Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekagetoppe/

Kransekagetoppe

Kransekage hører sig til nytårsaften, og de små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – man kan jo snildt lave en halv eller en tredjedel af opskriften – og dermed helt perfekt til vores nytårsaften i år, hvor vi holder en lille og enormt hyggelig nytårsaften.

Jeg glæder mig! Helt vildt faktisk. Både til en stille, festlig og hyggelig aften med de allernærmeste og til et nyt år – jeg er klar på at tage godt afsked med 2017 og glæder mig virkelig meget til 2018, som jeg har intentioner om at fylde med rare oplevelser, nærvær, samvær og lige dele rolige stunder og gode projekter, som jeg glæder mig til at tage fat på.

Prøv også: opskrift på fint hjemmelavet kransekagetårn

PT30M

Kransekagetoppe

20 stk.     30 min.
20 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Rør æggehvide og flormelis sammen, riv marcipanen i blandingen og rør det godt sammen til det er en helt ensartet masse. Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir.

Lav en lille fordybning i midten af hver top, hvor der kommes en lille smule nougat – på størrelse med en ært i midten og derefter sættes en hasselnød.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter. De skal blot lige blive en smule gyldne i kanten.

Lad dem køle helt af og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Lad chokolade størkne helt.

Opbevares i en lufttæt beholder, fx en småkage dåse, på køkkenbordet eller i et skab (ikke på køl) og evt. drysses med guldstøv inden servering.