Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvor-flodkrebsene-synger-af-delia-owens-boganbefaling/

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens – boganbefaling

hvor flodkrebsene synger

Den bedste bog, jeg har læst denne sommer … 

– og jeg har alligevel fået læst en del, så anbefalingen er stor. Jeg har haft bogen “Hvor flodkrebsene synger” stående i bogreolen i noget tid. For jeg havde en fornemmelse af, at når jeg først var startet på den, så ville jeg gerne have god tid til virkelig at nyde den, læse i et væk og fordybe mig i fortællingen.

Jeg var trylletbundet hele fortællingen igennem, fra start til slut og på den sidste side, som i den grad overraskede og bandt sløjfe på historien.

hvor flodkrebsene syngerHvor flodkrebsene synger er en kærlighedshistorie og en skæbnefortælling  om Kya, som vokser op i en hytte ude i sumpskoven ved North Carolinas kyst. Vi følger Kya fra hendes barndom i 50´erne hvor hendes mor og fire ældre søskende forlader hjemmet en efter en mens Kya er helt lille og til sidst bor hun alene sammen med sin voldelige og ustabile far som tager afsted på flere dage og ugers lange ture, indtil han en dag ikke vender hjem igen til marsken og den lille hytte i sumpen, hvor Kya nu bor alene som 10 årig. 

I bogen følger vi Kyas ensomme overlevelse og store sammenhørighed med naturen og de få mennesker hun lukker ind i sit liv. Bogen er gribende og både en kærlighedshistorie og med elementer af krimi. 

Har I mon læst den, og var I lige så begejstret som jeg er? 

19 kommentarer
 • Birgitte B skrev:
  27. august 2020 kl. 08:06

  Jeg har læst den og den er fantastisk! Den bedste bog jeg har læst i år (og jeg læser også en del). Jeg læste den på engelsk og sproget er meget smukt. Og sikke en handling. Kneb lige en tåre til slut. Kh. Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   28. august 2020 kl. 08:42

   Den er virkelig rørende på så mange måder og jeg fik også helt et lille gys til sidst i bogen :)
   Kh AC

 • Lis Madsen skrev:
  28. august 2020 kl. 15:18

  Hej Ann-Christine.
  Tak for tip om en tilsyneladende god bog. Har reserveret den på biblioteket, og der er LANG ventetid som forventet.
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   29. august 2020 kl. 10:01

   Hej Lis,
   jeg havde også haft den reserveret, men gav op til sidst og købte den :) Uanset, så kan du godt glæde dig, den er helt sikkert værd at vente på.
   Kh Ann-Christine

 • Mette Christiansen skrev:
  28. august 2020 kl. 19:50

  Hejsa
  Den har jeg også lige “slugt” i min sommerferie, og den er bare ikke til at slippe igen.
  God weekend ?

  • Ann-Christine skrev:
   29. august 2020 kl. 10:08

   Hej Mette
   Den blev også læst nærmest i et hug here :)
   God weekend til dig
   Kh AC

 • Lotte skrev:
  29. august 2020 kl. 07:31

  Det er en fantastisk bog, som hele familien har læst og nydt. Vi kendte kun forfatteren som zoolog og forfatter af bøger som Cry of the Kalahari

  • Ann-Christine skrev:
   29. august 2020 kl. 10:13

   Årh, hvor fint og spændende, nu fik du mig lige i gang med at lave en lille miniresearch.
   Kh AC

 • Mette skrev:
  11. september 2020 kl. 19:16

  Den er fantastisk! Læste den i vinterferien og havde svært ved at lægge den fra mig igen. Det er virkelig en fantastisk historie ♥

  • Ann-Christine skrev:
   12. september 2020 kl. 07:02

   Hvor dejligt, og helt enig, det er så skønt sådan at blive revet med af en god bog og denne er noget særligt.
   God weekend
   Kh Ann-Christine

 • Dorte Nielsen skrev:
  15. september 2020 kl. 07:42

  En anbefaling fra mig…..
  …..Tatovøren fra Auschwitz.
  Har netop læst sidste side og jeg sidder med tårer i øjnene. En stærk, velfortalt, uhyggelig og rørende historie om livet i Auschwitz. Uha den vil sidde i mig længe men alligevel ryger den højt op på listen over de bedste bøger, jeg har læst…….

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2020 kl. 09:34

   Hej Dorte
   Den er fluks bestilt hjem, mange tak for anbefalingen! Den glæder jeg mig til at læse.
   Kh Ann-Christine

 • Marianne skrev:
  15. september 2020 kl. 17:21

  Sorry to say – det er den værste bog jeg længe har læst. Den mindede mig som serien Hulebjørnens klan, som jeg læste for mange år siden. Lige så sentimental og unuanceret. Jeg får ikke fornemmelsen af at læse om et rigtigt menneske, men en romantiseret eneboer, der kun rummer godhed, uden dybde i personkarakteristikken. De gode er gode og de onde er onde. Vi vidste jo alle sammen at hun ville blive svigtet af ham den “ falske” fyr og også rimeligt forudsigeligt at den “gode” ville dukke op til sidst. Herfra – ingen anbefaling!

 • Izabela skrev:
  7. januar 2021 kl. 23:26

  Hejsa

  Tak for den gode anbefaling. Har kigget på bogen længe og så skønt at du har læst den og givet den gode anmeldelser:-)

  Jeg har læst flere bøger du har anbefalet ( bla. To brødre og også Alle blomsterne i Paris)

  Må jeg på det virkelig varmeste anbefale dig bogen De heldige. Det er en helt fantastisk og gribende historie, om en jødisk familie i Polen der imod alle odds holdes samlet. Eller der er mere til historien men vil ikke afsløre det her:-)

  Det er den bedste bog jeg har læst i mange mange år. Du MÅ læse den:-)

  Mange hilsner, Izabela.

  • Ann-Christine skrev:
   8. januar 2021 kl. 11:59

   Hej Izabela,
   Mange tak for en dejlig anbefaling! Den har jeg netop købt hjem nu og vil glæde mig rigtig meget til ♡
   jeg har lige læst “Pigen med den blå cykel” og de to efterfølgende, jeg tror lige de er noget for dig også. Man skal lige omkring 100 sider ind i bogen og så er den ellers ikke til at slippe igen.
   Kh Ann-Christine

 • Birgitte skrev:
  31. maj 2022 kl. 23:16

  Vand til blomster, af Valerie Perin, den kan bestemt anbefales. Den godt tykke roman blev tykket igennem på en uge.
  Meget velskrevet.
  Søgte efter hvad jeg nu skulle kaste mig over og landede her på din side.
  Jeg vil finde inspiration her og kaste mig over min næste bog.
  Den store lykke af Lucy Dillon.

  • Lisbeth skrev:
   21. september 2023 kl. 20:29

   Hej Birgitte.
   Jeg var også begejstret for “Vand til blomster”. Fik i sidste uge at vide, at Valérie Perrin har skrevet endnu en bog “Tre”, som jeg er ca 1/3 igennem nu. Mange af de samme temaer om forladte børn, den svære kærlighed, de ubrydelig bånd som alligevel rives over, venskaber osv – alt sammen mest i glimt mellem 1994 og 2017 på samme måde som “Vand til blomster”. Jeg er ikke færdig men det bliver jeg! Måske også noget for dig?!?

  • Ann-Christine skrev:
   3. juni 2022 kl. 16:56

   Sikke en skøn anbefaling. Jeg har lige læst om den – og den skal helt sikkert på min sommerlæseliste :)
   Tusind tak ♡
   Kh Ann-Christine

 • Therese skrev:
  27. november 2022 kl. 10:11

  Da alle gik i biografen for at se den, tænkte jeg at den må jeg læse, så jeg kan tale med.
  Godt tvist til slut ;)
  Kh Therese

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.