Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekage/

Kransekage

Hjemmelavede kransekage er så lækkert og nemmere end man måske lige tror – og så er det et rigtig hyggeprojekt dagen før nytårsaften og en super skøn måde at få brugt det sidste af julens marcipan.

Prøv også at fylde små stykker nougat inden i de hjemmelavede marcipanbrød – det er super lækkert. Kransekagerne kan sagtens bages 1-2 dage før servering og de kan fint fryses ned.

Prøv også: mange dejlige nytårs opskrifter her >>

PT2H

Kransekage

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal14 stk.
Ingredienser
  • 500 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 70 g æggehvide
  • Til glasur
  • flormelis
  • 30 g æggehvide
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Flormelis og æggehvide røres sammen og æltes derefter lidt ad gangen ind i marcipanen, til marcipanmassen er helt ensartet, blød og har en god konsistens. Æg og flormelis skal ikke piskes først! Hvor meget flormelis og æggehvide der skal bruges, kommer an på hvilken marcipan der bruges – så tilsæt til ønsket konsistens er opnået.

Form derefter kransekagerne til 12-14 lige store stykker i den klassiske kransekageform. Fugt gerne hænderne med en smule koldt vand, det gør det nemmere.

Kransekagerne har godt af at stå og tørre i 1/2 – 1 times tid og kan derefter endnu nemmere formes og glattes til pæne ensartede kransekager.

Bages ved 200 grader (alm ovn eller 175 grader varmluft) i 8 – 10 minutter.

Når kransekagerne er kølet af, pyntes de med glasur lavet af sammenpiskede flormelis og æggehvide.

Pisk gerne glasuren med en håndmikser. Glasuren skal være meget tyktflydende, så den lige kan klemmes ud af et kræmmerhus lavet af bagepapir eller en sprøjtetylle.

Lad den ”falde ned” på de afkølede kransekager i ca. 1 cm afstand, så lægger den sig pænest.

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften >>