Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ikke-slaar-os-ihjel-boganbefaling/

“Det der ikke slår os ihjel” – boganbefaling

der-der-ikke-slaar-os-ihjel

Juleferien har givet plads til en hel del tid til boglæsning dette år.

Familietid har naturligvis været første prioritet, men indimellem juleaften, julefrokoster, familiesammenkomster, så har vi også haft en del stille og rolig hyggetid herhjemme, bare os fire.

Johan og Julie er så store nu, at de indimellem kan finde god ro ved at fordybe sig i en leg sammen i timevis, og så kan jeg snildt finde tiden til at fordybe mig med en bog i sofaen imens. De synes også begge to at det er hyggetid at sidde med en stabel Anders And blade og en kop te og læse sammen i hver vores bøger og blade. Det er jeg temmelig begejstret for at de er glade for, kan I nok forstå ;)

Det kan være lidt svært at komme videre med en ny bog efter at have læst en der er i særklasse god. Denne bog sad i mig længe efter jeg havde læst sidste side (og gør det stadig) og valgte derfor en anden bog med en helt anden fortælling, som også havde høj spændingsfaktor! Men som jeg ikke havde de store forventninger til.

“Det der ikke slår os ihjel” af David Lagercrantz.

Efterfølgeren til Stieg Larssons fantastiske triologi om Listbeth Salander og Michael Blomkvist. Jeg var meget betaget af de tre første krimiromaner og var som mange andre nysgerrig på, hvad der mon efterfølgende var tænkt at der skulle ske med hovedpersonerne – men Stieg Larsson døde, inden han nåede at få skrevet flere bøger i serien. Så indtil for nyligt måtte det spørgmål være til fri fantasi … Men nu har David Lagercrantz så taget stafetten videre og skrevet en fjerde bog i serien.

Jeg havde som sagt ikke de store forventninger til bogen, for at skrive netop dén bog, er noget af en opgave at påtage sig. Selv om det er længe siden den sidste af de tre bøger udkom, så glemmer man ikke sådan lige følelsen af den spænding som de tre bøger gav. Og man glemmer heller ikke Lisbeth Salander. Men jeg blev endnu en gang helt optaget af fortællingen og synes virkelig, at Stieg Larssons værk er videreført til perfektion.

Skæve, skønne karakterer, som mødes i en actionfyldt krimiroman, som ikke er til at slippe igen før sidste side er læst.

Har I læst den? 

Varm anbefaling herfra – specielt hvis I også var begejstret for de tre forrige bøger i serien.
lisbeth-salander-bog

12 kommentarer
 • Lone skrev:
  30. december 2015 kl. 12:04

  Uh jeg kan ikke være mere enig. Bogen fangede mig med det samme og jeg var straks tilbage i universet. Jeg glæder mig til flere bøger :-) godt nytår.

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2015 kl. 14:21

   Hvor dejligt at du havde samme oplevelse :) Jeg kunne også godt håbe på flere :)
   Godt nytår

 • Susan skrev:
  30. december 2015 kl. 12:44

  Jeg har læst “efter dig” med Yoyo Moyes, Uh den var god. Glæd dig, hvis du ikke har læst den endnu. Tak for alle dine fine boganbefalinger. De fleste bliver straks reserveret på biblioteket :-) Tusind tak for en fantastisk blog. Rigtig godt nytår til dig og dine kære. Mange hilsner Susan

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2015 kl. 14:23

   Jeg har faktisk været startet op på den, men måtte lægge den igen. Synes ikke den helt levede op til mine forventninger (som var ret høje pga “mig før dig”) Men måske jeg bare ikke var i humør til den den dag – og skal give den et forsøg mere? :) Vil jo være ærgeligt ikke at få den læst hvis den viser sig at være lige så forrygende som mange af de andre hun har skrevet ;)
   Rigtig godt nytår til dig også
   Kh AC

  • Susan skrev:
   30. december 2015 kl. 22:58

   Hov Jojo selvfølgelig?

 • Catherine skrev:
  30. december 2015 kl. 21:17

  Jeg har “læst” bogen som lydbog. Købte den på svensk den dag den udkom, og mine forventninger blev absolut indfriet. Næsten… synd der ikke kommer endnu en opfølger. Godt Nytår :)

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2015 kl. 14:27

   Vidste ikke at der var sat punktum for serien nu, ærgeligt! Men på den anden side så er der jo så mange, mange andre gode bøger at læse ;)

 • Sarah skrev:
  1. januar 2016 kl. 07:58

  Uhhhh ja har haft kig på den rigtig mange gange og er også endt med at skrive den på min To Read liste, som i øvrigt bare bliver længere og længere :), hvordan skal det dog nåes ;). Men det er jo heldigvis et luksus problem af de gode.
  Tak for anbefalingen :)
  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   2. januar 2016 kl. 22:44

   Haha, jeg kender det så godt! Men det hjælper også lidt på den tomhed der kan være efter en virkelig god bog – at der er SÅ mange gode på listen at læse endnu :)
   God fornøjelse med den :)
   Kh AC

   • Sarah skrev:
    3. januar 2016 kl. 15:00

    Ja det er rart at vide at man har en del gode bøger på sin liste til gode, og også lækkert at der er noget i flere forskellige genrer. Bare en lille ulempe når de alle sammen kommer hjem fra biblioteket på samme tid :)
    Havde lige brug for noget let spiseligt her i juleferien med 4 børn hjemme :) og det passede lige med at både “Lola og naboens søb” og “Isla og jagten på lykke” kom hjem, så de er blevet slugt her i ferien. Så er spørgsmålet bare hvad den næste jeg skal kaste mig over skal være :)
    Kh Sarah

 • Karin Jørgensen skrev:
  10. januar 2016 kl. 11:46

  Go’søndag formiddag!
  Jeg læser også en del – bl. a. Jojo Moyes og Ken Follet. Har prøvet at bestille Amazonernes Ring og Julie på biblioteket, men fandt ikke noget resultat. Hvad hedder forfatteren til disse bøger?
  Hilsen Kj

  • Ann-Christine skrev:
   11. januar 2016 kl. 09:25

   Hun hedder ‘Anne Fortier’ – rigtig god fornøjelse, håber du bliver lige så vild med de bøger som jeg er :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.