Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekagetaarn/ Kager Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert

Kransekagetårn

Et smukt kransekagetårn pynter på nytårsbordet og kan sagtens stå til pynt under hele middagen frem til det nydes ved midnat, når vi skåler det nye år ind i champagne og kransekage.

Kransekagen kan sagtens bages dagen før og er også egnet til at fryse ned, den har faktisk godt af lige at ‘sætte sig’ inden den skal nydes og så er det et hyggeligt lille juleferieprojekt, og smart så man kan få brugt det sidste af julens marcipan på kransekagebagning.

Prøv også: få alle mine nytårsopskrifter her >>

PT3HPT60M12

Kransekagetårn

Tid i alt3 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 pers.
Ingredienser
  • Kransekageringe
  • 125 g flormelis
  • 75 g æggehvide
  • 500 g marcipan
  • Glasur
  • 100 g flormelis
  • 25 g æggehvide
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør flormelis sammen med æggehvide. Ælt marcipanen sammen med halvdelen af æggehvide/flormelisblanding og tilsæt mere lidt efter lidt til det er en helt ensartet masse og til konsistensen er perfekt. Alt afhængig af marcipantype er det muligvis ikke al sukker/æggehvideblanding der skal bruges.

Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanmassen i lange og præcis lige tykke pølser – samme tykkelse som et alm stearinlys.

Skær ud i stykker til kransekageringene. Brug et centimetermål, så det bliver helt fint. Skær stykkerne i størrelsen: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm, 28 cm, 32 cm og 36 cm + enten en lille kugle til toppen eller en lille kransekagetop, som sprøjtes ud med en stor stjernetyl.

Saml stykkerne til runde ringe og prøv blot at sætte enderne helt sæt sammen. Lad dem tørre i en halv times tid.

Vask hænderne i koldt vand, og ryst dem så de blot er let fugtige. Form nu ringene helt pænt og giv dem et lille klem på siderne så de får en smule skrå trekantede sider.

Bages ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter og lad dem køle helt af på bagepapiret.

Pynt med tyk hvid glasur og et lille drys spiseligt guldstøv.

Tip til glasuren
Kom flormelis og æggehvide i en skål og pisk en tyk, blank og sej glasur med en håndmikser.

Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et meget, meget lille hul. Tjek at glasuren kan trykkes ud og falde flot i en lang stribe. Kom så glasuren over kransekagecirklerne, én af gangen, i zigzag mønster og ved at lade glasuren ‘falde’ ned på kransekagen ca en cm fra kagen, så bliver den flot lagt.