Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/malede-paskeaeg/

Malede påskeæg

paaskeaeg

Vi har haft et lille påskeægsprojekt herhjemme. Først puste æg, så male og nu overvejelser om glimmer og pynt på. Sådan et projekt kan strække sig over et par dage. Æggene skal hænge på de æblegrene som er meget tæt på at springe ud med fine æbleblomster – et lille dejligt forårstegn her midt i snevejret. Som Johan sagde i morges på vej i børnehave ‘ej, nu gider vi altså virkelig ikke mere sne. Vi vil have forår og lune sommerdag, vil vi ikke også, mor?’

Jeg kan kun give han ret!

Spiselige påskeæg har jeg også planer om at lave snart. Med lækkert fyld og søde sager … Jeg tror det må blive et fælles påskeprojekt.

Johan og Julie blev hentet af hele 4 bedsteforældre i går, hvilket passede dem så udemærket. Der var Bedsteforældredag i børnehaven med klippeklistre, påskepynt og hygge. Det hitter hos vores festglade børn med sådanne arrangementer og den luksus det er med opmærksomheden fra to hold bedsteforældre. Så det var et par trætte og glade børn jeg puttede i seng i går aftes.

I eftermiddag skal vi rigtig hygge og jeg henter dem i børnehave lidt tidligere end jeg plejer, ved 13.30 tiden. På de fleste dage bliver de hentet mellem 14.30 og 15, så vi har en god lang eftermiddag herhjemme. Trænger sådan til en stille hyggedag sammen, og vil forkæle dem med skiver af det gode fuldkorns franskbrød, en smoothie og lidt højtlæsning af en god bog.

6 kommentarer
 • Emilie skrev:
  21. marts 2013 kl. 13:18

  Det er simpelthen så hyggeligt med påskehygge :)

  //Emilie

 • 26. marts 2013 kl. 13:27

  De ser fine ud :) Men er det bare mig, der er overdrevet salmonellaforskrækket og synes det virker lidt småfarligt at puste æg? Skolder du dem først?

  • 26. marts 2013 kl. 22:32

   Jeg skolder æggene kort ved lige at hælde kogende vand over i en sigte. Så vidt jeg er orienteret så er der i dag kun en teoretisk og meget lille risiko for salmonella i danske æg.

 • Anne-C skrev:
  4. april 2017 kl. 14:08

  Jeg synes det er så fint, at hænge æggene udenfor på et træ, men glider malingen ikke af, hvis der kommer regn?
  Bare en tanke…. ;)

  • Ann-Christine skrev:
   4. april 2017 kl. 15:25

   Jo, det er jeg også ret sikker på, da det er vandfarver vi bruger.
   – så vi tager altid et par æblegrene ind og sætter i vase. De er så fine når de springer ud i blomst indendøre også :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.