Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodssuppe/

Gulerodssuppe

Smukkeste solgule gulerodssuppe – som smager dejligt og som børnene er vilde med!

Denne gulerodssuppe kommer altså fluks på listen med nem hverdagsmad, for den tager vitterligt ikke lang tid at lave og så smager den bare godt – med masser smag af gode krydderier og cremet kokosmælk. Hvis man ikke lige har koriander eller spidskommen i køkkenskuffen, eller bare får lyst til at variere den, så vil den også være lækker med ingefær og man vil kunne slippe virkelig godt afsted med at erstatte 1/3 af gulerødderne med kartofler, knoldselleri eller porre.

PT30M

Gulerodssuppe med kokosmælk

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 3 løg, finthakkede
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 kg gulerod, skrællede og skåret i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 3 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk sød paprika
  • 1,5 l grøntsagsbouillon, alternativt hønsefond
  • 2 dl kokosmælk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 2 spsk kokosmælk
  • 1 drys bredbladet persille, eller frisk koriander
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom olie i en gryde og sauter løgene ved middelhøj varme, til de er bløde og klare.

Tilsæt hvidløg, spidskom­ men, koriander, paprika og gulerødder. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter grøntsagsbouillon – start med 1,3 liter, så konsistensen kan justeres til efter smag.

Lad det simre, til gulerødderne er møre. Kom kokosmælk i suppen og blend, til den er cremet og luf­ tig. Tilføj evt. mere grøntsagsbouillon, til konsistensen er som ønsket. Smag til med salt og peber.

Server med lidt kokosmælk dryppet på og et drys bred­ bladet persille