Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mortens-aften-hygge/

Mortens aften hygge

andebryst orangePå fredag er det Mortens Aften og det skal vi fejre, fuldstændig som forrige år, året før og året før det. Jeg er virkelig en hyggenisse, når det kommer til traditioner. Både gamle klassiske, nye traditioner og alle dem vi selv skaber. Jeg elsker det!

I år skal vores Mortens aften afholdes med et andebryst med appelsinsauce, for det smager virkelig noget så dejligt.

Prøv også: Rødkålssalat med æbler

Helt traditionelt er det gåsesteg der skal på middagsbordet på Mortens Aften.

Men over årene er det blevet til den en anelse billigere andesteg hos mange danskere. En god økologisk andesteg er dog lidt en udskrivning, så derfor kan det være en rigtig fin løsning med et godt andebryst i stedet.

I bund og grund er det jo en lidt pudsig historie med Mortens aften.

Johan og Julie synes ihvertfald, det er så skørt, når jeg fortæller dem … at vi fejrer Mortens Aften, fordi en mand med navnet Martin i 300 tallet var kendt for at være en ganske enestående mand. Han skilte sig ud ved at hjælpe de fattige, helbrede sygdomme og have et varmt hjerte. Og fordi Martin var kendt for at være et særligt godt menneske, ville man udnævne ham til biskop, hvilket han ikke var spor interesseret i.

Han gemte sig derfor bag en flok gæs, den dag, hvor de kom for at udnævne ham til biskop. Gæssene forrådte ham og afslørede hans skjulested og Martin erklærede derfor, at der som straf skulle spises en gås hvert år på denne dag. Så nu spiser vi and på Mortens aften, fordi gæssene forrådte Martin.

Ingen kommentarer
Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.