Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ostebroed/

Ostebrød

Et ostebrød for alle der elsker ost og i særdeleshed, smeltet ost!

Brød og ost er jo en sand vinderkombination og smager virkelig godt sammen med de fleste supper. Det er ikke så længe siden jeg skrev om de fantastiske osteboller og der er jo også de skønne chili cheese scones, som er virkelig hurtig og god at ty til, når man ikke lige har tid til en dej der skal hæve. Ost eller ej, variation er jo altid dejligt, så gå endelig også på opdagelse i alle de andre brødopskrifter her på bloggen.

PT2H

Ostebrød

4-6 pers.    2 timer
4-6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Smelt smøret i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær i.

Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen.  Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30-45 minutter.

Bland ost, hvidløg, salt, peber og finthakket persille.

Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osten derpå. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.

Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform.

Lad ostebrødet hæve i formen i ca 45 minutter, hvorefter det pensles med æg og bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 18-20 minutter.

Spises helst ostebrødet nybagt og lunt, så osten stadig er smeltet …