Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekagetaarn/

Kransekagetårn

Jeg er lige blevet færdig med årets kransekagetårn og det er blevet SÅ fint og smager skønt!

– pyntet med glasur, guldglimtende spiseligt støv og lidt fine frysetørrede hindbær. Jeg bagte den i går aftes og det kan man snildt gøre en dag eller to i forvejen, men jeg synes altså også kransekage er dejlig, når den er nybagt! – selv om mange nok vil mene, at den har godt af lige at ‘sætte sig’ inden den skal nydes ved midnatstid, når nytåret skåles ind i bobler og et stykke sødt kransekage

PT1H30M

Kransekagetårn

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 pers.
Ingredienser
  • Opskriften giver 8 kransekageringe
  • 500 g marcipan
  • 90 g æggehvide
  • 150 g rørsukker
  • 1 spsk flormelis, til bordet
  • Pynt
  • 1 dl flormelis, og koldt vand (eller æggehvide) rørt til en tyk glasur
  • 1 drys frysetørret hindbær, eller hindbærstøv
  • guldstøv, spiseligt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Knus sukkeret i en morter til det er helt fint og rør det derefter sammen med æggehvide.

Ælt marcipanen sammen med halvdelen af sukkerblandingen og tilsæt mere lidt efter lidt til det er en helt ensartet masse og til konsistensen er perfekt (alt afhængig af marcipantype er det muligvis ikke al sukker/æggehvideblanding der skal bruges).

Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanmassen i lange og præcis lige tykke pølser – samme tykkelse som et alm stearinlys.

Skær ud i stykker til kransekageringene og her skal bruges et centimetermål, for at det bliver helt fint!

Stykkerne skæres i størrelsen: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm, 28 cm, 32 cm og 36 cm + enten en lille kugle til toppen eller en lille kransekagetop, som sprøjtes ud med en stor stjernetyl.

Saml stykkerne til runde ringe og prøv blot at sætte enderne helt sæt sammen. Lad dem tørre i en halv times tid.

Vask hænderne i koldt vand, og ryst dem så de blot er let fugtige. Form nu ringene helt pænt og giv dem et lille klem på siderne så de får en smule skrå trekantede sider.

Bages ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter.

Lad kransekagecirklerne køle helt af før de pyntes med først med en tyk hvid glasur, dernæst samles og tilsidst evt drysses med en smule guldstøv og frysetørrede hindbær.

Tip til glasuren
Sørg for at piske en helt tyk, blank og sej glasur med kun en smule iskoldt vand eller æggehvide. Pisk med en håndmikser.

Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et meget, meget lille hul. Tjek at glasuren kan trykkes ud og falde flot i en lang stribe. Kom så glasuren over kransekagecirklerne, én af gangen, i zigzag mønster og ved at lade glasuren ‘falde’ ned på kransekagen ca en cm fra kagen – så bliver den flot lagt.

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften på traditionelle kransekagestykker >>