Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekagetoppe/

Kransekagetoppe

De små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – man kan jo snildt lave en halv eller en tredjedel af opskriften eller hvis man er mange og gerne vil lave en masse dejlige kransekagetoppe i hapse størrelse.

Kransekagetoppene er så skønne, for de kan fryses (helst uden chokolade) og kan laves i god tid.

Perfekt til både nytår og andre fester som en lille petit fours.

Prøv også: opskrift på fint hjemmelavet kransekagetårn >>

PT2H

Kransekagetoppe

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed4 dage
Kan frysesJa
Antal20 stk.
Ingredienser
  • 250 g marcipan
  • 50 g æggehvide
  • 100 g flormelis
  • Pynt
  • 50 g mørk chokolade, tempereret
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør flormelis og æggehvide sammen i en skål og ælt lidt ad gangen ind i marcipanen, til marcipanmassen er helt ensartet og lige tilpas blød til den kan sprøjtes i en sprøjtetyl.

Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 10 minutter. De skal blot lige blive en smule gyldne i kanten.

Lad dem køle helt af og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Lad chokolade størkne helt.