Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hotdogs-uden-broed/

Lidt om Skt. Hans

Jeg havde lyst til at springe over det laveste gærde, da det kom til at lave hotdogs, så i stedet for at bage de gode pølsebrød, som vi normalt bruger til hotdogs, så brugte vi salatblade – man kan også bruge kålblade og på den måde lave hotdogs uden brød.

Syltede rødløg og ketchup havde vi allerede på køl, så det var kun lige en smule ristede løg der skulle laves.

Jeg har da helt glemt at fortælle om vores Skt. Hans … eller Skt. Hønsedag, som nogen kaldte dagen herhjemme. Jeg havde egentlig planlagt at flytte traditionen til denne weekend. Johan og Julie havde andre planer, efter de havde hørt om den fortryllende aften i børnehaven i mandags. Så da jeg hentede dem i mandags, blev jeg mødt med en begejstret hujen og “Mor, i dag er det Skt. Hønsedag, og så skal man have bål, lave en heks i krea, brænde den af på bålet og blive oppe hele aftenen, til det bliver mørkt (?) – skal vi ik´nok gøre det?”
Jeg var med på den! Jeg er jo kæmpe fan af stort set alt der kan kaldes en tradition, men stod dog fast på at det med at blive oppe til det blev mørkt, det skulle de ikke.

Hele vejen hjem gik snakken om bål, bålsange, hotdogs og at Julie straks skulle hjem og lave en heks i krea´en.

Jeg fik kun lige knipset et iPhone billede af Julies heks inden den kom på bålet, men det skal alligevel lige med – et par pinde og et vathovede, et par stykker stof til tørklæde og kjole og så male et ansigt på vatkuglen. Vi havde en superhyggelig impulsiv Skt. Hans, sang midsommersangen ved bålet og nåede at putte børn inden kl 20, efter vi havde overbevist dem om, at der alligevel aldrig bliver rigtig mørkt om sommeren.

heks-til-skt-hans

 

6 kommentarer
 • Mia skrev:
  29. juni 2014 kl. 16:12

  Åh, hvor ser det hyggeligt ud. :)

  Herhjemme har vi i nogen år holdt Skt. Høns, eller hønsenes fødselsdag, en lille måneds tid inden Skt. Hans, så jeg synes det er lidt sjovt at høns også er blevet koblet på Skt. Hans hjemme ved jer.

  De der hotdogs ser smadder lækre ud. Jeg elsker hjemmelavede hotdogs, men er altså lidt for doven til at bage for tiden – så de her skal da klart prøves. :)

  • Ann-Christine skrev:
   30. juni 2014 kl. 10:03

   Hvor er det sjovt at I også har en Skt Hønsedag :D
   Jeg synes virkelig også disse hotdogs var et hit – virkelig nem og super lækker hverdagsmad :)

 • Martin Lund skrev:
  1. juli 2014 kl. 15:12

  OMG!! Hvor ser det lækkert ud!!

  Til at starte med var jeg bange for, at det var en eller anden hellig palæo-dog… men nej :-)

  Nøøøøøj, hvor skal jeg prøve sådan en.

  Jeg tror nu, at jeg holder mig fra salatbladet og siger et Ave Maria med nedslåede øjne, mens jeg angrer mine kulhydrat-synder.

  Nams! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. juli 2014 kl. 08:45

   Ha ha, det var mere et udspring af dovenskab og den når lige knap op på toppen af dem jeg laver med hjemmebagt hotdogbrød, men de smager nu ret fantastisk som et alternativt indimellem ;)

 • Katrine skrev:
  10. juni 2015 kl. 21:29

  Det ser godt nok lækkert ud, men hvordan laver du de ristede løg?
  Dbh. Katrine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.