Kransekagetårn
Et smukt kransekagetårn pynter på nytårsbordet og kan sagtens stå til pynt under hele middagen frem til det nydes ved midnat, når vi skåler det nye år ind i champagne og kransekage.
Kransekagen kan sagtens bages dagen før og er også egnet til at fryse ned, den har faktisk godt af lige at ‘sætte sig’ inden den skal nydes og så er det et hyggeligt lille juleferieprojekt, og smart så man kan få brugt det sidste af julens marcipan på kransekagebagning.
Prøv også: få alle mine nytårsopskrifter her >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 12 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kransekagetårn
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- Kransekageringe
- 125 g flormelis
- 75 g æggehvider
- 500 g marcipan
- Glasur
- 100 g flormelis
- 25 g æggehvider
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Rør flormelis sammen med æggehvide. Ælt marcipanen sammen med halvdelen af æggehvide/flormelisblanding og tilsæt mere lidt efter lidt til det er en helt ensartet masse og til konsistensen er perfekt. Alt afhængig af marcipantype er det muligvis ikke al sukker/æggehvideblanding der skal bruges.
Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanmassen i lange og præcis lige tykke pølser – samme tykkelse som et alm stearinlys.
Skær ud i stykker til kransekageringene. Brug et centimetermål, så det bliver helt fint. Skær stykkerne i størrelsen: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm, 28 cm, 32 cm og 36 cm + enten en lille kugle til toppen eller en lille kransekagetop, som sprøjtes ud med en stor stjernetyl.
Saml stykkerne til runde ringe og prøv blot at sætte enderne helt sæt sammen. Lad kransene lufttørre på en bageplade med bagepapir i 30-60 minutter.
Vask hænderne i koldt vand, og ryst hænderne, så de blot er ganske let fugtige. Form nu ringene helt pænt og giv dem et lille klem på siderne så de får en smule skrå trekantede sider.
Bages ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter til de er gyldne på toppen. Lad dem køle helt af på bagepapiret.
Pynt med tyk hvid glasur og et lille drys spiseligt guldstøv.
Tip til glasuren
Kom flormelis og æggehvide i en skål og pisk en tyk, blank og sej glasur med en håndmikser.
Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et meget, meget lille hul. Tjek at glasuren kan trykkes ud og falde flot i en lang stribe. Kom så glasuren over kransekagecirklerne, én af gangen, i zigzag mønster og ved at lade glasuren ‘falde’ ned på kransekagen ca en cm fra kagen, så bliver den flot lagt.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad




Jeg har en anden skøn







Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor tykke skal de være, når de rulles ud?😊
Hej Katrine
Lidt mindre end en to krone i diameter.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tak og tak for altid skønne og lækre opskrifter. Vi er kæmpe fans herhjemme❤️
Glædelig jul og godt nytår til dig og dine
Hej Katrine
Det er virkelig sødt af dig at skrive det! Tusind tak, og rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og din familie.
Kh Ann-Christine
De ser noget blege ud. Jeg ville råde til at bruge alm. ovnfunktion og bage den lidt længere. Så bliver de flotte og gyldne. Og en tyndere dejpølse til ringene gør det nemmere at lave et flot tryk så de bliver mere kantet og ikke runde. Bare lige lidt tips:)
Hvordan opbevares et færdigt kransekagetårn til servering dagen efter?
Hvis det er samlet og pyntet, så skal det blot stå ved stuetemperatur og evt løst dækket med fx et rent klæde over.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine