Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/morgen-omelet-med-masser-groent-fra-haven/

Morgen-omelet med masser grønt fra haven

Jeg startede mandag morgen med denne grønne omelet, lavet på æggehvider og toppet med gedeost, asparges, søde små tomater og masser timian, persille og purløg fra haven. Det er simpelthen en daglig fornøjelse og stor tilfredsstillelse at høste til dagens måltider i egen have. Jeg sender også gerne Julie og Johan ud med en lille saks og en skål og beder dem høste mynte, purløg, persille, timian eller hvad vi nu skal bruge. De elsker det – og jeg er ret vild med, at de får godt styr på, hvad der er hvad og at de lærer at kende forskel på smagene, duftene og udseendet på de forskellige planter.

På min mandags kalender står der billederedigering og sortering dagen lang + en løbetur i dejligt solskinsvejr  … og et par enkelte opskrifter med tilhørende fotografering til bogen. Jeg er lidt bagud med opdatering af opskriftindex, men brug endelig søgefeltet i toppen af bloggen eller spørg i kommentarfeltet – hvis der er noget I ikke lige kan finde. Jeg glæder mig til at kaste lidt ekstra kærlig omsorg over bloggen, når de sidste billeder til bogen snart er på plads!

aeggehvideomelet

Omeletten … den kræver ikke en traditionel opskriftsvejledning – men er mere inspiration til at hvordan jeg bruger æggehviderne, efter at de gule æggeblommer er brugt til creme brulee, kager, bearnaise eller lign. Jeg kommer æggehviderne i et glas med låg og dagen efter så pisker jeg hviderne sammen med lidt salt, peber og evt et nip cayennepeber, steger en omelet i lidt olie på panden og så spiser jeg den med masser grøntsager, ost, nogle gange sprød bacon og altid med masser krydderurter.

6 kommentarer
 • Freya skrev:
  28. april 2014 kl. 14:48

  Tak for tippet! Jeg bryder mig heller ikke om at smide hvider (eller blommerne for den sags skyld) fra de dyre øko-æg i skraldespanden. Vil det sige, at du laver en omelet kun af hvider og ingen hele æg? Den ser lidt gul ud på billedet :-)

  • henriette skrev:
   4. september 2018 kl. 17:37

   JEG gør mine æggehvideomletter GULE, for at snyde :-) ved at drysse GURKEMEJE i hviderne – og piske godt sammen med lidt salt og peber.
   I Indien fik jeg omeletter med Garam Masala og lidt chili, smagte skønt.

  • Ann-Christine skrev:
   29. april 2014 kl. 10:05

   Enig – det er så ærgeligt når noget godt går til spilde og det er rart at kunne bruge det hele af det gode (og dyre) økoæg.
   Jeg bruger ofte bare hviderne i en omelet som denne, men i denne omelet er der faktisk røget en halv blomme med. Ca 5 hvider og så skulle jeg bruge et sammenpisket æg til at pensle et brød med – resten derfra røg med i glasset til omelet dagen efter ;)

 • Dorthe skrev:
  3. maj 2016 kl. 14:55

  Tak for tippet! Jeg hader også at smide mad ud :)

  En anden måde at bruge æggehviderne på, er i en bananpandekage. Jeg blender bare hvider fra ca. 3 æg med en banan og en dl havregryn. Det smager skønt! Og pandekagerne blive lidt ekstra luftige end ellers :)

  Vh Dorthe

  • Ann-Christine skrev:
   4. maj 2016 kl. 09:31

   Skøn ide :)

 • else rasmussen skrev:
  11. februar 2021 kl. 16:25

  jeg var i mine unge dage smørrebrøds jomfru elev når vi lavede omelet piskede vi hviderne og blommerne rørte vi godt og blandede det hele sammen med løs hånd og på pande med smør vente den og på et tidspunkt kom vi bacon med grønsar det var en frokost omelet jeg ser ingen på tv laver den sådan vh hilsen else

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.