Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekage/

Kransekage

Hjemmelavet kransekage er så uimodståeligt lækkert og tilmed er de nemmere at lave selv, end man måske lige tror.
Et rigtig hyggeprojekt dagen før nytårsaften og en skøn måde at få brugt det sidste af julens marcipan, hvis man har lidt i overskud.

Prøv også at fylde små stykker nougat i midten af de hjemmelavede marcipanbrød, det er lækkert. Se også alle mine bedste tips til kransekage under opskriften.

Prøv også: mange dejlige nytårs opskrifter her >>

PT2H

Kransekage

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal14 stk.
Ingredienser
  • 100 g flormelis
  • 70 g æggehvide
  • 500 g marcipan
  • Til glasur
  • 100 g flormelis
  • 25 g æggehvide
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør flormelis og æggehvide sammen i en skål og ælt lidt ad gangen ind i marcipanen, til marcipanmassen er helt ensartet, blød og har en god konsistens. Hvor meget flormelis og æggehvide der skal bruges, kommer an på hvilken marcipan du bruger. Tilsæt æggehvide og flormelis, så kransekagestykkerne kan formes pænt og massen er lidt klistret.

Form 14 kransekager i lige store stykker i en klassiske kransekageform og glat dem til pæne ensartede kransekager med lidt koldt vand på fingrene.

Lad gerne kransekagerne stå og tørre på køkkenbordet i minimum en time – og gerne to timer.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8 – 10 minutter.

Lad kransekagerne køle af på bagepladen.

Pisk en tyk glasur af flormelis og æggehvide med en håndmikser. Glasuren skal være meget tyktflydende, så den holder formen og kan klemmes ud af et kræmmerhus lavet af bagepapir eller en sprøjtetylle.

Lad glasuren ”falde ned” på de afkølede kransekager i 1 cm afstand, så lægger den sig smukt på kransekagerne.