Ostebrød
Et ostebrød for alle der elsker ost og i særdeleshed, smeltet ost!
Brød og ost er jo en sand vinderkombination og smager virkelig godt sammen med de fleste supper. Det er ikke så længe siden jeg skrev om de fantastiske osteboller og der er jo også de skønne chili cheese scones, som er virkelig hurtig og god at ty til, når man ikke lige har tid til en dej der skal hæve. Ost eller ej, variation er jo altid dejligt, så gå endelig også på opdagelse i alle de andre brødopskrifter her på bloggen.
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ostebrød
- Dej
- 1 dl mælk
- 60 g smør
- 20 g gær
- 1 æg
- 1 tsk flagesalt
- 330 g hvedemel
- Derudover
- 70 g cheddar ost, groftrevet
- 2 spsk persille, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 115 g frisk mozzarella
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 æg, til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær i.
Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen. Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30-45 minutter.
Bland ost, hvidløg, salt, peber og finthakket persille.
Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osten derpå. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform.
Lad ostebrødet hæve i formen i ca 45 minutter, hvorefter det pensles med æg og bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 18-20 minutter.
Tip
Spises helst ostebrødet nybagt, mens osten stadig er smeltet …
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Engang i 70. var jeg i Berlin med vores fodboldklub, med privat indkvartering. Der fik vi bla. en løgsuppe med en masse løg i, den var “tyk” af løg og den smagte skønt. Lige siden har jeg eftersøgt opskriften uden held. Måske kan det sige dig noget, når jeg fortæller det var en bedre stillet familie. Mit håb er du kan give en ide til ovenstående, det vil gøre mine smagsløg glad.
Med tak for mange dejlige opskrifter.
Venlig hilsen.
Bjarne Skov Poulsen
Hej Bjarne
Mange tak for din søde hilsen. Jeg har en dejlig opskrift på løgsuppe her. Den må du endelig prøve af :)
Kh Ann-Christine
Hejsa! Ser vildt lækkert ud :-) Kan man langtid/koldhæve dejen?
Ja, det kan du sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den opskrift må jeg prøve!
Altså hvad angår supper, så er jeg en ret splittet størrelse
Jeg fik en tarmsygdom, da jeg var barn, som gjorde at jeg i måneder kun måtte få flydende og så var supper jo et godt bud. Det betød også bare, at jeg næsten ikke fik andet.
SÅ… jeg elsker faktisk supper, men det har taget mig mange år, om at spise legerede supper eller supper der er grynede. Jeg elsker almindelig hønsekødssuppe, suppe med nudler, karrysuppe med krebs og fersken, som er nævnt ovenover, er virkelig lækker, fiskesuppe osv osv
Men stiller du en kartoffelsuppe eller blomkålssuppe foran mig, så kan du se mig løbe rigtig hurtigt!!