Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laekre-spisetips-til-ho-chi-minh-city/

Lækre spisetips til Ho Chi Minh City

street food ho chi minhJeg har i en del år efterhånden været ret så vild med det vietnamesiske køkken. De sprøde krydderurter og grøntsager, brugen af krydderier, fiskeretterne, supperne og friskheden i de lette smagsfyldte retter.

Der er mange lækre vietnamesiske restauranter i Danmark, som serveret skønne autentiske retter og jeg har selv imellem forsøgt mig med både vietnamesiske inspirerede friske forårsruller, supper, kødretter og dips – og den lækre vietnamesiske sandwich i en top skøn Banh Mi burger version – som i øvrigt slet ikke er ramt helt ved siden af, kan jeg nu smage.

Særligt to steder i Ho Chi Minh City vil jeg anbefale, bedste streetkitchen – og bedste restaurant oplevelse. Hvis I nu skulle få lyst til at slå ‘et smut’ omkring dette skønne land – og hvis ikke, så kan billederne, teksten og retterne, måske alligevel inspirere til nye lækre retter hjemme i eget køkken.

best-street-food-ho-chi-minh

Vores bedste street kitchen oplevelse fik vi hos The Lunch Lady, som er lidt af en gadekøkken kendis blandt rejsende til Vietnam. Det lille gadekøkken blev omtalt i rejse- og madprogrammet No Reservations, af den amerikanske kok, Anthony Bourdain og er vist derefter blevet lidt af et must blandt madglade rejsende.

Vi måtte naturligvis forbi, og stedet lever i sandhed op til sit fine ry, og ovenikøbet var vi umiddelbart de eneste turister ved vores frokostbesøg.

Vi blev bænket ved et lille bord, bestilte drikkevarer, og blev spurgt til antallet af skåle med suppe, som vi ønskede. Vi bestilte to skåle suppe, for uden at bestille det, så havde vi allerede fået serveret både friske og sprødstegte forårsruller med dip. Der var rigeligt mad og det var lækkert!

Jeg kan ikke huske præcis hvor meget vi kom af med for måltidet og drikkevare, men det var lige omkring 100 dkr for os alle fire.

Jeg undgår normaltvis at spise tigerrejer i Danmark, da de ikke bliver opdrættet på en særlig fin måde  – men vil helt klart lave disse forårsruller, bare med lækre grønlandske rejer eller lign. fra fiskehandleren, derhjemme.
Jeg ved dog ikke helt, hvordan det ellers er med tiger rejerne hernede i Vietnam … Men tager meget gerne mod tip om hvilke rejer, det er bedst at holde sig til på menukortet her i Vietnam ift gode opdrætsmetoder og den slags?

The-Lunch-Lady-Vietnam Lunch-Lady-Ho-Chi-Minh-City

best-restaurant-ho-chi-minh

En anden helt fantastisk oplevelse i Ho Chi Minh Cityvar restauranten, Nha Hang Ngon, på Pasteur 160. Den smukke bygning er indrettet ganske overdådigt med frodige planter, smukke lokaler og har en fremragende service fra de søde mennesker, som arbejder der.

Menukortet er ganske stort, hvilket ellers indimellem kan være lidt et no go i mine øjne, for hvordan kan man lave så mange retter super lækre med friske råvarer? Men når man går gennem køkkenet hos Nha Hang Ngon, så ved man at det er okay.

Køkkenet ligger midt i restauranten og man kan gå rundt i det og kigge på kokkenes arbejde. Her er de friskeste råvarer, som man kan gå og nyde synet og duften af – og det føles på mange måde som et gadekøkken under ordnede forhold og i smukke omgivelser, hvilket jeg har ladet mig fortælle var hele grundtanken med stedet.

restaurant pasteur 160 best-restaurant-saigon

– vi kunne gå langs med køkkenerne og kigge på råvarerne og kokkenes arbejde –
nha-hang-ngon-vietnam

-Frisktpresset pomelo juice og lækre vietnamesiske retter –Nha-hang-ngon-ho-chi-minh

– Vi spiste stegte forårsruller, nudel- og kødretter, desserter, frugt og nød lækre drikkevarer –

– til en pris omkring 250-300 dkr for os alle fire –
ho chi minh fruit restaurant ho chi minh best

saigon-street-food

Udover de to ovennævnte steder, så spiste vi primært på gadekøkkener. Bare dem vi spottede på vores vej, som så populære ud hos vietnamesere og som så ud til at have lige det vi havde lyst til i det pågældende øjeblik. Man spiser godt her i vietnam. Godt og ofte ret budgetvenligt. gront-vietnam

19 kommentarer
  • Tina Nymann skrev:
    5. februar 2015 kl. 08:34

    Helt fantastiske billeder du har lagt op i dag:-)
    Det ser super spændende, lækkert og varmt ud, hvor I er nu…..
    Jeg synes deet er vildt friskt at tage to små børn på sådan en rejse til meget fjerne himmelstrøg (har selv boet i Afrika i nogle år) og glæder mig til at følge jeres tur.
    Rigtig dejlig dag!

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2015 kl. 09:41

      Tusind tak, Tina :) Det er virkelig skønt – og mega varmt!
      Vi er i Can Tho lige nu og længdes lidt efter noget strand, må vi indrømme. Så det må være næste step :)
      Rigtig dejlig dag til dig

  • Mutti skrev:
    5. februar 2015 kl. 08:57

    Et helt bombardement af oplevelser, bare ved at se dine billeder og omtale af spisestederne.. Så fint at indrette køkkenet midt i det hele. Et måltid sådan et sted, får vel nok et stort plus, når man som dig er interesseret i maden, også før serveringen. Og der er, for mig at se, noget rigtig skønt og ærligt ved sådan et spisested!!

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2015 kl. 09:42

      En del af det er ret primitivt, og man skal lige lære at spotte de steder, hvor der bliver lavet super lækker mad – men så er det virkelig også en skøn oplevelse :)

  • Stephanie (HjemmehosFeen.dk) skrev:
    5. februar 2015 kl. 09:31

    Super gode tips til det kulinariske Vietnam og hvilke fantastiske billeder. Vi rejser til Thailand i år og er også efterhånden blevet helt skrappe til at lave thaimad, i år skal vi have citrongræs og thaibasilikum i drivhuset. Det bruger vi masser af. Men du har da lige fristet mig til at forsøge mig med det vietnamesiske køkken. Kan du anbefale en god kogebog?

    Fortsat god ferie!

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2015 kl. 09:44

      Tusind tak :)
      Uhm, thai basilikum skal jeg også have til sommer, og citrongræs var da en super ide. Nu frister det lige en ekstra omgang at få et lille drivhus til sommer ;)
      Jeg kender ikke nogle vietnamesiske kogebøger, som jeg selv har brugt. Men ved at bl.a Le Le streetkitchen har udgivet en.

  • Line Ruth skrev:
    5. februar 2015 kl. 09:52

    Hvor er det nogle fantastisk smukke billeder, det er lige så tænderne løber i vand :)

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2015 kl. 09:44

      Tusind tak og det er virkelig også skøn mad :)

  • Anne skrev:
    5. februar 2015 kl. 10:08

    Det ser så lækkert ud alt sammen, thaimad er virkelig dejlig og sund mad. Forsat god rejse. Knus fra os begge.
    Bedste

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2015 kl. 09:47

      Tusind tak I to :)

  • Mille skrev:
    5. februar 2015 kl. 13:43

    Tak for dejligt tip. Skriver det bag øret, til jeg skal derud om en måned:)
    Elsker god mad, og kan slet ikke vente med at gå ombord i Vietnam..og dens mad:)

    Du er en satans dygtig fotograf.

    KH Mille

  • Rikke skrev:
    5. februar 2015 kl. 22:01

    Hvor ser det lækkert ud, så fyldt med farver og dejlige ting. Bliver helt sulten. Det er virkelig en fornøjelse at følge jeres oplevelser.
    KH
    Rikke

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2015 kl. 09:56

      Tusind tak, jeg gad også godt tilbage og spise hos hende lunch lady igen – det var virkelig godt!

  • Annika skrev:
    10. februar 2015 kl. 15:08

    Jeg vil holde det til 2 ting:
    SAVLE og
    Gemt i min Vietnam-fav mappe :$ (Den har været på listen i nogle år)

    • Ann-Christine skrev:
      11. februar 2015 kl. 10:44

      :) Dét kan så meget anbefales!

  • Bettina skrev:
    7. januar 2018 kl. 14:52

    Tak for rejse tips. Vi har netop spist på Nha Hang Ngon, og det var så lækkert. Vi tager nok derhen igen i morgen. Prøver at lokke familien til frokost på det berømte gadekøkken du også skriver om, men de er ikke meget for det.

    • Ann-Christine skrev:
      8. januar 2018 kl. 19:34

      Dét må I endelig ikke gå glip af – vi var så begejstrede for den lækre mad der :)
      God rejse til jer ♡ det er dejligt at høre at vores tips og oplevelser kan være til skøn inspiration
      Kh AC

      • Bettina skrev:
        11. januar 2018 kl. 16:24

        Og tip om restaurant blev videregivet til en australsk familie, som var ligeså begejstrede som vi ;)
        Kh Bettina

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.