Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julepoptarts/ Kager Kager og søde sager

Julepoptarts

Julepoptarts er en virkelig skøn kage og et lidt sjovt og anderledes bud på julesødt. Måske en ide til et julekagebord og sød forkælelse af kollegaerne?

Jeg kommer skumfiduser, chokoladeganache og pebermyntebolchestokke i midten – når det bliver bagt, så smelter det hele sammen til et skønt fyld, hvor man ikke helt kan skelne chokolade og skumfiduser fra hinanden. Men hver en bid er så juleenglene synger :)

Prøv også: denne lækre opskrift på poptarts her >>

PT45MPT30M12

Julepoptarts

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Dej
  • 300 g hvedemel, (+ lidt ekstra til æltning)
  • 50 g grahamsmel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 25 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 225 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • Chokoladeganache
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • Fyld
  • 24 skumfiduser
  • 10 små bolchestokke
  • 1 æg
  • Pynt
  • flormelis, hvid tyk glasur af flormelis og lidt koldt vand
  • grofthakket pebermyntestokke
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Chokoladeganache til fyld
Varm fløden op til kogepunktet og tag fløden af varmen lige inden den koger. Rør chokoladen i og derefter grundigt i chokoladecremen til det er  ensartet i konsistensen. Kom på glas og sæt i køleskabet i minimum 30 minutter.

Julepoptarts
Rør mel, grahamsmel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver sammen i en skål og smuldr smør i. Smuldr det godt sammen, så det bliver som savsmuld.

Rør æg og derefter mælk i.

Saml dejen og rul den ud på et grundigt meldrysset bord til en stor firkant med en højde på ca. 2 mm.

Skær firkanter a cirka 6×10 cm og fyld halvdelen af firkanterne med chokoladeganache, skumfiduser og knuste bolchestokke.

Pensl dejfirkanterne uden fyld og læg dem oven på dejen med fyldet – med den penslede side ned imod fyldet. De to samlede deje klemmes sammen med en gaffel hele vejen rundt i kanterne.

Pensl med sammenpisket æg, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter eller til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Efter de er kølet lidt af kan de pyntes med tyk hvid glasur og knuste pebermyntestokke.