Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/min-morgen-juice/

Min morgen juice

juice appelsin

Århh, sådan et skønt morgenbord, som det her … ♡

Hvis der går en weekend herhjemme, uden mindst en af de der lækre langsomme morgenmåltider, så savner jeg det og sørger for at kringle den, så jeg er sikker på, at der er ekstra tid til det weekenden efter.

I hverdagen er det mere enkelt. Johan og Julie elsker deres henholdsvis havregrød og havregryn – det føles vist bare rart og trygt for dem at vide præcis hvilket måltid de starter deres dag med. Jeg vil gerne have en hel del større variation, også i hverdagene – så jeg veksler mellem en masse nemme og hurtige retter.

Men inden jeg nu kommer for godt i gang, så vil jeg egentlig ikke tale så meget om morgenmad i dag. Ikke måltidet alene, ihvertfald. Men jeg vil fortælle lidt om den juice, som jeg er nemlig er rigtig glad for at have med på morgenbordet herhjemme, både i weekender og hverdage. Ikke hver dag, men gerne 3-4 gange om ugen, får vi gerne et lille glas juice til morgenmåltiden.

Ofte kommer jeg en købt 100% ren øko appelsinjuice i en hjemmelavet smoothie – og ellers nyder vi blot juicen, som den er.

Det er sker lige så ofte, at vi bruger en købt øko 100% appelsinjuice, som at vi presser appelsinerne selv – det er et af de gærde, som jeg gerne springer over, for jeg synes ærlig talt at der er en del gode økologiske juice mærker, som smager glimrende. Jeg er ikke specielt loyal her, men skifter mellem forskellige varianter og mærker fra gang til gang  – der er flere gode favoritter.

appelsinjuice

Vi er alle fire flinke til at spise både frugt og grøntsager og nok af det – specielt grøntsagerne. Indimellem i hverdagene, kan der dog godt gå en dag eller to uden at jeg spiser frugt …

Så er det rart og godt at få et lille glas juice til morgenmaden i stedet.

Jeg drikker sjældent juice uden at spise mad til, men sammen med et måltid mad, så oplever jeg ikke at det roder med blodsukkeret, men giver en skøn frisk fornemmelse og så skulle et lille glas appelsinjuice faktisk være super godt til at understøtte kroppens optagelse af mineraler, vitaminer, jern og næring fra måltidet, netop fordi appelsinjuice har et højt indhold af c-vitaminer.

Juice eller frugtsaft er i øvrigt Johan og Julie hygge-drik-treat, når de får have noget særligt at drikke, som ikke er den sædvanlige skønne kolde postevand, varm te eller mælk. De elsker en god appelsinjuice eller frugtsaft med boblende danskvand – serveret i fint glas med stilk klar til at skåle og perfekt til en festlig middag, hvor Martin og jeg får et glas vin.

* der er naturligvis tilsat sukker i frugtsaft (inkl min egen hjemmelavede), hvorimod der i juice ikke er tilsat noget som helst – men nu har jeg heller intet imod sukker i en god saft, alt med måde jo ;)

juice

Vidste I, at når der står “juice” på en karton juice, er det en garanti for, at indholdet udelukkende er ren presset frugtsaft? – og at dette også gælder også juice fra koncentrat.

Udover C-vitamin, så indeholder appelsinjuice også kalium, folat og fibre – og selv om der er naturligt frugtsukker i juicen, så er der aldrig tilsat sukker i 100% juice – det er ganske simpelt forbudt at tilføje sukker eller lign i 100% juice produkter.

juice til maden

Indlægget er udgivet i samarbejde med AIJN (European Fruit Juice Association) som sammen med mig gerne vil sætte fokus på, hvorfor et lille glas juice – og specielt appelsinjuice – er godt og sundt at drikke til måltidet.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
2 kommentarer
 • Sarah skrev:
  8. marts 2017 kl. 14:17

  Kan du anbefale nogle gode mærker ift. købt juice? :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2017 kl. 10:07

   Jeg kan godt lide de økologiske fra Rynkeby (appelsin og blodappelsin) og Änglemark – og i det hele taget køber jeg kun øko juice, og her synes jeg alt hvad jeg har smagt eller købt har været glimrende :)