Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/juletid-og-nattoejsdage/

Juletid, familietid og nattøjsdage

Ahh, juleferie … dén har vi glædet os til.

Juleferien og de mange små forberedelser til juleaften er i fuld gang. Julefreden har allerede sænket sig, det er virkelig skønt at have så mange dages juleferie inden den 24. Selve juleaften vil vi i år prøve bare at være os fire, helt stille, roligt og hyggeligt. Derefter bliver der nogle dage med lidt mere run på, hvor vi de efterfølgende juledage skal rundt til de traditionelle hyggelige julefrokoster og se hele familien på både den ene og den anden side. Det bliver virkelig så godt, altsammen.

Vores juleferie kombineres gerne på fineste vis med et vist antal nattøjsdage, som er blevet en helt særlig ting herhjemme hos os. Et ord opfundet af Johan og Julie,som de forbinder med ren afslapning, ro, tid, hygge og absolut ingen planer en hel dag. De beholder nattøjet på hele dagen, og uanset om vi også iklæder os det blødeste  – så er nattøjsdagene nogle som vi prioritere at have tid til, også i juletiden.

Uanset om vi generelt forsøger at have en familiekalender, som ikke bliver fyldt til bristepunktet og selv om vi sætter god tid af til at lave ingenting, så er der jo alligevel mange skønne aktiviteter i sådan et helt almindeligt dansk familieliv og i særdeleshed i julen, hvor tiden har det med at flyve afsted. Her kræver det et bevidst tilvalg at prioritere dage og tidspunkter med lige netop ro, nærvær og nattøjsdage.

Vi er så glade for de fine dage med ingenting i kalenderen, så jeg gerne på forhånd drysser en lille håndfuld af dem ud henover julemåneden, inkl her i juleferien. Herefter kan nattøjsdagene rykkes lidt rundt og flyttes alt efter arrangementer og aftaler – men de er i kalenderen og aflyses ikke, så når der ikke er mere plads, så kan vi ikke være med til flere aktiviteter denne måned, hvor hyggeligt det altsammen kunne være.

Det er ikke kun noget vi gør her i juletiden … men også i ferier, på rejser og mindst et par weekenddage hver måned. Sørger altid for at sætte tid af til nogle dage uden planer, hvor der er plads til både ingenting og alting. Og hvor dagen først må fyldes ud, mens den er i gang.

Læs også: Planlæg en julemiddag uden stress >>

Rigtig julehygge og ro kommer der på de dage, der er helt uden planer. Jeg oplever at sådanne dage på en og samme tid giver appetit på flere oplevelser og ro til at absorbere de oplevelser, vi har haft. Hvilket jeg synes er vigtigt året rundt, men måske i særdeleshed i juletiden.

Det kan være vi bager pebernødder, ser en julefilm, snupper timevis med boglæsning, tager ud og kælker eller nusser rundt og laver ingenting særligt – intet er planlagt på forhånd og vi navigere helt efter, hvad vi har lyst til på dagen.

Læs også: 10 af mine allerbedste julefavoritter >>

Rigtig glædelig jul til jer ♡

Jeg håber I får en rigtig hyggelig jul og nogle skønne juledage.

 

6 kommentarer
 • Lis Madsen skrev:
  22. december 2018 kl. 18:33

  Hej Ann-Christine.
  Rigtig hyggeligt indlæg, hyggeligt at læse om dine julefavoritter. Rigtig god jul til dig og din familie og det er altid hyggeligt at følge dig på din blog og IG.
  Kh Lis ???

  • Ann-Christine skrev:
   23. december 2018 kl. 07:28

   Hvor er det dejligt at høre, Lis – det er hyggeligt at du følger med og mange tak for din søde julehilsen.
   Rigtig glædelig jul ♡
   Kh Ann-Christine

 • Karen skrev:
  23. december 2018 kl. 08:21

  Glædelig jul til dig og dine! Her daler sneen ned, og når mor her kommer fra kirke i dag, så skal træet pyntes, det skulle gerne betyde, at julefreden begynder at sænke sig. Her er råhygge, god mad og mors arbejde (glæder mig til skønne julegudstjenester) blandet i en stor julegave!
  Fik lavet dine saltkarameller i fredags, de er et hit.
  Julehilsen fra Karen

  • Ann-Christine skrev:
   23. december 2018 kl. 12:13

   Hvor lyder det dejligt og julehyggeligt ♡ Vi håber sådan at vi også får lidt sne til jul, men endnu er den ikke faldet her i vores hjørne af Østjylland
   Rigtig glædelig jul og mange tak for din søde hilsen
   Kh Ann-Christine

 • Birgitte Rønsholdt skrev:
  23. december 2018 kl. 11:03

  Hej Ann-Christine
  Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul og tusind tak for megen inspiration, ideer især her i dec.
  Det er så hyggelig læsning . TAK
  Og jeg nyder også meget dine boganmeldelser, det gør at jeg får læst nogle bøger som jeg umiddelbart ikke ville have valgt…senest var jeg helt opslugt af Tearling triologien…Hurra for nattøjsdage.
  Kh Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   23. december 2018 kl. 12:17

   Tusind tak for din søde hilsen, Birgitte – hvor er det dejligt at høre, det er så skønt at vi kan have et lille læsefællesskab her på Valdemarsro også. Det er jeg glad for!
   Rigtig glædelig jul til dig og dine – og jeg glæder mig til fortsat at følges her til næste år ♡
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.