Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/inden-vi-jeres-lisa-wingate-boganbefaling/

Inden vi blev jeres af Lisa Wingate – boganbefaling

inden vi blev jeres bogEn lille bid af en hidtil ukendt historie …

Jeg har været inde på det tidligere, det med at jeg synes der er noget helt særlig fint ved at læse fortællinger, som tager udgangspunkt i virkelige begivenheder, hændelser og historie, pakket ind i en fiktiv historie.

Fra 1920´erne til 1940′ erne kidnappede og franarrede børnehjemslederen Georgia Tann rigtig mange små børn fra fattige familier. Børnene blev blev solgt videre fra børnehjemmet til rige barnløse adoptivforældre – hvilket Georgia Tann lavede en rigtige god forretning på – under grusomme forhold. Forholdene på børnehjemmet var rædselsvækkende. Børnene blev mishandlet, sultet og tvangsbortadopteret uden hensyn til søskendeforhold, samtidig var det stort set umuligt for de fattige forældre at få deres børn tilbage, når de først var havnet der.

På trods af den forfærdelige historie, så er bogen skrevet med et letlæseligt flow. Den er spændene, hjertegribende og livsbekræftende på en og samme tid.

I bogen følger vi Rill Foss, som sammen med hendes mindre søskende i 1939 bliver bortført til Georgia Tanns børnehjem. Her prøver hun at holde samling på søskendeflokken, uden held. Sideløbende følger vi den unge kvinde Avery Stafford, som 75 år senere beslutter sig for at grave i sin familiehistorie for at komme til bunds i nogle tråde som ikke helt hænger sammen … 

Fortællingen om Rill Foss og hendes barndom og søskende holdt mig tryllebundet. Fortælling og tanken om alle de tragiske skæbner sad i mig længe efter sidste side i bogen var læst. Så forfærdeligt at den slags kunne(/kan?) ske!
Den sideløbende beskrivelse af Avery og nutiden var en del mere letbenet og fangede mig ikke i så høj grad – udover at den fortælling i sig selv var med til at binde sløjfer på historien.

Varm anbefaling herfra. 

inden vi blev jeres bog

10 kommentarer
 • Kathrine skrev:
  13. maj 2018 kl. 18:22

  Fantastisk med en boganmeldelse af denne bog! Har så sent som i dag overvejet at bestille den ??

  • Ann-Christine skrev:
   14. maj 2018 kl. 07:57

   Hvor godt! Du må endelig vende tilbage med en lille kommentar på den, når du har læst den :)
   Rigtig god fornøjelse med den♡
   Kh AC

 • Tine skrev:
  14. maj 2018 kl. 19:37

  Den må med på listen! Er selv lige blevet færdig med “da bunden faldt ud af himlen” af Jenny Wingfield. Fantastisk velskrevet roman!!

  • Ann-Christine skrev:
   17. maj 2018 kl. 07:07

   Skøn anbefaling at få den anden vej :) Jeg mangler vist lidt sommerlæsning, så den er fluks reserveret på biblioteket :)

 • nicoline skrev:
  14. maj 2018 kl. 22:16

  har netop afsluttet denne for et par uger siden…..virkelig dejlig bog, som fænger og fastholder. synes dog du har ret i at rill s historie er langt mere spændende end Avery s. Den bliver hurtigt lidt stereotyp og kedelig. synes også sammenkædningen af fortid og nutid er lidt svag. og uden de store overraskelser. Men den er bestemt værd at læse. jeg nød den. ;-)
  lige nu læser jeg “en anden gren” af jesper wung sung….. ved ikke rigtig hvad jeg synes om den..
  Nicoline

  • Ann-Christine skrev:
   17. maj 2018 kl. 07:08

   Ahh, den anden gren … jeg måtte opgive den igen. Det sker virkelig sjældent og jeg er lidt ærgelig over det. Men jeg var der bare ikke og den fangede mig ikke. Desværre! Er du nået igennem den nu?

   • Camilla Olsen skrev:
    5. juni 2018 kl. 12:46

    Hold ud til side 300…så fænger den! Det er en usædvanlig læseoplevelse!

    • Ann-Christine skrev:
     6. juni 2018 kl. 12:24

     Uhh, det klarede jeg ikke – har selv en 100 siders regel, at jeg altid skal læse de første 100 sider i en bog, før jeg overvejer at give op ;)

 • Trine skrev:
  16. maj 2018 kl. 09:44

  Den bliver straks skrevet på læselisten. Elsker dine boganmeldelser. Fornylig er jeg faldet over forfatteren Cecilia Samartin og er helt forelsket i hendes skrive stil. især trioligien om Señor Peregrino og bogen drømmehjerte kan varmt anbefales.

  • Ann-Christine skrev:
   17. maj 2018 kl. 07:19

   Det lyder som nogle spændende bøger – dem har jeg fluks reserveret hele serien af på biblioteket :)
   Tak for tippet :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.