Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvad-jeg-laver/

Om karrierevalg, om at være selvstændig og om at leve af sin blog som fuldtidsblogger

valdemarsro_blog

Hvor er det egentlig vildt at tænke på, at det er over halvandet år siden jeg solgte webshoppen videre, som jeg fortalte jer om igår. Flere af jer har spurgt, her på bloggen, i det virkelig offline liv og pr mail, hvad jeg egentlig beskæftiger mig med.  Jeg vil gerne fortælle om det her på bloggen og har da også mange gange lovet, at skrive mere om det. Jeg har også tænkt en del over, hvordan jeg lige skulle få det skrevet ned og gøre det enkelt. Ikke forstået på den måde at det er vildt kompliceret, det er bare sådan et emne, som jeg kan tale meget og længe om ;) Men nu skal det være …

Først lidt baggrund om mig og min uddannelse og tidligere karriereveje – noget jeg faktisk aldrig har talt om tidligere på bloggen.

Lad mig starte med at fortælle, at samtidig med, at jeg havde min webshop, så havde jeg også et fast job.
Jeg startede Valdemarsro april 2007, og kanaliserede en masse energi over i bloggen. Jeg havde ikke nogen ambition om at nogen, ud over min søster og min mor, skulle læse med. Jeg ville bare gerne lære teknikken og synes det var super spændende at arbejde med det kreative og tekniske i at skabe en flot blog. Jeg lånte stakkevis af bøger, lærte mig selv at bruge photohop, at fotografere, at kode basis html, at designe en blog i wordpress osv.  og efter noget tid fik jeg ideen til at starte en webshop, hvor jeg rent online teknisk også kunne bruge alt det, som jeg havde lært mig fra bloggen. Min shop var jeg naturlig meget interesseret i at udbrede kendskabet til, for her skulle jo skabes salg.

Men for at gøre en lang historie kort – så solgte jeg min webshop, sagde mit faste job op og så flyttede vi alle fire fra Østerbro til Aarhus og altsammen skete i april/maj måned 2012. Martin havde fået nyt job i Aarhus og det var med til at give mig skubbet til at starte på en frisk.

Sommeren 2012 var en hektisk periode med flytning, hjemmepasning af Johan og Julie og derefter børnehavestart. Jeg brugte desuden tiden hen over sommeren til at tænke over, hvordan mit arbejdsliv skulle være, hvad jeg gerne ville og hvordan jeg ville nå derhen – det var lidt en proces, men svaret lå faktisk lige foran mig, skulle det senere vise sig.

I efteråret 2012 havde jeg i en periode projektorienterede samarbejder som freelance. Jeg satte også mere og mere fokus på på Valdemarsro Jeg begyndte også at se på min blog som kombineret hobby/arbejde og blev bevidst om, at det faktisk var her, min største arbejdsglæde lå.

Update på karrieren

november 2014
– jeg synes det var på tide med et lille update på jobfronten, her et år efter indlægget blev skrevet:

Jeg har i løbet af det seneste år skrevet, fotograferet og arbejdet på udgivelsen af min første bog,
I løbet af det seneste år, har jeg skåret freelance opgaver helt væk og gå all in på kun at arbejde med Valdemarsro.

Valdemarsro er nu min 100% fuldtidsbeskæftigelse i dag og tænk … – at jeg skulle vælge at dedikere min tid og leve af at være fuldtidsblogger – det var samtidig kernen i de svar, der lå foran mig sidste efterår.

At vejen til en karriere i balance for mig, var at beskæftige mig med det, som jeg var allergladest for og som skabte fleksibilitet og ro i mit familieliv, med masser af tid til Johan og Julie og derudover også havde masser af udviklingsmuligheder, personlig frihed og tilmed fint kunne hænge økonomisk sammen.

Jeg møder en del som drømmer om at blive selvstændig og nogle stykker som gerne vil være det via deres blog.

Jeg vil gerne dele den oplevelse, at det er muligt!

Det kræver, at man bevæger sig og hver dag tager nye skridt og tiltag mod det, man gerne vil nå. Det er ikke nogen let løsning at komme hertil og at leve af en dansk skrevet blog med primært fokus på ukommercielle blogindlæg og derfor arbejder jeg også rigtig mange timer. Jeg bliver ofte spurgt hvor mange timer, jeg bruger på bloggen og jeg plejer at svare mellem 25 og 70 timer, det kan nok ikke altid gøre det … og det betyder også mindre for mig. Jeg tæller ikke timer. Før brugte jeg en stor del af min fritid på Valdemarsro og nu beskræftiger jeg mig med det, som jeg før brugte min fritid på – jeg kan ikke helt skelne det – men jeg trives rigtig godt med det.

83 kommentarer
 • Catarina skrev:
  8. november 2013 kl. 08:51

  Det lyder rigtig spændende og dejligt at det lykkedes dig at blive selvstændig igennem din blog.

  jeg har selv i flere omgange tænkt på det, specielt fordi jeg jo siger nej til mange af de tilbud jeg får fra forskellige firmaer. Jeg siger nej, fordi det for mig virker meget omstændigt at skulle betale b-skat og når man så går “rigtigt” selvstændig, så skal der jo også CVR nummer til og en revisor skal ind over.

  Jeg beundre virkelig at du er hoppet ud i det og ville ønske jeg havde samme mod og ikke frygtede at glemme en masse af alt det administrative, i processen.

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 08:55

   Du har helt ret i at den slags fylder også rigtig meget. Alt med moms, skat, regnskaber og andre lidt ‘kedelige’ ting. Jeg blev vant til det via min shop, og da jeg så begyndte at tjene penge på min blog var det ikke en stor omvæltning for mig at få styr på moms, skat og regnskaber.
   Jeg kan varmt anbefale at få hjælp fra en bogholder/revisor allerede i opstarten, ellers er en side som startvækst.dk også super god.

   • Rikke Badsberg skrev:
    3. november 2016 kl. 14:16

    Jeg er selv deltidsiværksætter og nu også studerende, og jeg kan varmt anbefale startvækst, som har mange gode råd og ofte også iværksættercaféer. Der kan man få en masse gode råd og hjælp til at få styr på det administrative. Når man først er i gang og ved, hvad det drejer sig om, er det ikke så slemt igen – det er i hvert fald min erfaring ;)

    • Ann-Christine skrev:
     4. november 2016 kl. 08:29

     Helt enig, det er lidt med at få overblikket over alt det administrative :)

 • Maria skrev:
  8. november 2013 kl. 09:08

  Fantastisk indlæg Ann-Christine!!!

  Det er misundelses værdigt det du har opnået via din blog.

  Jeg ville vildt gerne deltage i blogkurset i februar, jeg håber økonmien tillader det inden alle pladserne er taget :-)

  Ha en fantastisk weekend

  kh Maria

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:23

   Tusind tak, Maria :)
   Det kunne virkelig bare være så hyggeligt at se dig til kurset i februar!
   Rigtig skøn weekend til dig også, og tak for din søde kommentar
   Kh Ann-Christine

 • Dorthe skrev:
  8. november 2013 kl. 09:35

  Tusind tak for dit indlæg – har fulgt med på bloggen i ganske kort tid – et par måneder vil jeg tro – men er allerede blevet inspireret og motiveret på flere områder i forhold til børn, mad og at lave det man synes er sjovt.
  Har tidligere forsøgt mig med blogs hvor indholdet var rent kommercielt – dog mistede jeg hurtigt interessen for det idet der jo kom lidt penge ind på kontoen, men hvor er det bare svært at bevare gejsten når interessen for indlæggene ikke er der.
  Jeg er super glad for at læse at du er gået op i design og grafik på siden, da vi herhjemme har haft vores uenigheder om hvorvidt det er vigtigt eller ej i forhold til at kunne have en rentabel blog. Der er vi mænd og kvinder måske lidt forskellige :)
  Men i hvert fald synes jeg det er fedt at du har formået at gøre dette til din levevej – jeg håber på at kunne komme på et af dine blog-kurser, men med en selvstændig mand, 2 børn og et december-barn på vej så går der nok lige lidt tid endnu :)

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:35

   Jeg tror man skal skelne mellem om man har en blog eller en “affiliate” side.
   Mange affiliate sider er jo bygget op omkring wordpress, fungere på samme måde som en blog, men er tænkt som en “pengemaskine” med kombinationer af google adsense, bannerreklamer, affiliatelinks og kommercielt tænkt indhold. Intet galt i det, jeg kender flere som tjener rigtig godt på det og det kan være super rentabelt – men det er i mine øjne et andet koncept end en ‘rigtig’ blog.
   Jeg startede ikke op med økonomi eller indtjening for øje, min passion ligger i at blogge og jeg ville også gøre det selv om jeg ikke tjente på det. For mig ligger kvaliteten i, at jeg kan tjene en løn på min passion og det der tidligere var min hobby.
   Hvis passionen ligger i at skabe sig økonomisk frihed ved at lave rentable websites, så skal man arbejde på en anden måde end jeg gør. Der er helt klart mange sammenlignelige punkter … Ja, det kan jeg vist også snakke meget om ;)
   Uanset om man arbejder ud fra den ene eller anden metode, så er der ingen smutveje og nemme løsninger, det tager tid, kræver viden og arbejde. Ja, og så kan jeg ikke lade være med at gå lidt op i æstetikken uanset hvad jeg laver ;)
   Fedt hvis du kom med på et kursus på et senere tidspunkt, så kan vi jo fortsætte snakken der – lige nu kan jeg godt forstå at du har meget andet spændende at se til :)

 • Heidi Hallingstad Cousin skrev:
  8. november 2013 kl. 09:35

  Rigtig godt indlæg – du er god til at sætte ord på hvad det egentligt er at være blogger og selvstændig. Jeg får også rigtig tit spørgsmålet om hvad det egentlig er jeg laver, og tit bliver jeg lidt mundlam for i realiteten er det ikke så mange der ved hvad en blogger er, og som du skriver så kan det hurtigt blive en laaaaang historie ;) Ønsker dig al mulig held og lykke på din vej videre, Ann-Christine :) Kh Heidi

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:37

   Tusind tak for din søde hilsen, og ja – det kan ofte ikke lige forklares med en sætning. Det har faktisk også taget mig lidt tid, selv at definere hvad jeg egentlig laver ;-)

 • Randi skrev:
  8. november 2013 kl. 09:39

  Det er godt gået – og spændende at følge med i fra sidelinien!

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:37

   Tusind tak, Randi – glad for at du følger med :)

 • Øglemor skrev:
  8. november 2013 kl. 09:44

  Dejligt indlæg, og rigtig spændende at læse. Selv om vi har drøftet mange af tingene før, så er det interessant at se dem struktureret og på skrift. Det er simpelthen så godt gået, AC. Og jeg har sagt det før, men gør det gerne igen: Du er sej! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:38

   Det har også været helt sjovt at skulle strukturere det i et indlæg – og svært :)
   Tak, Astrid! Du er sød. Og selv MEGA sej!

 • Jeanette skrev:
  8. november 2013 kl. 09:49

  Du er en ildsjæl – det fornemmer man tydeligt. Jeg nyder at kigge på din blog og få ideer til hygge med mine egne krudtugler på 5 og 2 år. Det er fantastisk at se, at du på så passioneret en måde udlever din drøm – og det fungerer i aller højeste grad, fordi det er ægte, levende og du giver så meget af dig selv. Kort sagt, du fortjener succesen og jeg sender dig stor tak for de mange inspirerende bidrag du er giver! Glæder mig til mange flere herlige opskrifter og flotte billeder. Keep up the good work :-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:39

   Tusind mange gange tak for dine super søde kommentar! Det er jeg virkelig glad for, at du oplever! :)

 • Ida skrev:
  8. november 2013 kl. 09:52

  Spændende læsning, og hvor er det sejt, at du har gjort bloggen til din levevej! Dit indlæg efterlader dog også det klare indtryk, at du ikke er kommet sovende til noget, sikke et arbejde du har lagt i at dygtiggøre dig.
  Det er generelt spændende at se, hvor blogmediet er på vej hen, synes jeg, og hvilke nye muligheder der vil vise sig.

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:42

   Mange tak for din dejlige kommentar, Ida.
   Det er rigtig spændende og det er også godt at finde sine egne veje ind i det.
   Og ja, det har været et stort arbejde, men også helt enormt spændende, sjovt og lærerigt. Og så har jeg mødt så mange søde, dejlige og hjælpsomme mennesker i denne verden.

 • Emilie skrev:
  8. november 2013 kl. 10:29

  Meget inspirerende og hvor er det dog sejt at du faktisk er selvlært og hvor er det bare modigt, at rive det hele op og flytte!

  Nyder at følge med:)

  //Emilie

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:44

   Mange tak Emilie, det er jeg glad for at høre. Vi er oprindelig fra Jylland, så selv om vi har boet i Kbh i knap 10 år og lige har skullet vænne os til at flytte ‘hjem’ så er det også super rart at være tæt på familien igen – og så møder vi også så mange nye søde mennesker her hvor vi bor nu – lige som vi gjorde på Østerbro :)

 • Emili skrev:
  8. november 2013 kl. 11:30

  Meget inspirerende indlæg, tak : )

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:44

   Tak, Emili. Det er jeg glad for at du synes :)

 • Marie skrev:
  8. november 2013 kl. 11:38

  Rigtig spændende læsning, du kan virkelig klappe dig selv på skulderne og være stolt over det du har opnået. Det kræver ret meget mod og arbejdsomhed! Jeg har først fornyelig opdaget at dine børn er i samme børnehave som min datter – og må jeg benytte lejligheden til at sige hvor utrolig søde og glade børn du har. Det virker til de netop har nogen gode forældre bag dem, der har truffet nogle gode valg :-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:46

   Mange tak, det er bare altid skønt at få søde komplimenter om ens guldklumper :) Kom endelig og sig hej, hvis du ser mig i børnehaven. Det kunne være hyggeligt!
   Mange tak for din søde kommentar! Den er jeg glad for.

 • Rikke | that nordic feeling skrev:
  8. november 2013 kl. 12:07

  Super interessant læsning! Jeg har fulgt med på både blog og IG siden vores veje først krydsede spor i april/maj 2012. Jeg har fanget lidt brudstykker af historien hen ad vejen, men det er rigtig spændende at læse den samlede historie. I mellemtiden er jeg også selv hoppet ud i det med at blogge og har i den forbindelse gjort mig en masse tanker om alt det her – også i kraft af at jeg er journalist.

  Du har virkelig fundet den rette hylde virker det til. Hurra for det og alt det bedste for dig! Jeg er ikke altid så god til at få lagt en kommentar, da jeg ofter læser med fra Tlf eller iPad (og det er ret besværgeligt), så det bliver ofter til likes på blogloving i stedet :)

  Rigtig god weekend til dig AC.
  Kh. Rikke

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:48

   Du gør det også bare så godt selv, Rikke! Både på instagram og blog.
   Det er en spændende verden, med masser af muligheder – men også, hvor jeg oplever at det er super vigtigt, at have sin helt egen mavefornemmelse på plads omkring det man laver.
   Rigtig god weekend til dig og tak for din søde kommentar.
   Kh Ann-Christine

   P.S bliver altid glad for et like på bloglovin ;)

 • Rikke skrev:
  8. november 2013 kl. 13:15

  Dejligt at høre din ‘samlede’ historik. Og virkelig skønt med historien om en forbilledlig kvindelig iværksætter med små unger.
  Dygtig og inspirerende.
  Dig hepper jeg på ;)

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:49

   Tusind tak, Rikke! Det er så sødt af dig og jeg hepper også på dig :)

 • Sandra skrev:
  8. november 2013 kl. 13:18

  Og forsæt endelig med bloggen! :) helt klart en af de bedste i DK.

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:49

   Tusind tak! Det er jeg glad for at du synes – der er jo virkelig mange gode :)

 • Lene skrev:
  8. november 2013 kl. 13:33

  Vildt inspirerede indlæg. Arbejder selv i en bank – som sagsbehandler på erhvervsområdet. Elsker at komme hjem og bruge tid på min blog – både at skrive indlæggene, men også at rode med det tekniske i det. Jeg er dog stadig på begynderstadiet, men dit indlæg har klart fået mig til at drømme….
  /Lene

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 13:52

   Hvor lyder det dejligt, Lene. Jeg håber, du nyder det og finder stor fornøjelse ved hele pakken; både indlæg og alt det udenom, som teknik og design osv. Jeg er glad for at du blev inspireret at mit indlæg :)
   Kh Ann-Christine

 • Jane skrev:
  8. november 2013 kl. 13:35

  Superfint indlæg, Ann-Christine!

  Jeg kunne godt tænke mig at høre dine tanker om, hvordan du holder fri som selvstændig. Både ift. at holde fri i eget hjem som også er din arbejdsplads (formoder jeg), men måske Især fri fra en blog, som jo stadig lever, selvom man holder fx ferie. Det oplever jeg som en af de sværeste ting i øjeblikket. Jeg forestiller mig, at du griber det lidt mere struktureret an end mig, der stadig oplever, at grænserne flyder helt vildt. Jeg valgte netop at blive selvstændig, fordi jeg ønskede mere fleksibilitet og bedre balance, men det går mere og mere op for mig, at det er noget, jeg skal tage mig og ikke noget, der nødvendigvis kommer af sig selv.

  Men virkelig dejligt at læse lidt bagom kulissen. :)

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 14:18

   Mange tak, Jane! Og det med fritid bruger jeg ikke ;) he he … ej, jeg er helt med på hvad du mener – og er jo pokkers svært, for der er seriøst altid (!) noget at lave. Man bliver aldrig færdig og lysten til at kaste sig over alverdens projekter og opgaver er jo kæmpe stor og som du siger så flyder grænserne helt vildt og det er ikke fordi jeg er specielt struktureret omkring det, men vil meget gerne dele lidt tanker om det – også meget spændende – emne.

   Lidt ting jeg gør:
   -Jeg øver mig hver dag på at være bevidst om og prioritere, det jeg laver og bruger min tid på.
   -Jeg husker at sætte stor pris på, at jeg indimellem vælger at smide mig i sofaen med en god bog og en kop kaffe kl 9 om formiddagen, når jeg er alene hjemme. Jeg gør det ikke tit, men når jeg gør, så vælger jeg ikke at tænke på, at jeg burde arbejde, med at det er fedt at jeg selv kan vælge, om jeg holder en time fri nu eller i aften.
   -Jeg kan desværre bedst læse papirbøger (gad virkelig godt læse flere e-bøger, men så kommer jeg ikke til lige at zappe over og tjekke online ting), men det slapper jeg super godt af med – og lægger telefonen væk mens jeg læser.
   -Jeg øver mig i at være helt offline fra 15.30-19.30 sammen med Johan og Julie, men smider en sjælden gang lige et hurtigt billede på instagram eller tager billeder og den slags.
   -Jeg lader telefonen være i et andet rum når jeg ser netflix serier med Martin om aftenen.
   -Jeg er helt offline om søndagen og hvis jeg er online, så kigger jeg ikke på mine egne sider.
   -Jeg holder sjældent 100 % ferie, men det trives jeg egentlig meget godt med.
   -Til gengæld elsker jeg at komme hjemmefra, når jeg holder fridage med ungerne eller i ferier – for så holder jeg rigtig fri.
   -Jeg har slået alle notifikationer fra på min telefon så jeg er 100 % tilstedet i det jeg laver og ikke bliver forstyrret, uanset om det er arbejde eller fritid.
   -Jeg er bevet mere opmærksom på, at jeg arbejder bedre, hvis jeg holder mere fri fra computeren og er derfor blevet bedre til ikke “at have dårlig samvittighed” for min underbevidsthed arbejder imens og gør processerne kortere når jeg så “arbejder rigtigt”.
   -Jeg er begyndt at nyde og har valgt at nyde, at jeg ikke kan skelne snorlige mellem fritid og arbejde.
   -Min screensaver er et citat af Confucius som lyder: “Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life” det citat gør mig glad og giver mig følelsen af frihed.

   Gør du mon nogle af de samme ting, eller har du flere og andre gode ideer? :)

   • Jane skrev:
    9. november 2013 kl. 09:06

    Det er nogle virkelig gode punkter, du kommer med! Jeg prøver at gøre flere af dem men kan klart blive bedre. Jeg kan godt lide idéen i at holde en dag om ugen helt fri, den vil jeg prøve at adoptere. Jeg har ikke noget kontor men arbejder ved spisebordet i køkkenet – som så flyder med arbejdspapirer og noter altid. Vi er ved at indrette os sådan, at jeg har mulighed for at pakke min arbejdsplads væk og tage den frem igen næste morgen. Det håber jeg hjælpe på de flydende grænser.

    Jeg kan mærke, at jeg har brug for at holde hel ferie. Altså trække stikket helt og være væk fra det hele. Så kommer jeg tilbage med fornyet energi. Jeg tænker, der er meget læring i det første år som selvstændig, og hårdere kalenderstyring er noget, jeg skal blive bedre til.

    Tak :)

    • Ann-Christine skrev:
     9. november 2013 kl. 13:03

     Jeg tror også at det er meget forskelligt hvordan vi hver især arbejder bedst og det skal man jo virkelig til at finde ud af når man springer ud som selvstændig – så er der ikke længere de samme faste rammer at arbejde indenfor. I mine tidligere jobs har jeg arbejdet med meget stramme kalenderstyringer og det fungerede perfekt for mig dengang, men jeg kan ikke helt gøre det samme i dag … Men jeg er rigtig glad for at vi har et ekstra rum som er blevet indrettet til kontor. Så kan jeg lige ‘gå på arbejde’ og lukke døren, når der er behov for det.
     Det kan sagtens være at 1:1 sparring er bedre for dig, sender dig lige en mail på mandag :)
     God weekend

 • Trine K skrev:
  8. november 2013 kl. 15:34

  Bliver helt glad af at læse dette indlæg :-)
  Det er rigtig flot klaret, og jeg er meget misundelig på, at du virkelig mærker efter, om det du er i gang med, også er det rigtige. Det ville være svært for mig, at gå helt andre veje end “ventet” – der er så meget usikkerhed og store sats :-)

  Virkelig stor respekt herfra. Og samtidig tak for en fantastisk blog :-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. november 2013 kl. 16:32

   Det er jeg rigtig glad for at høre, Trine :) Det har da også indimellem krævet en del sommerfugle i maven, det skal ikke være nogen hemmelighed, men jeg er uendelig glad for at jeg er i gang med at udleve den karriere jeg drømmer om.

 • Ninna skrev:
  8. november 2013 kl. 18:11

  Du er så inspirerede, og har den vildeste energi! Det er meget beundringsværdigt:-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. november 2013 kl. 13:00

   Hvor er det sødt sagt af dig! Tusind, tusind tak, Ninna :)

 • John Bakken skrev:
  9. november 2013 kl. 11:41

  Fedt og yderst inspirerende indlæg!

  Har regnet ud at du har skrevet dine indlæg, gennem hele bloggens levetid, med et mellemrum på 2,3 dage imellem hvert indlæg.

  Mit mål er fra nu af, og de næste 6 år frem, at gøre det samme på mansworld.dk, og håbe jeg kan leve af det, når jeg bliver 28 ;-)

  Spøg til side, det er et imponerende stykke arbejde du har lavet med bloggen! – Flot at du har kunnet holde motivationen høj, og har skrevet hele 938 indlæg.

  Med venlig hilsen
  John Nylander Bakken

  • Ann-Christine skrev:
   9. november 2013 kl. 13:06

   Mange tak!
   Sejt regnet ud :) Og faktisk har der været flere indlæg, de røg i forbindelse med en wordpressopdatering der kiksede i starten af 2010 – dumt og lærerigt.
   Rigtig god fornøjelse og arbejdslyst med din blog – det er fedt at du er blevet motiveret til at det er muligt at gøre det til en levevej :)
   Kh Ann-Christine

 • Line Ruth skrev:
  9. november 2013 kl. 11:45

  Kære Ann-Christine
  Jeg er meget inspireret i både din blog og valg af livsstil. Det er imponerende hvordan du har skabt dig egen karriere udfra dine interesser. Det må være fedt at have skabt sit eget drømmejob.
  Jeg deltog i kurset du og Lars afholdte i Århus og de som overvejer det, kan det virkelig anbefales! Man får rigtigt meget med sig hjem. Jeg blev i hvert fald så inspireret og fik det sidste “skub” så jeg nu er igang med at lave en blog

  • Ann-Christine skrev:
   9. november 2013 kl. 13:07

   Kære Line,
   Mange tak for din skønne hilsen og søde ord! – og anbefaling til vores kursus, ikke mindst! :)
   Jeg glæder mig meget til at se den blog du får lavet, send endelig et link!
   Kh Ann-Christine

 • Connie // Larsens Blog skrev:
  9. november 2013 kl. 15:37

  Rigtig interessant at høre om din baggrund :-) … Jeg har selv været selvstændig ad to omgange, og det har begge gange – men især den sidste – været noget jeg har brændt for, og min arbejdsuge lå på min. 65 timer. Det tænker man bare ikke så meget over, når man elsker det man laver, og man er sin egen arbejdsgiver :-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2013 kl. 12:20

   Timerne flyver bare afsted når man laver det man er vild med. Det kender jeg godt :)

 • Vevika skrev:
  9. november 2013 kl. 16:57

  Hvor er det helt fantastisk godt gået Ann-Christine – både i forhold til bloggen, men særligt i forhold til, hvordan du/I har formået at få jeres familieliv til at fungere og hænge sammen, præcis som I ønsker. Det er dét der springer mig mest i øjnene. At det så samtidig betyder, at du nu kan leve af din store interesse, din blog, er bare et kæmpe plus i min bog. Et stort tillykke :-)

  Men for at holde det til bloggen lidt endnu, så beundre jeg virkelig, hvordan du formår at gøre den personlig – uden at den nødvendigvis handler om dine inderste tanker og følelser, også når der er tale om sponsorerede indlæg. For jeg er helt enig i, at der er stor forskel på en blog og en “affiliate” side, som du selv skriver. Og som læser er det også vigtigt at være opmærksom på dette, når man læser blogs.

  Tak for en rigtig dejlig blog og god weekend.

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2013 kl. 12:24

   Det er jeg glad for at du kan se. Der er nemlig stor forskel og jeg er meget, meget omhyggelig med hvad jeg skriver om og hvem jeg samarbejder med her på bloggen – for det skal være ægte.
   Og ja, det er så fedt når man som familie får det hele til at lykkedes så alle er glade, får behovet dækket for familieliv og karriere og det hele til at gå op i en enhed. Lige som I har gjort :)
   Tak for din dejlige hilsen og rigtig god mandag til dig

 • Stationsforstanderen skrev:
  9. november 2013 kl. 18:12

  Elsker når man får lov at få et indblik i tankerne bag den professionelle brug af blogs og skønt at du kan leve af det du brænder for.

  Alt for mange mennesker bruger tid på arbejde de ikke bryder sig om.

  God vind

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2013 kl. 12:25

   Mange tak og i lige måde til dig :)

 • Stine skrev:
  9. november 2013 kl. 22:33

  Dejligt indlæg og spændene at læse om din baggrund, samt vejen frem til hvor du er i dag.
  Jeg ELSKER din blog, og må indrømme at jeg er inde og kigge hver eneste dag :) Tak fordi du dele din hverdag, og alle de interessante ting du fortager dig med os.
  Lige nu simre æbler og pærer i gyden, for jeg skal da lave æblegele, sirup og pærer sirup ;)

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2013 kl. 12:32

   Kære Stine
   Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde kommentar og jeg håber det gik godt med den store produktion af lækre sirup og gele :)
   Kh Ann-Christine

 • Linda skrev:
  10. november 2013 kl. 09:52

  Hej Ann-Christine!
  Det er en udsøgt fornøjelse at følge din blok :) Det er altid inspirerende at læse dine indlæg, men må indrømme, at jeg er lidt misundelig – på den gode måde, hvor jeg tænker, at det må være skønt at kunne leve af sin hobby:) Jeg er i en periode, hvor jeg arbejdsmæssigt ikke føler mig på rette hylde (både pga. selve indholdet, men også at jeg ikke kan holde til det fysisk), og jeg overvejer at gå samme vej som dig, men mangler lige det sidste mod – både mentalt og økonomisk!!!
  Tak for en skøn blog.

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2013 kl. 12:42

   Kære Linda,
   Der er heldigvis mange muligheder for at starte op på at blive selvstændig ved siden at sit almindelige job – jeg er ikke fortaler for, at man bare skal springe ud i det og sige det faste job op, ikke medmindre man har økonomisk overskud til det. For det er hårdt økonomisk og det er ikke alle (inkl mig selv) der har mulighed for det og for at undvære en fast indtægt i de 2-4 år, det måske tager før der er økonomisk overskud. Det er straks nemmere hvis man i en periode dobbeltjobber, så kan man også få fornemmelsen af om ens ideer holder vand.
   Held og lykke til dig, jeg håber du finder din rette hylde :)
   Kh Ann-Christine

 • Julie Karla skrev:
  10. november 2013 kl. 10:34

  Kære Ann-Christine,
  Hvor er det sejt, og hvor er du cool. Du har været en stor inspiration for mig, og læser altid dine indlæg gennem bloglovin’!
  KH
  Julie K.

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2013 kl. 12:43

   Tusind tak Julie K, det er jeg godt nok glad for at høre :)

 • Helene skrev:
  10. november 2013 kl. 21:23

  Kære Ann-Christine

  Hvor er du sej og hvor lyder det som et fantastisk karriere valg:-) Jeg går selv med drømmen om engang at kunne arbejde hjemmefra og sysler med en masse ideer, som jeg ikke helt kan holde styr på. Der er nok lang vej endnu;-) men som altid giver din blog masser af inspiration, og også lidt mod og tro på at det måske engang kan lade sig gøre hvis jeg arbejder målrettet på det:-)
  Jeg er ved at starte min egen blog. Jeg har ikke nogen ambition om at kunne leve af det, men synes det er spændende og hyggeligt at prøve at arbejde med. Vil rigtig gerne på jeres kursus, men kan desværre ikke når det i København kommer, da jeg skal på et andet kursus der. Håber I vælger at holde endnu et i Århus:-)

  Kh Helene

  • Ann-Christine skrev:
   11. november 2013 kl. 12:53

   Kære Helene,
   Tusind tak for din søde kommentar. Spændende hvad du finder på skal være din vej, hvis du starter op som selvstændig :)
   Vi har ikke planer om kurser, men skriv dig endelig op til nyhedsbrevet, så skal du få besked hvis det kommer i Aarhus igen.
   Kh Ann-Christine

 • Susanne skrev:
  11. november 2013 kl. 13:27

  Hej Christine

  Tak for dit informative svar!

  Og et opklarende spørgsmål: Er det nødvendigt (eller: hvad bruger man det til) at læse om fx HTML og CSS, når man anvender wordpress? Hvad er nødvendigt for at komme godt fra start – altså ikke bare fra start, men have gjort de nødvendige overvejelser om alt fra indhold til layout, inden startlinjen passeres, så helheden i ens blog er gennemtænkt og bevares?

  Og hvor ville jeg dog drøn-gerne deltage i dit kursus.) Er det inspirerende, så det bare når din blog til sokkeholderne, må man gå begavet derfra;-)

  Bedste hilsner

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2013 kl. 08:14

   Hej Susanne,
   Nej, det behøver man ikke. Der er mange som blogger i wordpress uden kendskab til html og css, og man kan sagtens få det til at fungere uden. Jeg kan blot godt lide at grave det spadestik dybere ;)
   Kh Ann-Christine

 • linda skrev:
  11. november 2013 kl. 21:20

  sikke en inspirerende læsning – jeg er imponeret over din evne til at lære dig selv helt nye emner. det har jeg på min to do :) tak for dejlig inspiration og godt input! du er en modig og sej én, ann-christine.

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2013 kl. 08:16

   Du er sød, Linda! Tusind tak for din dejlige kommentar
   – og ja, jeg elsker nok også bare at lære nyt i det hele taget :)

 • Deborah skrev:
  18. november 2013 kl. 19:02

  Ja helt bestemt “hatten af” for dig! Du har gjort det fantastisk, og jeg vil helt sikkert også gerne benytte lejligheden til at sige det.

  Selv ville jeg sørme også gerne gå i den retning (med mit site nummer 2 el. 3), men kræfterne rækker ikke, og der er jo grund til, at jeg ikke arbejder, så jeg hygger bare. Men du er klart en inspiration og en at se op til. Alt held og lykke fremover.

  • Ann-Christine skrev:
   19. november 2013 kl. 10:45

   Tusind tak, Deborah – din søde kommentar er jeg meget glad for!
   Alt held og lykke til dig også

 • Tine Ambus skrev:
  11. april 2014 kl. 11:27

  Det er SÅ beundringsværdigt, at du turde at gøre det. Du er talentfuld på rigtig mange måder og disse talenter formår du at udnytte fuldt ud. Kæmpe respekt for det! Du er en inspiration for nutidens kvinder.
  Jeg drømmer også selv om at have ægte talent, at være modig, turde gøre op med hverdagens slid og slæb, og at have en fleksibel hverdag med interesser (arbejde) og familie i højsædet.
  Rigtig dejlig weekend til dig g dine kære.

  Mange varme hilsner fra Tine

  • Ann-Christine skrev:
   12. april 2014 kl. 07:43

   Tusind tak for din rigtig søde hilsen, Tine! Det er jeg virkelig glad for at du synes!

   Jeg tror faktisk også på, at vi alle har talent for det vi brænder for, nogle gange kan det bare være pokkers svært at finde ud af, hvor ens passion ligger …
   Rigtig, rigtig dejlig weekend til dig også
   Kh Ann-Christine

 • Carla Mickelborg skrev:
  22. juni 2014 kl. 20:00

  Iih hvor jeg bare elsker når folk bryder ud af sin comfort zone, og lytter til deres hjerte, og gør det der føles rigtigt! Det skinner tydeligt igennem, at din blog er drevet af kærlighed, og jeg er ny fan! også med kærlighed, og nu med ny inspiration:) Hurra og tak herfra:)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juni 2014 kl. 08:11

   Hvor er du sød! Tusind tak for din dejlige hilsen og jeg kunne ikke være mere enig – man får max ud af sit liv ved at følge sit hjerte og komme ud af den pokkers komfortzone ;)
   Kh Ann-Christine

 • Nanna Olin skrev:
  30. december 2014 kl. 22:31

  Det er så fint at læse, at du også har fundet ud af det med at følge sit hjerte og mavefornemmelse. Det ér nemlig ikke så let, som det lyder. Til gengæld er det intet mindre end fantastisk at knække koden ;) De der blogkurser; kunne du ikke genoptage dem? :)

  TAK for verdens bedste blog <3

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2015 kl. 10:09

   Du er sød ♥ Tusind tak.
   Jeg kunne ikke være mere enig, det sværeste for mig var faktisk at finde ud af hvad der var den rigtige vej, det tog en del år at finde ud af det. Da jeg først vidste hvad jeg gerne ville, var det nemmere at handle på det.
   Og flere blogkurser arbejder jeg/vi pt på at finde ud af hvordan det lige skal grejes fremover, skal nok sige til så snart der er nyt på det område :)
   Kh AC

   • Nanna Olin skrev:
    2. januar 2015 kl. 17:26

    Det tog også mig en del år at finde vejen, men man er ikke i tvivl, når man har fundet den :)
    Glæder mig til at høre om blogkurser :)

 • 22. juni 2015 kl. 10:27

  Kære Ann-Christine

  Har fulgt din blog sådan lidt på sidelinjen i et par måneder nu og jeg synes, du helt igennem får givet livsglæde og glæden ved at hygge sig med projekter i køkkenet helt ud på den anden side af skærmen :-)
  Det er så dejligt befriende at opleve, at alting ikke skal være snorlige ift at både have familie og karriere og ikke miste sig selv på vejen. Jeg har testet indtil flere af dine opskrifter og er efterhånden herinde hver gang, når jeg skal inspireres ;-)
  Alt for mange glemmer at nyde hverdagen med alle dens små glæder, om det så er våde kys fra ungerne, søde danske jordbær eller et glas køligt hvidvin en sommeraften (alternativt rødvin i stearinlysenes skær en vinteraften), og jeg glædes ved at læse dine indlæg hver gang, jeg kigger forbi.
  Bliv endelig ved, Ann-Christine, for du gør en forskel i hverdagen!
  God sommer!
  mh
  Birgitte :-)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juni 2015 kl. 11:45

   Kære Birgitte,
   Tusind tak for din søde, søde hilsen og dejlige komplimenter om min blog og det lille hjørne af internettet som vi har sammen her :)
   Det gør mig bare rigtig glad at høre!
   Rigtig dejlig sommer til dig
   Kh AC

 • Monika Pedersen skrev:
  8. oktober 2015 kl. 10:33

  Hej;)
  Jeg har netop fundet din blog i dag, og wow hvor ser den bare fantastisk, flot og gennemarbejdet ud:) Virkelig flotte billeder og flot visuelt.
  Holder du stadig kurser i København?
  Jeg har et par spørgsmål til dig.
  1. For ca 2 mdr siden startede jeg min egen blog: monikapedersen.com – Hvis du har tid og lyst må du meget gerne tage et kig og komme med ris/ros.
  Jeg har valgt at blogge på Engelsk, da jeg i forvejen har en facebook side med 4500 followers( da jeg er sangerinde og mange keder mig for musikken)
  Derfor har jeg valgt at tage udgangspunkt i musikken, og udover det er drømmen faktisk en blog som din. Hvor jeg blogger om musik, indretning, DIY, LCHF livsstil og hverdagen. Jeg har jo så valgt at blogge på engelsk pga. de mennesker der kender mig i forvejen. Har du nogen ide om om det er dumt ? Kan man mon få samme succes ved at blogge om de emner på engelsk?
  2. Hvor mange besøgende skal man have om måneden før at man kan begynde at se om man kan leve af det?
  Ja og ellers hvis du har nogle råd:)

  • Ann-Christine skrev:
   8. oktober 2015 kl. 11:21

   Hej Monika,
   Tusind tak for de søde ord og tillykke med opstarten af din egen blog. Så spændende en verden at bevæge sig ind i :)
   Jeg har ikke kurser planlagt lige pt.
   Engelsk eller dansk – der er fordele og ulemper ved begge dele. Der er jo potentielt mange flere læsere, når man skriver på engelske og hvis du gerne vil have læsere fra rundt omkring i hele verden eller fra engelsk talende lande, så er det da klart det du skal.
   Mht besøgende og at leve af det – så kommer det an på om du mener at leve af det udelukkende via bannerannoncering? For der er jo mange veje ind i at leve af en blog, både direkte indtægt (annoncer og sponserede indlæg) og indirekte indtægt (opgaver, jobs osv).
   Rigtig god fornøjelse med bloggen
   Kh AC

 • Monika Pedersen skrev:
  8. oktober 2015 kl. 11:52

  Mange tak for det fine svar. Jeg fortsætter på engelsk, selvom det selvfølgelig gør det lidt hårdere for mig. Opgaver og jobs kunne jeg selvfølgelig godt tænke mig på sigt, men til at starte med er det kun på bannere og reklamer. Hvor mange besøgende tror du man skal op på for at det bare begynder at ligne lidt:) ?

  • Ann-Christine skrev:
   9. oktober 2015 kl. 12:02

   Før det begynder at ligne en indtægt på bannere vil jeg gætte på at du skal på den anden side af 500.000 visninger pr måned. Men det kommer MEGET an på hvilket emne(r) du skriver om.
   Prøv at sætte google adsense annoncer på din blog. Hvis du placere dem gode steder, så kan du efter en månedstid bruge den indtægt til at skabe en realistisk forventning til din side.
   Kh AC

 • Monika Pedersen skrev:
  9. oktober 2015 kl. 13:17

  Mange tak for svar.
  Ja jeg har på de to måneder jeg har haft bloggen haft 7000 besøg, så der er jo lang vej. Det kan selvfølgelig være man også skulle bruge nogle affiliate links:)
  God weekend

  • Ann-Christine skrev:
   12. oktober 2015 kl. 12:00

   Det er ca 7000 % mere end jeg havde efter to måneder ;) Lige pludselig begynder der at ske noget, men det kræver tålmodighed, vedholdenhed og flid :)
   God fornøjelse
   Kh AC

 • Anne skrev:
  14. november 2015 kl. 16:54

  Tusind tak for et godt indlæg.

  Jeg har efterhånden fulgt med i nogle år, sådan lidt on and off. Jeg elsker at komme tilbage, og se hvad der er sket hos dig, siden jeg sidst var på besøg.

  Jeg oprettede min egen blog tilbage i maj måned i år, og jeg må ærligt indrømme, at jeg håber en gang at kunne leve af den. Det er en stille drøm jeg har, og jeg ved ikke, om den er realistisk. Jeg blogger nok lidt i øst og vest, men prøver virkelig at finde den rette sti.

  Jeg tror personligt, at den bedste vej til succes er at starte stille ud – og at beholde sin integritet hele vejen igennem. Med det mener jeg ikke, at man ikke kan have samarbejde med andre, for det er jo netop det der skal til, hvis bloggen skal have succes og mange læsere. Og for at det er muligt at leve af at blogge. Men jeg tror det er vigtigt, at dem man samarbejder med og det man linker til, er nogen og noget man har tillid til. Noget man kan stå inde for. På den måde bliver det mere personligt, og skriger ikke reklame! reklame! reklame!

  Jeg håber og drømmer om, at jeg en dag kan leve et arbejdsliv som dig, og dit indlæg har i den grad motiveret mig!

  Tusinde tak

  • Ann-Christine skrev:
   15. november 2015 kl. 11:31

   Tusind tak for din søde hilsen ♡
   – og det kan lade sig gøre! Det er en lang rejse og tager tid, udvikling osv – men det kan lade sig gøre.
   Rigtig god fornøjelse med at realisere din drøm. Jeg hepper på dig :)
   Kh Ann-Christine

 • lise skrev:
  22. april 2017 kl. 22:18

  Hej Ann-Christine.
  Inspirerende indlæg :) Jeg er i øjeblikket igang med at indrette mit liv som selvstændig og vil rigtig gerne blogge som én af aktiviteterne. Jeg er uafklaret i forhold til freelance opgaver…
  Hvad kunne du tjene på en freelance opgave? Var det timelønnet eller “pakke-pris”. Var det firmaet som du fik opgaven af, som bestemte lønnen? eller havde du indflydelse på den?
  Håber at du kan/vil svare på mine spørgsmål … da jeg er lidt famlende overfor dette (for mig) totalt ukendte marked…
  Venligste hilsner Lise

  • Ann-Christine skrev:
   25. april 2017 kl. 16:14

   Hej Lise,
   Spændende med dine karriere planer.
   Det er 4-5 år siden jeg lavede freelanceopgaver ved siden af bloggen. Jeg har altid selv fastsat beløb på mine opgaver og vil anbefale at du kigger på markedspriser inden for dit område, hvad du specifikt kan tilføre som andre ikke kan til en opgave, og hvad opgaven vil give dig (en god reference fx), og så sætter prisen op løbende + husker sætte timeprisen mindst 3-4 gange højere end hvis du var fastansat og skulle have samme ‘job’ som du freelancer på
   Rigtig god arbejdslyst til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.