Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marcipan/ Julekonfekt Juleopskrifter, Konfekt og slik

Marcipan

Hjemmelavet marcipan smager virkelig godt og er en himmelsk spise.

Den helt rene perfekte smag af mandler er uimodståeligt lækker og det er skønt at lave konfekt af en hjemmelavet marcipan ved juletid. Anderledes og samtidig fuldstændigt genkendeligt i forhold til købe marcipan.

Marcipan er i al sin enkelhed  lavet af mandler og noget sødt som sirup, honning, sukker, agavesirup eller lign. Jeg er vild med kombinationen af honning og lys sirup.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet nougat >>

Marcipan
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M1
Ingredienser
  • 350 g mandler
  • 100 g lys sirup
  • 2 spsk flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over. Hæld vandet fra og smut mandlerne.

Dup mandlerne tørre og rist dem i på en bageplade i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Vend dem et par gange undervejs og hold øje med dem, for de må endelig ikke tage farve.

Kom mandlerne i en foodprocessor, og kør til det er fint som mandelmel.

Tilsæt sirup og kør blot kortvarigt til det akkurat er en ensartet og lækker masse. Kom marcipanen ud på køkkenbordet drysset med flormelis og ælt marcipanen til den er fast og lækker.