Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-flutes/

Koldhævede flutes

Jeg bagte i går disse koldhævede flutes til vores grillmenu i går,  som vi nåede lige med nød og næppe, inden tordenvejr og regnskyl

Vi havde lavet en rigtig dejlig sommermiddag, og smurte vores flutes med kryddersmør og hvidløgssmør til. Mmm, det er altså dejligt med sådan et godt hjemmebagt flutes, der stadig er lunt og med en sprød skorpe.

Jeg elsker virkelig et godt brød og disse flutes er virkelig lækre. Med en sprød krumme fra durummel og yoghurten, som fremhæver den gode smag i brødet.

PT+60M

Koldhævede flutes

4 stk    +60 min.
4 stk
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 5 g gær
  • 200 g durummel
  • 100 g grahamsmel eller anden fuldkorn
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk honning
  • 1 1/2 tsk salt
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

Smuldr gær ud i en røreskål med vand og rør det godt sammen til gæren er opløst. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og lad dejen køre på en røremaskine i 10-20 minutter. Dejen skal være smidig og sej. (se hvordan i videoen her)

Eller ælt den i hånden til dejen har samlet sig og er blevet sej og smidig. Sæt dejen på køl i en overdækket skål natten over – eller 10-12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå en times tid, hvorefter ovnen tændes på 250 grader varmluft og dejen forsigtigt skæres ud til 4 aflange flutes. Dejen skal ikke æltes. Sæt brødene på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve en smule mere, mens ovnen bliver varm. Klip 8-10 klip på skrå i dejen inden den sættes i ovnen og bages i 5 minutter ved 250 grader og derefter i 8-12 minutter ved 200 grader varmluft.

Brødene kan sagtens fryses ned og tages op til optøning i køleskabet, hvorefter de lige kan lunes i ovnen inden servering.

TIP: en ‘våd’ brøddej som denne, kan være en smule vanskelig at få krammet på – men giver tilgengæld nogle virkeligt lækre brød. Hvis man ikke normalt bager med så våde deje, så kan det være en ide at komme en dl mere god hvedemel i første gang man bager den, og derefter justere til.