Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/midt-i-en-uvirkelig-historisk-krise/

Helt uvirkeligt

guide til rom valdemarsro

Sidste efterår var vi på en dejlige ferie til Italien og Sicilien. Nu knap et halvt år senere er hele verden lukket ned. Nærmest fra den ene måned til den anden. Det er en helt uvirkelig krise, vi står midt i. En historisk krise og det er umuligt ikke at blive berørt på den ene eller anden måde.

Vi er alle i det sammen. Hver for sig, men sammen.

Det er svært ikke at opleve at være nedtrykt, modløs og trist over den krise, som kun eskalerer dag for dag.

Der er ingen tvivl om, at verden kommer til at se anderledes ud på den anden side af denne krise.

Mange er meget, meget hårdt ramt. Det stikker i mit hjerte, for alle der er hårdt spændt for. Små selvstændige, virksomhedsejere, fyringer, enlige forældre, der stadig skal på arbejde, fuldtidsarbejdende med børn hjemme og rigelige mængder hjemmeskole. Syge og ensomme. Børn og unge der har det svært. Alle de, der har mistet deres pusterum og fristed på arbejdet. Alle der oplever usikkerhed, store tab og utryghed.

Der er mange, mange mennesker der er berørt, ramt og presset.

Sygeplejesker, læger, butikspersonale og alle de mange, mange andre, der skal afsted på arbejde hver dag, holde hjulene i gang og passe på alle os andre.

Vi der ikke skal afsted på arbejde, passer til gengæld på hinanden ved ikke at ses.

Herhjemme holder vi os på matriklen. Vi har selvfølgelig Johan og Julie hjemme fra skole. Martin og jeg arbejder altid hjemmefra alligevel og her i vores lille lukkede boble på matriklen, har vi det godt og er gode til at få det bedste ud af det. Vi er nogenlunde landet i denne ‘nye’ hverdag. Vi passer på hinanden og er faldet ind i en ny rytme, der giver rum til både hjemmeskole, kreative projekter, hyggestunder og arbejde. Vi er pressede på tid, for vi har mere end rigeligt at se til med kogebogsdeadline og et andet større arbejdsprojekt, der trækker tænder. Men vi klarer den og vi skal bestemt ikke klage. Jeg er optimist af natur, og jeg er mere end nogensinde meget taknemmelig over at bo lige netop her i Danmark, hvor der vises lederskab, samfundssind, sammenhold og omhu.

Der sker midt i denne tid, også meget godt og positivt.
Opfindsomhed til samvær på nye måder. Johans fodboldhold har sat mange små konkurrencer op og deler hjemmeøvelser til de foldboldentusiatiske drenge. Ultranyt på DR Ultra dækker så fint krisen i børnehøjde. Randers Regnskov sender live til børnene hver dag kl 9. Vores danske flag, der hejses hver dag, rundt i hele landet som et symbol på sammenhold.

Jeg har skullet finde mit fodfæste, i forhold til hvordan jeg ville formidle midt i denne tid.

Det glæder mig, at mange finder glæde, inspiration og hverdagslykke ved at lave mad, gå i køkkenet, bage, eksperimentere med surdej og have stor glæde af mine opskrifter, som mange har skrevet til mig de seneste uger. Der er noget trygt og rart ved at lave noget så grundlæggende, som hjemmelavet mad.

Der er også behov for pusterum, der er fri for nyheder, politik, økonomi, sygdom og verden, der kan føles som om den ramler sammen om ørerne på os.
Derfor vil Valdemarsro fortsætte som vanligt. Jeg vil fortsat have fokus på at dele mine opskrifter, og håber I kan finde glæde i køkkenet og med madlavning.

Har I lyst til at dele lidt om hvordan verden ser ud hjemme hos jer lige nu, så er kommentarfeltet herunder åbent til dette

 

26 kommentarer
 • Tine skrev:
  26. marts 2020 kl. 10:54

  Kære Ann-Christine
  Jeg sætter stor pris på dette indlæg! Jeg er på nærmest daglig basis rigtig glad for at følge med på din blog, men jeg har den seneste tid ikke rigtigt kunne “mærke” dig. Jeg synes, jeg mest er blevet mødt af opskrift på opskrift, uden at kunne fornemme mennesket bag, med små fortællinger, som du ellers plejer. Det har – hvis jeg må være så fræk – føltes mere som en forretning, end som en passion, at følge med i, og det har jeg ærgret mig over.
  Det giver mere mening for mig nu, hvor du skriver, at du har skulle finde fodfæste. Det giver mig lyst til fortsat at følge dig og dit lille blog-hjørne.
  Jeg er sikker på, at vi allesammen nok skal komme ud på den anden side af denne her krise på bedste vis – når bare vi hjælper hinanden (hver for sig) og holder humøret oppe :)
  De bedste hilsner herfra

  • kamilla skrev:
   20. april 2020 kl. 10:56

   Jeg har det helt anderledes!
   Jeg er VILD med dine opskrifter og synes de er og kan noget helt særligt som jeg ikke har oplevet med andre opskrifter. De virker bare hver gang.
   Så jeg håber du bliver ved med at lave opskrifter, for det er det jeg er vildest med hos Valdemarsro.
   De bedste hilsner fra Kamilla

   • Ann-Christine skrev:
    20. april 2020 kl. 17:09

    Hej Kamilla,
    Hvor er det sødt af dig at skrive det! Tusind tak.
    Det er min helt store passion at skrive og udvikle opskrifter, inkl madlavningen og fotografering og dele dem her på Valdemarsro.
    Det er for mig noget af det bedste ved Valdemardsro og som jeg selv holder mest af, så det er dejligt at høre!
    Kærlig hilsen
    Ann-Christine

 • Katrine skrev:
  26. marts 2020 kl. 11:33

  Jeg elsker Valdemarsro og jeg har de sidste uger været ekstra taknemmelig for alle dine fantastiske opskrifter.
  Tusind tak for alt det du har tid og lyst til at dele

  • Ann-Christine skrev:
   27. marts 2020 kl. 08:10

   Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
   Jeg håber du har det godt og kommer godt igennem denne tid.
   Rigtig god fornøjelse med de skønne køkkenprojekter
   Kh AC

 • Anja skrev:
  26. marts 2020 kl. 12:59

  Jeg er el af dem der holder hjulene i gang på sygehuset. Men kæreste arbejder hjemme og vores dreng på 16 måneder er hjemme. Jeg har ferie i denne uge og starter nat fredag aften. Håber på ok rolige nattevagter og passer på min familie derhjemme <3

  Tak for dine altid gode opskrifter – vi spiser efter din aftensmadbog for tiden. Madplaner er vejen frem, så handler vi mindre :)

  • Ann-Christine skrev:
   27. marts 2020 kl. 08:21

   Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre I har glæde af bogen og mine opskrifter
   Jeg håber du har haft en dejlig ferie og at I har det godt og roligt på arbejdet i denne tid, når du skal igang igen i aften.
   Kh AC

 • Helle Rapoport skrev:
  26. marts 2020 kl. 14:11

  I dag sidder min mand og jeg hjemme på 15. dag. Han arbejder, det gør jeg ikke. Til gengæld holder jeg hus, går knap 5 km. hver dag i det fine vejr, og ellers laver jeg god mad og bager kage hver dag. Dine opskrifter er flittigt i brug. I går kyllingetærte og i dag scorizosuppe med osteboller. Tusind tak for så mange lækre opskrifter, de slår aldrig fejl. Livet går videre, og en skønne dag er det hele ovre. Indtil da er det bare om at få det bedste ud af hver dag. Pas på jer selv derude.

  • Ann-Christine skrev:
   27. marts 2020 kl. 08:24

   Det lyder hyggeligt og hvor får I det bedste ud af det ♡
   Tak for din søde hilsen
   Kh AC

 • Louise skrev:
  26. marts 2020 kl. 21:59

  Du har ret, at gå i køkkenet og bruge lidt ekstra tid til at skabe stunder, som kan samle familien omkring lidt hyggeligt, giver god mening.
  Vi har 3 børn som hver især savner vennerne, især vores ældste på 15. Jeg sidder selv bag skærmen med fjernundervisning og en hel 2.klasse, som også savner hinanden og skolelivet, og som forsøger sig frem med alt det nye, så godt de kan. Min mand er skoleleder og ser det hele fra den andre side af skolen. Men vi er enige om, at alle gør en fantastisk indsats, og at vi nemlig skal passe på ikke at gøre byrden større end den kan løftes. Når arbejdet slippes om eftermiddagen, priser vi os lykkelige for, at vi har hus med den dejlig have, kat, hund og en lille flok høns som børnene kan hygge med. Vi holder os til egen matrikel, men nyder fælles gåture. Og netop nu, var jeg på udkig efter endnu en kageopskrift som vi kan nyde her i weekenden. Sammen, hver for sig, men måske med bedsteforældrene med på FaceTime. Vi vil også skåle i et glas vin, for at vi ikke er syge, for forårssolen, for hinanden og for, at der nok skal komme en tid post-corona.
  ???

  • Ann-Christine skrev:
   27. marts 2020 kl. 08:34

   Det lyder skønt hos jer og som en god balance. Jeg lytter mig til, at der er rigtig mange familier der er hårdt spændt for i øjeblikket pga fuldtidsarbejde hjemme og hjemmeskole og tilhørende dårlig samvittighed over at man ikke kan eller når at være så meget til stede som man ellers er som forældre, når man skal være det hele på én gang. Det kan jeg virkelig sagtens forstå og tænker at det er godt både arbejde, skole og vi selv prøver at lægge baren rimeligt lavt, når alle kan være med.
   Rigtig dejlig dag til jer, og hvor er jeg altså også ekstra taknemmelig for de lysere dage, hyggelig kagebagning, blå himmel, min søde familie at kramme på og hygge med og et lille frimærke af en have i denne tid.
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Susanne Berthelsen skrev:
  26. marts 2020 kl. 23:03

  Jeg ønsker jeres lille familie kommer godt igennem denne tid. Det lyder som om der er ny kogebog på vej. Så vil jer være en af de første til at købe. Jeg har siden jul hvor jeg fik din fine kogebog haft bogen liggende fremme på er bord i mit køkken. Og har snart været igennem alle opskrifterne. I aften fik vi Butter Chicken og jeg lavede også Mango Lassi. Jamen det er fænomenalt gode opskrifter og jeg anbefaler til alle og enhver.
  Jeg er snart 70 og med en familie med 3 døtre, svigersønner og 6 børnebørn har jeg lavet så meget mad igennem mange år. Elsker kogebøger også udenlandske, men din bog bliver en jeg vil vende tilbage til igen og igen. Og vil give i gave alle døtrene når de har fødselsdag
  Pas godt på jer selv.
  Venlig hilsen
  Susanne Berthelsen

  • Ann-Christine skrev:
   27. marts 2020 kl. 08:42

   Kære Susanne,
   Sikke en sød og dejlig hilsen at få. Det er jeg virkelig glad for at høre og hvor er det skønt at du har været næsten igennem bogen, jeg håber du også vil blive glad for den næste i rækken, som bliver en opfølger til denne med ekstra mange grønne retter, salater, madtærter og andet godt.
   Dejlig dag til dig. Jeg håber du og dine kommer godt igennem denne tid
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Kirsten skrev:
  27. marts 2020 kl. 08:54

  Kære Ann-Christine.
  Hvor var det et dejligt indlæg du kom med igår. Jeg elsker at læse din blog og får den fedeste feel good fornemmelse i låget :-) Så for mig gør din blog en forskel, om det så er dine lækre opskrifter vi bruger igen og igen, eller det er bøger, have, sommerhus, rejse indlæg, så evner du at formidle noget rart og hyggeligt og ikke mindst inspirerende. Så en stjernehimmel fuld af tak herfra :-)
  KH Kirsten
  PS: Mon du kunne have lyst til at dele et lille indlæg om jeres tur til Italien og Sicilien?

  • Ann-Christine skrev:
   28. marts 2020 kl. 06:42

   Kære Kirsten
   Hvor er det dejligt at høre. Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord.
   Jeg vil meget gerne dele indlæg og anbefalinger til Italien og Sicilien, og har skrevet guides til begge steder med masser af skønne anbefalinger.
   Men jeg tror at jeg vil vente med at dele til verden igen åbner op og vi kan rejse og opleve igen.
   Håber du har det godt i denne tid.
   Kh Ann-Christine

 • Mutti skrev:
  27. marts 2020 kl. 09:00

  Det er det vi også har skullet her, finde fodfæste, og agere ud fra de mange ændringer, der ikke kun berører hverdagen generelt, men i det store og hele, så det har været svært og er det stadig. Vi har valgt en form for isolation her på matriklen, fordi vi synes vi bør gøre det, når det kan lade sig gøre. Vi er dybt taknemmelige over, at der fra så mange her i dette skønne land er en stor omhu og hjælpsomhed, også helt uegennyttigt, til at være med til at finde løsninger og veje frem. Jeg finder selv stor glæde ved at skrive breve og kort til min familie og venner. Det giver samtidig noget ro, at koncentrere sig om det og et fokus på at vægte sine ord. Mange tak for dit dejlige indlæg Ann Christine :-) det omfatter så fint situationen lige nu.

  • Ann-Christine skrev:
   28. marts 2020 kl. 06:44

   Hvor er det fint skrevet ♡ ♡ ♡
   Krammer til jer

 • Mads skrev:
  27. marts 2020 kl. 15:05

  Hej Ann-Christine

  Vil også gerne lige sige tak for dine altid gode opskrifter. Som du selv siger det, er der noget rart ved at lave noget mad i den her tid. Et mentalt pusterum fra nyhedsstrømmen om ikke andet.

  Og jeg kan kun være enig i dit udsagn omkring DR Ultras formidling af verdensbilledet. Det er en svær opgave, men de formår at gøre det uden at pakke det ind i vat. Børn har brug for sandheden i de her tider.

  Pas på jer selv!

  • Ann-Christine skrev:
   28. marts 2020 kl. 06:49

   Hej Mads,
   Mange tak for din dejlige hilsen, det er jeg glad for at høre.
   Håber du og dine har det godt i denne tid.
   Kh AC

 • Lis Madsen skrev:
  27. marts 2020 kl. 19:37

  Jeg vil bare sige mange tak for dit dejlige indlæg om hvordan I klarer jer i denne tid.
  Jeg savner da min lille familie, især mit barnebarn på syv år. Jeg har flere gange været forbi med lidt chokolade og en forårsblomst og så har vi fået en lille snak på behørig afstand.
  Jeg holder meget af at læse din blog og se dine opskrifter og dine boganmeldelser og hvad du godt kan lide i en given måned mm. Så tak for det Ann-Christine. Nu venter vi bare på at de japanske kirsebærtræer springer ud, ikke?
  Kh Lis

  • Ann-Christine skrev:
   28. marts 2020 kl. 06:55

   Tusind tak for din søde hilsen, Lis.
   Det er så dejligt at det er forår, blå himmel og en spirende natur midt i denne tid.
   Kan næsten ikke vente til alle ‘vores’ lyserøde japanske kirsebærtræer springer ud, det bliver smukt
   Kh AC

 • Holler Lotte skrev:
  28. marts 2020 kl. 08:03

  Vi er begge sendt på hjemmearbejde og det fungerer overraskende fint. Vi bruger en del tid på at tage af vores forældre, som bor langt væk. Derfor er vi nu storforbrugere af Facetime – som gør at vi kan lave en daglig video-session med vores gamle forældre. I weekenderne spiser vi aftensmad med dem over video. Det er faktisk ret sjovt og det formindsker fornemmelsen af isolation. Det kan varmt anbefales. Vi læser mindre, men laver mere mad end normalt.

  • Ann-Christine skrev:
   28. marts 2020 kl. 08:34

   Hvor lyder det som en god ide. Jeg tror da også vi skal invitere mine forældre på facetimemiddag, det kunne være hyggeligt ♡
   Kh AC

 • Pernille Christensen skrev:
  13. april 2020 kl. 21:04

  Jeg har lige læst Alle blomsterne i Paris, tror det er en bog for dig hvis du ikke allerede har læst den ;) Jeg læser mig igennem denne tid, bor i Frankrig og har meget begrænset frihed i disse dage. God påske!

  • Ann-Christine skrev:
   14. april 2020 kl. 07:06

   Tusind tak for anbefalingen. Vi har tænkt en del på jer der bor i Frankrig, Italien og Spanien i denne tid. Håber snart der kommer stabilitet og I kan komme mere ud igen.
   Jeg har læst den skønne bog her i påsken og er helt enig med dig at den er en stor anbefaling værd ♡
   Rigtig god dag til dig
   Kh AC

 • maria skrev:
  23. april 2020 kl. 19:53

  Tak for et godt indlæg og gode opskrifter, skriver fra et sommerhus,

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.