Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakrids-floedeis/ Is Kager og søde sager

Lakrids Flødeis

Lakrids flødeis af den lækre hjemmelavede slags på ismaskinen.

Lakrids er Johans yndlingsslik og ligeledes er han vild med lakridsis.
Han er i dag hjemme med en omgang feber og har været lidt mat i et par dage (nok mest bare lidt hverdagsudmattelse , tror jeg), så han fik lov at bestemme isen der skulle laves. Så planen for i dag er noget med dyner, hygge, lakrids flødeis, Anders And blade og film. Slet ikke så tosset, faktisk!

Lakrids flødeis
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M
Ingredienser
  • 3 æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 0,50 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk rålakridspulver, + lidt mere til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med fløde og mælk. Kog det op under omrøring.

Vaniljekornene kommes i en skål med sukker og æggeblommer og pisten til en æggesnaps.

Tag vaniljestangen op af gryden og under omrøring hældes langsomt en meget tynd stråle af den varme mælk/fløde i æggeblandingen, indtil alt mælken er hældt i.

Kom det hele tilbage i gryden og varm langsomt op til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Tag vaniljecremen af varmen, rør lakridspulveret i og kom det i en bøtte med låg og sæt på køl i en time eller til næste dag.

Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.

Hvis isen er frosset ned i længere tid, så tag isen op af fryseren, 15 minutter før den skal serveres.