Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-fra-en-ny-slags-hverdag/

Små glimt fra en ny slags ‘hverdag’

A14_5743

Vi vågner om morgen til lydende fra stranden, vandet og til en sol som endnu en dag lægger op til en dag på stranden med siesta i skyggen i de varmeste timer.

At tage afsted på denne rejse er virkelig en af de bedste beslutninger! Vi stornyder det og selv om vi kun lige netop er ved vores rejses begyndelse, så er vi så småt i gang med at indrettet os i en ny form for hverdag, mens vi rejser. Selv om vi selvfølgelig ikke har de samme hverdagens rutiner med fra vores hjem i Aarhus, så indretter vi os alligevel med små faste hyggelige rutiner, mens vi er afsted.

A14_5672

Frisktpresset frugtjuice med sæsonens frugt, mango, ananas, appelsin og lemon – mindst en frugtjuice om dagen.

Og på Julies negle har hun fået fine og pyntelige mønstre – på Ho Chi Minhs gader kom vi forbi en hel del beautysalons, og Julie sukkede efter at prøve at få fodmassage og neglelak. Så for den nette sum af omkring 75.- var Julie og jeg på neglebar en times tid i sidste uge og få massage, neglelak og forkælelse. Et stort hit for en lille pynteglad femårig.
best-street-food-ho-chi-minhStreet food af den allerbedste slags – det er stort set umuligt at få et dårligt måltid hvis man ellers spiser lokalt. Vi spiste en enkelt aften pizzaer, for der var to små størrelser, som længdes efter noget andet end suppe, Banh Mi, forårsruller og andet godt vietnamesisk – men det kan nu ikke anbefales. Street food og vietnamesisk mad. Det hitter og både Johan og Julie er ret glade for Pho, suppen med nudler og fx kylling eller oksekød.

A14_5497

Der bliver givet high fives, vinket, jublet, pjusket i hår, krammet og smilet gennem Ho Chi Minhs gader – “De er helt vilde med os” siger Johan og Julie, som utallige gange har stillet op til selfies på forespørgsel. Når der bliver spurgt hvor gamle de er og alderen afslører at de er tvillinger, så vil jublen slet ingen ende tage.

Vi er også vilde med dem. Folk her er så søde og imødekommende og det hjælper jo altid på det når nogen er vilde med ens børn – og når de skyder min alder til at være omkring de 23/24 år og roser mig for at have fået tvillinger i så ung en alder. Uhh ja, vi kan slet ikke stå for den slags smiger ;)fresh-fruit-vietnam-beach

Friskskåret lækker aromatisk eksotisk frugt hver dag – aldrig har en mango, en ananas, en papaya eller en vandmelon smagt så dejligt. Vi er startet med de mest kendte af slagsen, men skal også spise endnu mere dragefrugt, litchi og så må vi også hellere få prøvet durian- frugten.

Jeg er ualmindelig glad for den hverdag vi har derhjemme i vores lille rækkehus – men det er nu altså alligevel ikke spor tosset at skifte den ud for en længere periode, med disse varme, smukke og sommerlækre omgivelser.

28 kommentarer
 • Dorte - familiefletninger skrev:
  2. februar 2015 kl. 08:50

  Sikke nogle skønne billeder – det lyder som om I allerede nu har kufferten godt fyldt op med gode oplevelser. Her til morgen er vi vågnet op til et snedækket og smukt Aarhus, men trods dette smukke syn kunne jeg snildt bruge en måneds tid i solen. Nyd det. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:46

   Det har vi, og det er vildt at tænke på at vi kun lige er startet :)
   Jeg nyder alle de skønneste snebilleder på facebook, blogs og instagram, men jeg vil nu heller ikke bytte – selv om jeg godt lige kunne spise en fastelavnsbolle og altid bliver så glad over at se årets første vintergæk :)

 • Anne-Marie skrev:
  2. februar 2015 kl. 08:52

  Tak for et lille lysglimt på denne vintermørke morgenstund. Her har den stået på frosne cykler der ikke virkede og panik over hvordan man så skal nå i skole til tiden, når bilen allerede er kørt. Jovist er det da også smukt med sne, men med de næsten forårsagtige stunder der også har været, er det ikke til at forstå, hvor længe der kan gå før det kommer. Jeg kan godt forstå I stornyder jeres rejse, hvor ser det bare dejligt ud.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:46

   Ja, det er lidt mærkelig at man så om to måneder kan være heldig at sidde i en varm solstråle udendørs og mærke varmen på kinderne :)

 • 2. februar 2015 kl. 09:13

  Det ser saa dejligt ud!
  Selv om at man har det godt i det daglige, tror jeg at vi alle ville have godt at at komme lidt vaek engang i mellem for netop at opleve hverdagen og hinanden paa en anderledes maade :-)
  Fortsat god tur – dejligt at foelge med.
  Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:48

   Jeg tror også det lige får givet lidt perspektiv på mange ting i ens hverdag, som kan være meget sundt og rart :)

 • Morten skrev:
  2. februar 2015 kl. 09:44

  Tak for det… Sætter ligesom min snerydning her til morgen lidt i perspektiv :-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:49

   Selv tak :D
   Og I må da bare lige en tur afsted til varmen, Morten :)

 • Tanja skrev:
  2. februar 2015 kl. 10:23

  Det ser så skønt ud! Hvor er I henne nu? Modtager gerne tip om hotellet på mail, hvis du orker:)

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:50

   Jeg opdaterer lige løbende her på bloggen med gode spisesteder og steder vi bor :) Det kommer lige snart

 • Marina skrev:
  2. februar 2015 kl. 10:26

  Skønne billeder. Nyder sådan at følge med på jeres rejse og måske særligt på sådan en iskold dansk vinterdag.

  Vi har også oplevet at det er let at rejse med børn fordi de simpelthen er så elskede rundt omkring i verden. Mange døre åbner sig når man rejser med børn og det bliver meget nemmere at falde i snak med de lokale. 5 år er også bare en perfekt alder.

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:51

   Ja, det er virkelig meget velkomment med børn her, det er hyggeligt :)
   Og hvor er det dejligt at mine små rejsefortællinger og billeder kan give lidt varme og måske fine minder om egne rejser midt i den danske vinter

 • Helene skrev:
  2. februar 2015 kl. 11:14

  Det ser så lækkert ud, der hvor I er! Har du prøvet frugten på billedet med tyk, Lilla skal? Den var jeg ret vild med, da jeg fik den i Cambodja. :) Al frugt smager bare 100 gange bedre dernede, synes jeg – man bliver slemt skuffet, når man kommer hjem og køber papaya og dragefrugt herhjemme.

  Men det lyder virkelig til at være en skøn “hverdag” I har jer. :) Jeg er spændt på at læse din mening om durian ;)

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:52

   Ja, den er et hit og det er helt vildt så godt frugten smager her – vi spiser en hel del af den, kan jeg godt afsløre :)

 • Nicoline skrev:
  2. februar 2015 kl. 12:11

  Fantastiske billeder. Er så taknemlig for at i lukker os ind på jeres fantastiske rejse og lader os følge med på nær hold. Det ser bare så dejligt ud. Må lige et smut forbi hver dag for at se om der er kommet nyt frarejsen. En rigtig vitamin indsprøjtning på en kold og sneklædt dag.
  Lige nu skinner solen på den smukke hvide sne. Og ja så findes der næsten ikke noget smukkere efter min mening.
  Glæder mig til at følge jer videre rundt i verden.
  Nyd turen og hinanden ( ser ud som om i allerede har fundet den rytme)
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:57

   Ej, hvor skønt at høre. Det er simpelthen så dejligt at ‘rejsebloggen’ bliver taget så godt imod.
   Og jeg er helt enig, vinterlandskab med sne og solskin det når fint op på højde med de smukkeste solbeskinnede strande i smukhed! :)

 • Tulip skrev:
  2. februar 2015 kl. 12:31

  Hvor ser det helt igennem fantastisk ud! Jeg kan godt forstå at alle er vilde med de to søde børn, og du er jo ikke en dag over 24 :) Så der tager de da heller ikke fejl.

  Det er rart med varmen fra jeres rejse, her sner det igen, men det er nu også helt vildt hyggeligt med kælketure og varm kakao .

  Kram til jer alle fire!

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:57

   Du er en sveske og der er da ikke noget at sige til at jeg synes du er smaddersød <3
   Krammer til jer fire

 • Bodil skrev:
  2. februar 2015 kl. 13:44

  Tak for fantastiske billeder og beskrivelser af jeres spændende rejse … Der er ikke noget at sige til, at de derude er vilde med jeres søde børn, og “når man tager barnet ved hånden, tager man moderen ved hjertet” siger et gammelt men sandt ord.
  Fortsat god rejse.

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 16:59

   Det kendte jeg ikke, men hvor er det sandt :) Tusind tak for en sød hilsen

 • Anne skrev:
  2. februar 2015 kl. 19:31

  Tak for de fantastiske billeder. Jeg glæder mig hver gang, jeg skal åbne din blog til at læse om jeres oplevelser, se hvad I har lavet, og hvad I har spist! Sikke flotte negle, Julie har fået lavet! På gensyn på bloggen. Kærlige hilsener til jer alle fire også fra Farfar.
  Bedste

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 17:02

   Hej med jer,
   Hvor er det hyggeligt at I følger med :) Og I kan tro at vi nyder det rigtig meget alle fire, det går virkelig bare så godt her i Vietnam
   Kh fra os

 • Nanna Olin skrev:
  2. februar 2015 kl. 20:03

  Det første billede med solens morgenstråler, der er ved at trænge igennem de store, skyggefulde palmeblade, og hvor man bare kan fornemme varmen, stranden og det lune sand … dét er virkelig feriestemning :)

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 17:03

   Ja, dét er det nemlig. Og billedet blev taget da vi lige kom ud af bungalowen efter kun at have set omgivelserne i aftenlys. Så skøn en overraskelse at vågne til

 • 2. februar 2015 kl. 20:37

  Åhh skønne feriebilleder – jeg ville lyve, hvis jeg sagde jeg ikke var en lille smule misundelig ;0)
  Forsat rigtig dejlig ferie

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 17:03

   Det er altså også rigtig, rigtig rart og du kan tro at vi værdsætter det :)

 • Lizbet/The HomeCure skrev:
  3. februar 2015 kl. 16:13

  Øj, sikke en masse inspiration. Jeg får helt lyst til selv at arrangere sådan en form for rejse og nyde livet! Det er beundringsværdigt – specielt med børn involveret. :D

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2015 kl. 17:07

   Det kan jeg allerede på nuværende tidspunkt varmt anbefale at planlægge :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.