Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/midnatsrosen-af-lucinda-riley-boganbefaling/

Midnatsrosen af Lucinda Riley – boganbefaling

lucinda Riley Midnatsrosen
Jeg har tidligere skrevet om en af Lucinda Rileys bøger, nemlig lavendelhaven og de sidste par dage har jeg nydt endnu en bog af Lucinda Riley, som jeg virkelig varmt vil anbefale. Faktisk en særlig varm anbefaling til alle jer der, lige som mig, har været helt fortryllet af serien Downton Abbey.

Selv om bogen midnatsrosen er en helt anden historie og andre personskildringer end serien Downton Abbey, så finder begge handlinger sted i det engelske adelige miljø, hvor familieslægten betyder alt og hvor herregårde arves i generationer. Ligeledes foregår fortællingen delvist i samme tid omkring 1 verdenskrig og delvist i nutiden. Jeg fik mange billeder fra serien i min bevidsthed, mens jeg læste bogen. SÅ hyggeligt!

Midnatsrosen er slægtsdrama, mørke familiehemmeligheder, forviklinger og en kamp for at bevarer familiens gods – koste hvad det vil. Tilfældigheder, eller skæbnen, vil at godset åbnes for en filmindspilning og den anerkendte Hollywood skuespiller Rebecca Bradley rejser til England for at spille hovedrollen. Samtidig rejser den succesrige forretningsmand Ari Malik fra Indien til England for delvist at hele sårende for en livskrise og samtidig komme til bunds i historien og mysteriet omkring hans afdøde oldemors Anahitas historie.

Jeg startede på midnatsrosen i slutningen af sidste uge og har fået læst en masse, mens jeg hyggede med influenzaramte Johan. Det har virkelig været en temmelig afslappende feriestart med boglæsning og tedrikning under dynerne.

Nu tager jeg Analfabeten der kunne regne og Det syvende barn med i kufferten til Sverige – tror nemlig godt jeg kan flette lidt tid til hyggelig boglæsning ind også.

Hvad læser I lige nu?

mummikop

boglæsning i sengen

bøger

 

MIdnatsrosen Lucinda Riley

54 kommentarer
 • Birgitte B skrev:
  17. februar 2016 kl. 09:25

  Hvor sjovt – jeg er også lige blevet færdig med Midnatsrosen. Den var god. ‘det syvende barn’ er en fantastisk bog, men den kan være lidt svær i begyndelsen.
  Lige nu har jeg ingen bog i gang, men på fredag tager jeg på ferie og skal begynde på ‘efter dig’ af JoJo Moyes. Kh. Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:46

   Jeg har læst de første 30-40 sider af ‘det syvende barn’ og synes også den starter lidt tungt, så dejligt at høre at det mest er i starten. Har hørt meget godt om den.
   Rigtig god fornøjelse med ‘efter dig’ og rigtig god ferie, ikke mindst :)
   Kh AC

 • 17. februar 2016 kl. 09:36

  Den lyder virkelig god og en bog, man rigtig kan bruge som hyggelæsning. Hvem elsker ikke noget, der bare minder lidt om Downton Abbey?! :)

  Jeg læser lige nu “Little Women”, af Louisa May Alcott, som er en virkelig fin og hyggelig lille klassiker.

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:47

   Lige præcis <3
   det er SÅ mange år siden jeg har læst ‘Little Women’ den kunne jeg godt tænke mig at genlæse snart :) Rigtig god fornøjelse med den.
   Kh AC

 • Rikke skrev:
  17. februar 2016 kl. 09:41

  Det lyder som en god bog – den kommer på listen over kommende bøger :)! Lige nu læser jeg “Ud i det hvide” af Kim Karmark. Det er en rigtig fin bog, som jeg benytter hver ledig stund til at få læst nogle sider i. En del af handlingen foregår i Århus, Når man selv er derfra er lidt sjovt, at man kan relaterer til de steder hovedpersonen kommer. Måske du også vil synes det:)

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:48

   Tusind tak for anbefalingen. Den er straks føjet til min liste over bøger jeg gerne vil læse :)

 • Lisbeth skrev:
  17. februar 2016 kl. 09:58

  Jeg er også fan af Downton Abbey, så bogen skal bestemt på min bogliste. Hvor sjovt, jeg er netop i gang med “Det syvende barn”. Spændende bog. God tur til Sverige og god ferie.

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:50

   Mange tak, vi glæder os rigtig meget til at komme en tur til skønne Sverige!
   Og hvor sjovt at du også er i gang med den, jeg glæder mig til at komme ordentlig i gang med den. Har hørt så meget godt om den.
   Måske bliver det en af dem jeg skriver mere om i et indlæg, så må du endelig byde ind med dine oplevelser af den også :)

 • 17. februar 2016 kl. 10:12

  Er lige nu i fuld gang med Midnatsrosen og den virker rigtig god. Bagefter står den på “Pigen fra Napoli” som hun også har skrevet. Men så er min læseliste på biblioteket også ved at være tom. Så jeg må få fundet et par stykker til inden det bliver forår og havevejr.

  har læst “Det syvende barn” – den kan du klart glæde dig til

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:52

   ‘Pigen fra Napoli’ glæder jeg mig også rigtig meget til.
   Har du læst bøger af Kate Morton? Jeg har fået dem anbefalet, men endnu ikke læst dem. Har på fornemmelsen at de er lidt i stil med Lucinda Riley, uden at vide det med sikkerhed :)
   Kh AC

 • Laila Faxlev skrev:
  17. februar 2016 kl. 10:22

  hvor sjovt – jeg læser Pigen fra Napoli også af Lucinda Riley. God ferie og god læselyst.

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:52

   Ih, den glæder jeg mig til at komme i gang med. Det bliver nok i foråret engang :)
   Og mange tak :)

 • Charlotte N skrev:
  17. februar 2016 kl. 10:53

  Vil lige anbefalde Judith Lennox, særligt “All my sisters”. Hun er rigtig god og rar læsning af den historiske familie saga slags. All my sisters har mange ligheder med downton og jeg blev virkelig revet med på den der “råbe af bogen måde” :) Når jeg en gang får kæmpet mig igennem jordens søjler skal jeg helt sikkert i gang med Lucinda Riley, nu du har talt så varmt for hendes bøger flere gange :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:57

   Dejligt med en skøn anbefaling! Jeg har ikke læst noget af Judith Lennox, men vil da lige have tjekket hendes bøger og tilføjet dem til min liste :)
   Og Jordens søjler, er også helt fantastisk! Rigtig god fornøjelse med den

 • Karen skrev:
  17. februar 2016 kl. 11:24

  Det er en rigtig dejlig bog. Jeg læste den for et års tid siden. Prøv engang at google navnene på de indiske paladser – der er masser af billeder, og de er simpelthen fantastiske.

  Analfabeten var jeg vild med, men Det 7. Barn var det så som så med. Den er meget ‘noir’.

  vh/Karen

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 17:59

   Åhh, det vil jeg da gøre! Glæder mig til at se dem på billeder :)
   – jeg er meget spændt på ‘det syvende barn’ har fået den anbefalet flere gange, og er netop startet på den. Indtil videre er den lige lidt tung at komme i gang med, men vi må se … Og analfabeten glæder jeg mig rigtig meget til også :)

 • CharlotteR skrev:
  17. februar 2016 kl. 12:35

  Jeg fik Pigen fra Napoli i fødselsdagsgave i weekenden, og glæder mig til at læse den. Men først skal jeg lige have læst Ken Folletts På kanten af evigheden færdig, mangler små 400 sider. Jeg har læst mange af hans bøger og kan varmt anbefale dem, men de kan måske virke lidt tunge i forhold til nogle af de andre bøger som har været nævnt.

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 18:02

   Jeg er også meget begejsteret for de af Ken Follets bøger jeg har læst. Men det er ved at være længe siden jeg har læst nogle nye af ham. Egentlig læser jeg gerne forskellige genrer og er lige så glad for en god krimi som for et slægtsdrama eller en fantastisk klassiker. Så det er så skønt med forskellige anbefalinger.
   Tak for at minde om hans bøger, det kan være en af dem skal læses snart :)

 • Louise skrev:
  17. februar 2016 kl. 13:27

  Jeg har også lige læst midnatsrosen. Jeg slugte den på kort tid, og jeg elskede den! Virkelig også en varm anbefaling herfra :-))

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 18:02

   Det er virkelig en af dem man bare må læse hurtigt :)

 • Nina skrev:
  17. februar 2016 kl. 13:56

  Jeg lånte tilfældigt Orkideens Hemmelighed sidst vi var på ferie, og den fangede mig :-) Måske skulle jeg også prøve Midnatsrosen :-) Der er nu noget hyggeligt ved at sidde med en kop etellerandet og en skøn bog………….

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 18:04

   Det er nemlig bare så hyggeligt!
   Kan varmt anbefale denne til hyggelæsningen næste gang :)

 • Dorte Nielsen skrev:
  17. februar 2016 kl. 17:01

  Elsker de her boganbefalinger! Læser lige nu Bernsteins hemmelighed af Morten Thor Hansen – spændingsbog på højt plan med spor tilbage til 2. Verdenskrig! Er man til spændende bøger kan denne her varmt anbefales:)

  • Ann-Christine skrev:
   17. februar 2016 kl. 18:12

   Tusind tak, jeg elsker at I er så begejstret for dem og kommer med de hyggeligste kommentarer til disse indlæg.
   Når jeg er halvvejs inde i en virkelig god bog nu, så tænker jeg altid, at dén her glæder jeg mig rigtig meget til at dele med jer. Det er SÅ hyggeligt med de her gode bogsnakke :)

   Og uhh, den spændingsbog vil jeg glæde mig til. Tror det lige kunne være en bog for Martin at læse også!
   Tak for anbefalingen

 • Ruth Høgedal skrev:
  17. februar 2016 kl. 21:08

  Så er der også lige pigen på klippen..også af Lucinda Riley, som jeg varmt kan anbefale..
  Og også den danske pige, som lige nu er biografaktuel. Filmen var smuk og fantastisk skuespil..
  Bogen var nok en tand bedre?

  • Ann-Christine skrev:
   18. februar 2016 kl. 09:27

   Jeg glæder mig til at se filmen ‘den danske pige’ og med det du skriver, så tror jeg at jeg vælger først film og så bogen noget tid efter ;)

 • Susanne skrev:
  17. februar 2016 kl. 21:44

  Har lige læst “En mand der hedder Ove”, som du varmt anbefalede under foredraget på Grenå Bibliotek. Hvor var den bare underholdende og sjov at læse. Og tænk da jeg så var i biografen med min søn i dag, kunne jeg se, at den kommer på film her til marts. Hvor er det spændende. Den må jeg i hvert tilfælde se.
  Rigtig god ferie til jer.

  • Ann-Christine skrev:
   18. februar 2016 kl. 09:29

   Hvor dejligt at du også havde en skøn oplevelse af den bog! Jeg glæder mig også rigtig meget til at se filmen til foråret – den bliver jeg også bare nødt til at se :)
   Og mange tak :)
   Rigtig dejlig dag til dig
   Kh Ann-Christine

 • Hanne Sørensen skrev:
  17. februar 2016 kl. 23:06

  Jeg må anbefale Pigen på klippen af netop Lucinda Riley, fantastisk bog, den har jeg lige læst færdig. Fortsat god vinterferie:-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. februar 2016 kl. 09:30

   Den synes jeg også var virkelig skøn! :)
   Tusind tak og rigtig dejlig dag til dig

 • Memsen skrev:
  18. februar 2016 kl. 01:11

  Har lige læst “Pigen uden navn” af Christina Baker Kline – en meget varm og stor anbefaling herfra!!! Og har efterfølgende set at Fenimas anmelder ( vist Julia Lahme) også gav den 5 stjerner/hjerter.
  Er nu begyndt på “En mand ved navn Ove” … den tegner godt :-)

  • Ann-Christine skrev:
   18. februar 2016 kl. 09:32

   Den er fluks føjet til min læseliste – lyder virkelig god! Tusind tak for anbefalingen :)
   Og rigtig god fornøjelse med Ove :)

 • Vera Mou Kleffel skrev:
  18. februar 2016 kl. 08:15

  Hej
  Jeg er i gang med bogen Det syvende barn ?. og jeg synes den er meget spændende. Men ja den kan godt virke en smule lang, (ikke kun p.g.a. side antallet. ?), men man skal give den en chance og holde hovedet kold, da man møder mange navne, man skal holde rede på. God læselyst ?

  • Ann-Christine skrev:
   18. februar 2016 kl. 09:44

   Jeg kan godt fornemme det allerede, den tryllebinder ikke fra starten – men gør alligevel lidt nysgerrig efter at finde ud af mere :)
   God læselyst til dig også :)

 • Sarah skrev:
  18. februar 2016 kl. 09:15

  Har også netop færdig læst Midnatsrosen, og synes den var ok. Og på trods af at jeg også er vild med Downton Abby, synes jeg ikke det er en af hendes bedste bøger. Elsker også slægtsromaner og historier der udspiller sig i forskellige tider :). Kan se du endnu har Kate Morton til gode, kan kun sige du må i gang :). De er meget meget bedre end Lucinda Rileys, i hvert fald hvis du spørger mig :).
  Jeg er lige nu igang med “Tråden” af Victoria Hislop, som også kan anbefales. Specielt “Øen” er rigtig fin. Og så har jeg lige hentet “Hambros Alle 7-9-13” af Lotte Kaa Andersen og “Store små løgne” af Liane Moriarty på biblioteket, så de er nok de næste der står for skud.
  Savner dog en rigtig dejlig moppedreng af en historie ala “Jordens søjler” eller “Stillidsen”.
  Det “Syvende barn” blev jeg aldrig færdig med, netop også fordi den var lidt tung i starten, og lige pludselig skulle den afleveres :), måske jeg skulle gå i gang igen.

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   18. februar 2016 kl. 09:55

   Ej, hvor fantastisk at du synes Kate Morton er bedre end Lucinda Riley! Jeg havde en ide om at det var lidt omvendt, så det er jeg ret glad for at du ikke synes. Nu glæder jeg mig ekstra til at komme i gang med dem.
   Og tusind tak for de andre gode anbefalinger også, dem vil jeg lige tjekke ud :)
   Kh AC

   • Sarah skrev:
    18. februar 2016 kl. 20:04

    Ja synes bestemt de er meget bedre, så er da lidt nysgerrig på hvad du synes når du får læst noget af hende :). Og så er jeg sikker på at “Øen” lige er noget for dig :)
    Har lige siddet og kigget dine indlæg, og er da godt nok misundelig på den fine fine Jane Austen bog du har, den tror jeg simpelthen jeg må eje :).
    Kh Sarah

    • Sarah skrev:
     21. februar 2016 kl. 14:55

     Har du forresten læst både “Stolthed og fordom” og “Fornuft og følelse”? Hvis du har, hvilken er så bedst?
     Kh Sarah

     • Ann-Christine skrev:
      21. februar 2016 kl. 17:28

      Ikke endnu, men glæder mig til at finde ud af det :)

 • Heidi skrev:
  18. februar 2016 kl. 12:56

  Jeg elsker dine bogindslag, og har læst flere skønne bøger som du har anbefalet :-) Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om det Det syvende barn. Min svigerinde og jeg kæmpede bravt, men gav op.

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2016 kl. 14:45

   Åhh, jeg har altså også lige måtte hive en anden bog ind over, som jeg læser ved siden af ;)

 • Pia skrev:
  18. februar 2016 kl. 15:26

  Tak for tippet. Den er vist populær – bookede den på bibliotekets hjemmeside – jeg er i kø som nr. 33 – så jeg må vente i spænding.
  Jeg må også melde mig under fanerne, som en af dem, der har haft Det syvende barn med på ferie – og efter 250 sider måtte give op – uden andet læsestof til at tage over. Så jeg tror, jeg ville pakke en reservebog – bare just in case :)

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2016 kl. 14:48

   Jeg havde (heldigvis!) pakket en reservebog ;)
   Har dog besluttet mig for at den skal have en chance – er nået til side 150 og er stadig ikke faldet for den …

 • Mette skrev:
  18. februar 2016 kl. 22:18

  Lisa Genova kan varmt anbefales – hun har bl. a skrevet Stadig Alice(Still Alice), der også er lavet som film og gav Julianne Moore en velfortjent oscar

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2016 kl. 16:42

   Det er en fantastisk bog. Jeg læste den, mens vi rejste i Asien sidste år og så filmen på vej hjem i flyveren. Begge dele var en virkelig god oplevelse, så kunne sagtens læse mere af Lisa Genova :)
   http://www.valdemarsro.dk/stadig-alice-boganbefaling/

 • Mutti skrev:
  19. februar 2016 kl. 11:10

  Jeg læser bøger af Marcia Willett. Chadwick trilogien synes jeg er så god, at det er helt trist ikke at kan følge den familie længere. Nu er jeg begyndt på “Huset på heden” af samme forfatter, og en veninde har lige sendt mig : “Det gyldne bæger” og “Dansens ekko” som Marcia Willett også har skrevet. Det er så hyggeligt, det engelske univers som hun inddrager læseren i.

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2016 kl. 16:54

   Ej, hvor hyggeligt! Du har da lige fundet dig en ny engelsk yndlingsforfatter der :)
   Fortsat rigtig god læselyst med hendes skønne bøger <3

 • Tine skrev:
  19. februar 2016 kl. 18:41

  Jeg har lige læst Et sted kaldet frihed af Ken Follett om straffefanger og kulminearbejdere – utrolig god historie! Derefter Glasslottet af Jeanette walls – en helt vildt fascinerende fortælling om hendes opvækst – altså en selvbiografi. Nu pløjer jeg To brødre af Ben Elton om jøderne 1920-1956 – jeg er meget grebet!! Men derudover kan jeg skam også anbefale øen af Victoria hishop og En mand der hedder Ove, som i øvrigt kommer i biografen inden længe..

  Tine

  • Ann-Christine skrev:
   21. februar 2016 kl. 17:03

   Sikke mange skønne bøger! Tak for anbefalingerne, jeg vil meget gerne snart læse To Brødre også og de andre er også lige noteret på listen :)

 • Anya Ilsøe skrev:
  24. februar 2016 kl. 17:43

  Tak for en dejlig boganbefaling! Den blev slugt i løbet af en weekend :) Nu går jeg i gang med The lake house af Kate Morton. Der er vist flere her i kommentarsporet, der har anbefalet hende, så jeg glæder mig. Er allerede draget her efter de første få linier er blevet læst :))

  Kh a

  • Ann-Christine skrev:
   27. februar 2016 kl. 11:13

   Ihh, hvor godt! Jeg har lige én bog der skal læses færdig, så skal jeg også igang med Kate Morton :)
   God læselyst og så dejligt at vi kan begejstrer hinanden med disse skønne bogsnakke
   Rigtig god weekend
   Kh AC

 • Karin Jørgensen skrev:
  16. oktober 2016 kl. 17:52

  Go’søndag
  Jeg har lige afsluttet “de syv søstre” af Lucinda Riley på 521 fantastiske sider. Til min glæde ser jeg at det er den første af en serie på syv. Den næste udkommer i 2017. En fantastisk bog, som kan anbefales.
  Med læsehilsen KMP

  • Ann-Christine skrev:
   16. oktober 2016 kl. 19:57

   Sikke da en skøn kommentar!
   Jeg glæder mig helt vildt til at læse den bog og endnu mere nu, hvor jeg så hører at det er en serie.
   Tusind tak for din hilsen og dejlig søndag til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.