Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/linda-castillo-boganbefaling/

Tvunget til tavshed m.fl af Linda Castillo – boganbefaling

amish krimi

Cirka hver anden bog, som jeg har læst de seneste to måneder har været skrevet af Linda Castillo. Denne vinterferie, og de sidste 14 dage, har vi alle fire herhjemme mere eller mindre været influenzaramte – det er derfor blevet til ekstra mange stille læsestunder med varm te, under dynerne sammen.

Krimiserien af Linda Castillo, handler om amish folket i USA og selv om det er en krimiserie med frygtlige grumme forbrydelser og åndeløs spænding, så skaber bøgerne også et virkelig interessant indblik i en verden jeg ikke kendte så meget til.

Jeg er fascineret af flere elementerne fra amish folkets levevej … – den simple enkle livsstil og valget af vedholdende at leve, som man gjorde for 200 år siden. Minimalistisk, selvforsynende, ingen elektronik, med hestevogne, klædt enkelt og fokus på alt det nære.
Ikke at jeg har tænkt mig, at vi skal lave en copy/paste på amish livet – men blot inspireres til at tage stilling til nogle af de elementer, der giver mening og i den grad, hvor det giver mening.

På præcis samme måde bliver jeg også fascineret og inspireret af artikler om de der flytter ud og bosætter sig i den svenske ødemark, rejser verden rundt med deres familie, hjemmeskoler deres børn og i det hele taget bryder lidt med normen med et aktivt tilvalg af en anden, men stadig – i mange elementer-  relaterbar, livsstil.
Tvunget til tavshed

Om amish-krimi serien af Linda Castillo

Den tidligere amish kvinde, Kate Burkholder arbejder som politichef i den lille by Painters Hill, Ohio. Hun bor og arbejder tæt på det amishsamfund, som hun er født og opvokset i, men brød op med, da hun selv blev voksen.

Krimierne finder sted omkring byen Painters Hill – og gennem hele serien får man som læser et indblik i den fascinerende og lukkede amishverden. Forfatteren er selv født og opvokset i et område tæt på et amish samfund og bøgerne skrevet med en anerkendende respekt for det samfund. Uden at kende videre til amish, så oplever jeg fortællingerne der sker omkring selve forbrydelserne som troværdige, godt researchede og samtidig velskrevne, intense og virkelig spændende.

Varm anbefaling til jer♡

Del endelig jeres oplevelse i kommentarfeltet, hvis I har læst serien og i det hele taget fortæl gerne om hvilke skønne bøger, I læser i øjeblikket?

amish bog

13 kommentarer
 • Lone skrev:
  18. februar 2018 kl. 13:24

  Ja Linda Castillo skriver fantastisk ? god bedring til jer.

  • Ann-Christine skrev:
   18. februar 2018 kl. 15:59

   Mange tak ♡

 • Memsen skrev:
  18. februar 2018 kl. 21:05

  Helt enig – har lige læst de første syv af hendes bøger i rap! Den ottende er endnu ikke tilgængelig på Bookmate-app’en som jeg har abonnement på ;-) Venter spændt – cirka ligeså svært, som at vente på en ny bog i Lucinda Reileys serie om de syv søstre!

  • Ann-Christine skrev:
   19. februar 2018 kl. 08:35

   De kalder virkelig også på mere, de bøger :)
   Fuldstændig som den næste Lucinda Riley bog, den glæder jeg mig rigtig meget til.
   Rigtig god læselyst til dig ♡
   Kh AC

 • LR skrev:
  27. februar 2018 kl. 15:22

  Kære AC
  Jeg skriver til dig, i håb om, at du har nogle gode opskrifter som ikke indeholder hvede overhovedet. Det er ALT slags hvede – ølandshvede, hvedekerne – alle former for hvede. Jeg kan desværre ikke tåle det.
  Og kan jeg bare veksle hvede med andre melsorter – rismel, mandelmel som er de sorter jeg kender bedst.
  Ser frem til at høre fra dig. Elsker simpelthen dine opskrifter og dit brød, men må nu holde mig helt fra hveden.
  Kh LR

  • Ann-Christine skrev:
   28. februar 2018 kl. 09:57

   Jeg har set at Meyers køkkenskole afholder kurser om glutenfri bagning – måske kunne det være et hit og give en masse skøn inspiration til nye metoder og en anden måde at tænke bagning og brød :)
   I stort set alt mit brød bruger jeg forskellige typer af hvede eller spelt – det har jo nemlig en super god hæveevne og bageevne.
   i en del kageopskrifter er der mandelmel, men ikke i mit brød. Så jeg vil næsten anbefale at du kigger brød hos bloggere der har specialiseret sig i glutenfri bagning, da der ofte er alternativer til hvedemel.
   Prøv fx at se hos madbanditten og vanløseblues.
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

   • Laila skrev:
    28. februar 2018 kl. 16:36

    Tusind tak for svar
    Kh Laila

 • Rikke skrev:
  7. juni 2018 kl. 23:31

  Har lige læst en krimi af Nora Roberts der hedder Besat. Kan klart anbefales!!
  Krimi og kærlighedsroman i et;)

  • Ann-Christine skrev:
   8. juni 2018 kl. 14:08

   Tusind tak for tippet – den vil jeg da fluks lige få reserveret :)

 • Tina skrev:
  6. juli 2018 kl. 21:18

  Jeg er helt enig med dig i det, du skriver om Linda Castillos bøger om Kate Burkholder. Jeg stiftede første gang bekendtskab med Amish folket i starten af 1980´erne på et besøg i USA, og de har altid være et mysterium for mig. Det var egentlig det, der motiverede mig til at tage fat på Linda Castillos bøger, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Ud over gode krimihistorier (af og til meget detaljerede beskrevede), så får man også et godt indblik i en mindretalsbefolkning, der holder fast i deres mere end hundredeårige traditioner.

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2018 kl. 08:09

   Hvor skønt at du også oplever bøgerne sådan.
   Helt det samme her, og jeg har flere gange tænkt at det kunne være så lækkert at se nogle ‘slow living’ hyggelige dokumentar film med amish folkets livsstil og metoder i landbrug, håndværk, køkken. Det falder jo desværre ikke helt i tråd med valget af livsstil, men det er så interessant at få åbnet lidt op for den lidt lukkede verden.

 • Anja skrev:
  24. juli 2018 kl. 12:35

  Er lige blevet færdig med den første bog i serien, og hold nu op. Den var næsten umulig at slippe, men også næsten for spændende nogle gange. Kan slet ikke vente med at læse flere bøger af Linda Castillo. Tak for de mange gode boganbefalinger, det har givet gode læseoplevelser og en lang liste med Bøger, jeg skal have læst.

  God sommer!

  Mange hilsner
  Anja

  • Ann-Christine skrev:
   30. juli 2018 kl. 17:22

   Hvor er det skønt at høre at du også er faldet for hendes fantastiske bøger.
   Jeg synes også de er helt umulige at slippe når man er startet på dem.
   God sommer og rigtig god læselyst.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.