Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jul-pa-slottet/

Jul på slottet

jul-paa-slottet

Jeg tror, at mange har en favorit julekalender, én der bare er specielt god, én de kan huske fra barndommens jul eller én der er hylende morsom.

Mit favorit er jul på slottet. En rigtig julekalender, med prinser og prinsesser, slotte og et kongerige, nisser og masser af hygge og jul. Jeg har fundet den på dvd, -så behøver jeg ikke vente på at den bliver genudsendt. Den er bare så hyggelig,  når den køre i baggrunden, mens vi julehygger, bager småkager, laver konfekt og julepynt. Jul på slottet blev iøvrigt vist på tv første gang i 1986.

Har du også en favorit julekalender?

15 kommentarer
 • shabby-marianne skrev:
  14. december 2007 kl. 15:58

  Min favorit julekalender er bamses julerejse – fordi sønnen ser den hele året og fordi jeg elsker nissen når han spørg Luna;
  Vil du med hjem i min kane?
  Eller
  Skal vi ikke starte et bollebageri sammen!
  Husbonden er helt opslugt af Yallerup…. Jeg syntes ikke lige det er min kop the.
  Men Jul på Vesterbro kan jeg se igen og igen……..

 • 14. december 2007 kl. 16:24

  Shabby-Marianne,
  Den med Bamses julerejse kender jeg ikke, så måtte lige google den. Den er fra ´96 og ´99, de år havde jeg travlt med fester, uddannelse og havde ikke tid til julekalendere :-D -fantastiske replikker, du nævner. Det er skønt med julekalendere der både henvender sig til børn og voksne.
  -og velkommen her i øvrigt :-)

 • Peter skrev:
  14. december 2007 kl. 17:38

  Rigtig god idé at se nogle gamle julekalendere på DVD, når DR ikke har råd til andet end en kedelig norsk dårligt eftersynkroniseret udgave. På den måde bliver det aldrig jul, uanset hvor meget sne de her deroppe i det norske.

  Min favorit er helt klart “Jul i Gammelby” fra ’79 hvor Povl Thomasen sad med sin hund Balder og åbnede låger, inden vi susede til Den Gamle By i Århus.

  Serien handler om en købmand i Gammelby, der er ved at gå til af bekymring over, at hans fragtskib, det gode skib “Haabet” endnu ikke er kommet i havn, og han proklamerer, at sker det ikke, bliver der ingen jul i år. Det vil nisserne, der bor på loftet i købmandsgården, ikke finde sig i, og i ledtog med købmandens børn finder de på forskellige drillerier, der skal overbevise købmanden, der også er byens borgmester, om, at han gør bedst i ikke at aflyse julen.

  Glædelig Jul

  Kærlig hilsen Peter

 • et cetera skrev:
  14. december 2007 kl. 18:01

  Jeg må jo nok tilstå, at De Nattergales “The Julekalender” har en høj stjerne (“Oluuuf, A står under a misselten”) – men ellers er det afgjort også “Jul på Slottet” for mit vedkommende – der er de skønneste sange :-)

 • Catarina skrev:
  14. december 2007 kl. 18:38

  Jeg tilslutter mig et cetera. De Nattergales “The Julekalender” den er for morsom.

 • Valdemarsro skrev:
  14. december 2007 kl. 19:14

  Peter,
  Åh ja, Jul i gammelby, den er også rigtig hyggelig. Den er blevet en hel juleklassiker :-)

  Et cetera,
  The julekalender, fik også mig til at le flere gange. -og fik hele Danmark til at tale dansk/engelsk i en lang periode. Det er rigtigt med sangene i jul på slottet, de er skønne.

  Catarina,
  Helt enig! :-)

 • Stine skrev:
  14. december 2007 kl. 22:11

  Nissebanden i Vandmøllen og Nissebanden i Grønland. Min søster kunne se dem året rundt, hvad hun også gjorde ;), så vi kan dem nærmest udenad.

  I Nissebanden i vandmøllen er højdepunktet når sankt bernhards hunden Julius skubber Hr. Mortensen ud af sengen. Og Nissebanden i Grønlands højdepunkt er når Luffe skubber folk i bassinet.

 • 14. december 2007 kl. 22:32

  Stine,
  -jeg er også ret glad for Nissebanden, de er så hyggelige og skønne i deres forskellige figurer. De må også gerne genudsende dem snart… Hvor sjovt at høre din søster var så vild med dem, det var sådan min søster og jeg havde det med Grease :-)

 • christina sørensen skrev:
  15. december 2007 kl. 01:01

  Den med Putte og gas og vandmesteren var kanon, af de sådan børnevenlige er det klart nissebanden (1+2) og jul i gammelby!!

 • Madame skrev:
  15. december 2007 kl. 09:41

  Jeg tilslutter mig Catarine og et cetera, De Nattergales “The Julekalender”. Men i virkeligheden har der været så mange dejlige tv-julekalendere, jeg kan bare ikke komme på titlerne ;-)

 • 15. december 2007 kl. 15:27

  Christina
  Velkommen her :-) -Ja den havde jeg helt glemt. -Jeg synes i de første to-tre afsnit at den var lidt plat (men jeg har vel også selv en plat humor nogen gange, :-D ) Meeen så fangede den og jeg synes den var drønskæg…. -De to andre er også rigtig gode.

  Madame
  The Julekalender blev nærmest en landeplage. Den var hylende morsom.
  -Der er også blevet nævnt mange gode her, som jeg helt havde glemt.

 • bruunp skrev:
  15. december 2007 kl. 23:31

  Hej søster.
  Ja Grease blev set så meget at videobåndet blev slit op..

  Iaften har jeg faktisk sidde med Kiera og sunget Decembersangen fra Jul på slottet, tror at naboerne hader os nu, især fordi vi også lige skulle synge Stille nat på tysk for fulde gardiner (med vinduet åbent..)

  Det’ sørme
  Det’ sandt
  De’cember
  Den dejligste måned i nissernes land
  Der’ men’sker som kulden er slem for
  Men for nisser er isen det rene vand
  Og dagene flyver af sted som en fugl
  det’ sørme
  det’ snart
  det’ jul

  Kan du huske når vi sang sangen med Luffe for Dolly? (Vores bedsteforældres gamle hund). Den blev helt sagelig.

  Min favorit julekalender må have været Cirkus Julius eller Jul på slottet. Men Jul i trædemøllen var også ret sjov “Hvor er Børnene på henholdvis..”

  Glædelig jul.

 • 16. december 2007 kl. 10:10

  Du er skøn, søster lagkage!
  I er et par herlige sanglærker, I to. Fik I så læst til eksamen samtidig? ;-)
  Ja husker tydeligt Luffesangen, Bedsterne nød det også! -og jeg havde helt glemt jul i trædemøllen, den var også ret skæg!
  -og glædelig jul til dig også, vi ses lige om snart!

 • shila skrev:
  17. april 2008 kl. 10:10

  min yngling børnejulekalender må nok være ‘cirkus julius’ *suuk* men de var jo næsten allesammen fantastiske. ville altså ønske de genudsendte dem alle. (det ville også være med til at spare penge for bl.a. DR1) men det sker sku nok ikke :(

 • 17. april 2008 kl. 18:42

  Shila,
  Velkommen her :-)
  det kunne være så hyggeligt med en gammeljulekalenderkavalkade… men først til november/december, ik ;-)
  Jeg kender ikke cirkus Julius, den må jeg lige checke

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.