Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nougat/

Nougat

Hjemmelavet blød nougat er helt særligt godt og så er det faktisk ikke svært at lave selv og det er al umagen værd.

Med den hjemmelavede version kan man nemlig komme ens egen yndlingschokolade i. Her skal man bruge en chokolade, som man er meget begejstret for at spise rent og en stor del af det bør være mælkechokolade – da det giver sødmen og bidrager til at gøre den lækre nougat blød og skøn. Men forsøg jer endelig frem med at finde lige det mål mellem lys og mørk chokolade der passer jeres smagsløg allerbedst, det kan også variere efter nougatens formål, om den skal spises ren eller bruges til konfekt.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet marcipan >>

PT45M

Nougat

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 måneder
Antal1 portion
Ingredienser
  • 100 g hasselnødder
  • 125 g mælkechokolade
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, til hinderne begynder at sprække. Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og gnid hinderne af i klædet.

Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør længe til det bliver som en blød hasselnøddecreme.

Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og kom flormelis og chokolade i foodprocessoren til hasselnøddecremen.  Kør til massen er helt ensartet og lækker.

Kom bagepapir i en lille form. Kom nougaten i formen og lad den sætte sig til næste dag.