligt også er gode til at sørger for at det bliver en god tur for dem. Masser af pauser, lov til at fotograferer og legepladser er vigtige når børn skal kunne rumme alt det nye.

 • Alice M skrev:
  4. februar 2015 kl. 19:52

  åh fedt! Måske skal vi tage der til til sommer..

  Kan man køre med en klapvogn i HCM’s gader?

  • Ann-Christine skrev:
   5. februar 2015 kl. 04:08

   Man kan godt, men det er nok ret besværligt, så jeg vil helt klart foretrække at bruge en bæresele eller slynge, det vil fungere super fint :) Både pga trafikken, men også fordi der mange steder knap nok er fortov.

 • Sanne N skrev:
  5. februar 2015 kl. 10:23

  Tak for at dele de flotte billeder. Jeg har altid drømt om at komme til Vietnam – har kun været i Thailand og Cambodia.

  Fedt at se at der både er ræs i gaderne, men at der sammetid kan finde en god legeplads til børnene.

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 09:48

   Vi blev virkelig også glade for at finde den lille oase midt i larmen og støjen fra alle scooterne. Og Vietnam kan varmt anbefales, det er noget anderledes en Thailand, som jeg også tidligere har været i, men også noget så skønt!

 • Louise skrev:
  5. februar 2015 kl. 13:08

  Hvor ser det fantastisk ud. Sikke et eventyr. Dejligt, du deler – lige som det altid er en fornøjelse at læse med i hverdagsglimt fra jeres liv i DK. Jeg tænkte på, om du mon de kommende måneder vil skrive lidt mere om hvad I oplever. Jeg elsker madindlæg og billeder og inspiration, men kunne godt tænke mig at høre mere om livet som turister i de lande. Påtænker selv en rejse i Østen med tre børn på 2, 5 og 8 om 2- 3 år, så kunne bare være fedt at læse om, hvad I laver i de forskellige lande, byer og områder. Ved godt, at meget kan ændre sig, men der er nok også attraktioner, der stadig er der til den tid…og det ville være fedt at kunne læse om det fra en børnefamilie og én man “kender lidt til i forvejen” ift hvad I virker til at sætte pris på :)

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 09:51

   Tusind tak og det er så hyggeligt at dele :)
   Der kommer med løbende oplevelser og tips efterhånden som vi kommer frem. Vi holder os faktisk ofte fra de mest turistede atraktioner og udflugtsmål og kan godt lide bare at være. At gå ture i gaderne, lege på legepladser osv. Men vi opstøver også små perler indimellem som fx et homestay vi lige er kommet tilbage fra – og som jeg lige snart skriver mere om. Der er lidt allerede på bloggen i dag.
   Og fedt at I også går i rejseplaner :)
   Kh AC

 • Marina skrev:
  6. februar 2015 kl. 09:38

  Elsker simplethen at følge med og se alle dine skønne billeder. Tak fordi du tager dig tid til at dele.

  I år skal vi kun på en uges tur til Amsterdam (men det bliver nu også skønt). Vores store pige skal nemlig et helt år til Chile på udveksling som Rotary student. Det koster, men hold da op hvor bliver det også bare en vild oplevelse for hende. Jeg kan næsten ikke rumme at skulle undvære hende så længe, men jeg bliver stolt over at hun har mod på det.

  Netop fordi jeg ikke skal rejse så meget i år er det ekstraskønt at følge med på jeres tur oh jeg glæder mig allerede til de næste rejseglimt.

  • Ann-Christine skrev:
   9. februar 2015 kl. 10:01

   Det er så hyggeligt at dele og jeg synes virkelig det er skønt, for det er en god måde at samle minderne på.
   Hver aften skriver vi sammen med hver af børnene en lille ‘mini-dagbog’ om hvad vi har oplevet, og bare vi springer 2 dage over, så kan vi næsten ikke huske dagene fra hinanden ;)
   Dejligt at du følger med
   Kh AC

 • Maja skrev:
  26. juli 2015 kl. 15:01

  Wow- du tager altid de lækreste billeder – både af børn og af omgivelser. Hvilken linse har du på dit kamera og hvilke indstillinger bruger du typisk? Har du evt lavet et indlæg om det?

  • Ann-Christine skrev:
   27. juli 2015 kl. 11:29

   Hej Maja,
   Tusind tak :) Jeg bruger oftest zoom objektiv AF-S DX Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR men har også et macro objektiv som bruges med jævne mellemrum. Jeg bruger oftest manuel indstilling, men indimellem bliver det bare på auto uden blitz – en variation af de to.
   Måske jeg skal lave et indlæg om det på et tidspunkt, det har jeg ikke gjort tidligere.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.