Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marcipan/

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan smager virkelig godt – helt anderledes og samtidig fuldstændigt genkendeligt ift den købte marcipan.

Marcipan er jo i al sin enkelhed blot lavet af mandler og noget sødt sukkeragtigt, som fx honning, sukker, sirup, agavesirup eller lign. Jeg er ret vild med kombinationen af honning og lys sirup. I forhold til sirup, så bruger jeg bare hvad jeg har, hvilket ofte er hjemmelavet sukkersirup (1/2 dl sukker kogt med 1/2 dl vand) eller en glykosesirup, da den også er anvendelig i mange opskrifter med karamel, konfekt og andre søde sager.

Smag endelig til, så marcipanen bliver lige som du ønsker den. Hjemmelavet marcipan smager naturligvis af de mandler og den honning du bruger – så vælg det der smager allerbedst. Glykosesiruppen smager helt neutralt sødt, og fungere fint til  – men prøv også at supplere op med med ahornsirup, kokossukker, lidt muscovado eller andre gode sager.

Rosenvandet kan undlades eller erstattes med orangeblomstvand. Hvis du har det, så prøv at tilsætte lidt, for det smager altså virkelig godt og giver en helt blomsteragtig skøn smag.

PT30M

Hjemmelavet marcipan

375 g    30 min.
375 g
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Hæld mandlerne over med kogende vand og smut dem.

Dup mandlerne tørre og rist dem i på en bageplade i ovnen ved 150 grader i 10-15 minutter, vend dem et par gange undervejs – de må endelig ikke tage farve!

Blend mandlerne i en minihakker eller foodprocessor til mandlerne bliver til det fineste mandelmel. Tilsæt honning, rosenvand og blend videre, tilsæt nu lys sirup til marcipanen samler sig.

Rul marcipanen ind i madpapir og brug den til alt godt fra kager til konfekt – eller spis den som den er … Den smager vidunderligt i en hurtig konfekt-sandwich med en smule nougat lagt mellem to stykker chokolade.