Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/februar-vil-jeg/

I februar vil jeg …

by-the-beach-vietnam

Dagene flyder sammen på vores rejse, og det betyder ikke særlig meget om det er fredag eller mandag – det er bare endnu en dejlig dag i det allerbedste selsskab og med nye oplevelser. Jeg kan slet ikke forholde mig til at det er februar på denne side af jordkloden også, for det føles ikke helt som februar normalt føles. Febuar har lidt et dårligt ry som en småkedelig måned, men jeg synes normalt også det er en ganske skøn lille kort måned, som byder på både årets først vintergækker og erantis – de dejlige forårsbebudere – og på de bedste fastelavnsboller … Men man kan ikke få det hele og selv om jeg ikke vil bytte med hvor vi er lige nu (uden vintergækker og fastelavnsboller), så bytter jeg da gerne en enkelt Banh Mi Sandwich med en fastelavnsbolle, hvis der er nogen der er friske på den ;)

Jeg har traditionen tro lavet en lille ønskeseddel for februar. Glemte godt nok januar, som for mit vedkommende stod for rejseplanlægning, arbejde, klargøring og så afsted med flyveren. Og nu er vi endelig i gang med alt det, som vi har drømt om så længe og der er kommet helt ro på alting. Resten af familien ligger lige nu og sover, klokken er 22.30 i Vietnam og jeg hygger med blog, små snorkelyde og tanker om mine februarplaner.
Min februarliste har jeg fyldt med lidt ting, som jeg gerne vil være bedre til og lidt rart at fejre, gode oplevelser – og der foruden en masse rejseoplevelser, som vi ikke helt ved hvad skal indeholde endnu.

I februar vil jeg: 

– prøve mindst hver anden dag at bestille en ret på menukortet, som jeg ikke har smagt før eller ikke ved hvad er. Man får jo sine favoritter – og hver anden dag, må være absolut opnåeligt.

– stornyde i endnu højere grad end normalt alle de små og store snakke vi får som familie, når vi er tætte på denne måde. Det er noget helt særligt det her, kan jeg allerede mærke. Og eftersom om vi kun lige er startet på eventyret, så jubler jeg over alle de oplevelser der stadig venter forude, og glædes ved de fine minder vi allerede har skabt.

–  tage på en vietnamesisk køkkenskole og lære en masse tips og tricks, som jeg vil glæde mig til at dele med jer.

–  lære at mestre de manuelle instillinger på mit kamera, så jeg bruger dem uden at tænke over det – men så det bare falder mig helt naturligt. Er i gang, men mangler lige en del øvelse i at mestre alle kameraets funktioner – og det gad jeg godt at være god til.

– Fejre at jeg har fået en mail om, at at min bog ‘Opskrifter og små glimt af hverdagslykke’ har vundet prisen i en af kategorierne (best local cuisine book) som bedste danske bog, og går derefter videre i nomineringen til den internationale pris hos organisationen ”Gourmand International” som står bag den verdensomspændende prisuddeling, hvor årets bedste kogebøger bliver hyldet. Det siges at være en slags Oscar-prisuddeling for kogebøger.
Det er vildt og jeg er så glad, og hvad jeg faktisk er allermest glad for, er alle de søde og positive tilkendegivelser jeg får fra bogen fra jer her på facebook, instagram og på bloggen. Det er så skønt at bogen bliver brugt og skaber glæde! Kig med her, hvor jeg også har lavet en lille video om min bog. Jeg tror, det skal fejres med en særligt god middag eller måske en skøn spa-dag.

Spørgsmål til opskriften?

Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.

Kommentarer
  • Annika:
    10. februar 2015 kl. 12:57

    God ide med at skulle prøve noget nyt mindst hver 2. dag.
    Er selv tilhænger af at prøve nyt tit som tæt, nogle gange med større succes end andre – en af de værste var i Ungarn hvor det var indmad :$ og en dessert der slet ikke var spisbar (var advaret inden bestilling om at turister ikke kunne lide det).

    Glæder mig til at høre hvad der prøves af :)

    • Ann-Christine:
      11. februar 2015 kl. 10:40

      Ja, det er altså lidt sjovt at smage en masse, også de helt ukendte ting.- og selv om det går meget nemt og ufarligt, så kan det også være lidt en udfordring, for vi får jo hurtigt vores favoritter også her i det Vietnamesiske køkken.

  • Mutti:
    5. februar 2015 kl. 09:52

    Hjertelig tillykke med den fine hæder til din bog! Hvor er det godt!! Du har nemlig ramt noget meget væsentligt ved at få udgivet en bog, der så fint forener det nyttige i et køkken, med dejligt meget hverdagslykke, som i alle fire er en del af.

    • Ann-Christine:
      9. februar 2015 kl. 09:46

      Tusind tak, det er virkelig også bare så skønt at den er blevet taget så godt mod :)

  • Anne-Marie:
    4. februar 2015 kl. 11:47

    Jeg er da frisk på at bytte, hvortil skal jeg sende en fastelavnsbolle eller fire?
    Men krydderier holder nok bedre end sandwich. Jeg tænkte på, du kan vel egentlig sende krydderier hjem til Danmark, så du ikke skal slæbe dem med på eventyr. Bare en tanke.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Ann-Christine:
      4. februar 2015 kl. 15:32

      Ha ha :) det lyder skønt!
      Og ja, jeg overvejede også at sende krydderier hjem, men måske jeg når at finde andet godt – inkl krydderier inden vi er færdige med rejsen, og ellers så går det nok fint endda :)
      Kh AC

  • Vis alle 16 kommentarer

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.