Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/oeen-victoria-hislop/

Øen af Victoria Hislop – Boganbefaling

øen Victoria Hislop

Jeg har fået en akut lyst til at tage til Kreta!
Og det er ikke så meget tanken om solskinsferie, strandliv, afslapning og feriestemning der trækker – men i langt højere grad tanken om at kunne gå på opdagelse og suge til mig af græsk kultur, historie og se og opleve alle de byer og steder, som jeg netop har læst om i Øen af Victoria Hislop.

Elsker når en bog og fortælling giver lyst til at tage på eventyr og oplevelser!

Det var en anbefaling i kommentarfeltet der fik mig til fluks at reservere bogen på biblioteket – og da det var en af dem der ikke var venteliste på, så kom den hurtigt hjem i bogstakken. Sikke en fortælling! Fantastisk anbefaling. Det er I altså virkelig gode og søde til. I giver så meget god inspiration den anden vej også og til hinanden her i kommentarfeltet. Det har skabt mange gode læseoplevelser og opdagelse af nye forfattere og bøger. Tusind tak for det!

Øen af Victoria Hislop, er en slægtshistorie der handler om Alexis der tager til Kreta for at finde ud af mere om sin mors fortid. Alexis´mor, Sofia har altid været meget tilbageholdende ift at fortælle om sin barndom, familie og historie – og historien om Sofias familie er også viklet ind i drama, krig, tragedie, overlevelse, livsmod og kærlighed. Byen hvor Sofias familie kommer fra ligger ved kysten lige ud til den nu forladte ø Spinalonga – som i mange år var en spedalskhedskoloni, hvor alle spedalske fra Kreta og andre steder i Grækenland blev isoleret. Historien om Spinalonga fletter sig ind i slægtshistorien – og gør selve fortællingen i bogen til meget mere end en velskrevet roman.

Meget lærerig, og jeg måtte flere gange stoppe op for at google faktuelle oplysninger om Spinalonga, billeder og mere information – og sidder nu tilbage, rørt over en skøn bog og fortælling og med en stor lyst til at opleve og se stederne i bogen med egne øjne.

Varm anbefaling herfra – og jeg glæder mig nu til flere gode bøger fra Victoria Hislop.

Jeg har lånt bogen på biblioteket 

Øen

30 kommentarer
 • Bodil skrev:
  27. september 2016 kl. 10:58

  Rigtig god bog!!! Jeg havde det på nøjagtig samme måde da jeg læste bogen…både mht. at google og mht. lysten til at se Kreta og bogens lokaliteter i virkeligheden.

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:22

   Hvor dejligt at høre :) Den giver virkelig meget lyst til at opleve stederne i bogen

 • Inger skrev:
  27. september 2016 kl. 11:08

  En skøn bog! Hjemkomsten af samme forfatter er også rigtig god!

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:22

   Den glæder jeg mig til :) – og ekstra meget nu, hvor jeg har læst denne

 • www.skøreliv.dk skrev:
  27. september 2016 kl. 11:29

  Jeg havde også en god læseoplevelse med bogen, men jeg manglede et eller andet, uden at jeg helt kan sætte ord på det. Jeg tror måske jeg manglede et lag i følelsesregisteret. Men helt klart; man får lyst til at spise tzatziki på en græsk taverna mens man læser den! Sommerens læseoplevelse var for mit vedkommende ‘To sekunder i Byron Hemmings liv’ af Rachel Joyce.

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:26

   Interessant! Det tænker jeg lidt over om jeg synes, men tror det nu ikke rigtig. Var den mon for nøgtern ift hvor kæmpe en sag det er at skulle isoleres på en ø og den sorg og frustration over at skilles fra familien det må medføre?
   Og tusind tak for endnu en skøn boganbefaling – den vil jeg lige skrive mig op til :)

 • Rie skrev:
  27. september 2016 kl. 11:56

  Jeg var også ret glad for den bog. Det var super hyggelig læsning og jeg blev helt drevet med ind i deres verden :)

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:26

   Hvor dejligt at du også have sådan en skøn oplevelse med bogen :)

 • 27. september 2016 kl. 12:48

  Det lyder rigtig godt – jeg er nemlig lige blevet færdig med “hjertes stemme” samt “at høre hjertet slå”.
  Så den er fluks kommet på min “bogreol” hos Mofibo. Nyder virklig at kunne læse bøger på mobilen/Ipad. Så er det nemlig nemt lige læse lidt i nogle pauser hist og her, hvor man ikke lige tænker på at have en bog med :-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:28

   Det er altså også så smart og praktisk, at man kan have alle bøgerne samlet og lige ved hånden! :)
   Er nu bare så glad for at kunne være helt og aldeles offline når jeg læser, så finder jeg bedst fordybelsen i bøgerne. Måske fordi jeg også ellers arbejder meget ved computeren og skærm :)
   Tak for dejlige bogtips, dem vil jeg lige tjekke :)

 • Mette skrev:
  27. september 2016 kl. 15:25

  Lige den bog er jeg også i gang med. Var ellers ved at opgive efter de første par sider – men blev ved og den er bare skøn. Tak for dine altid gode bogtips

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:29

   Det kender jeg godt – og indimellem bliver man heldigvis så glad for at man valgte at kæmpe sig lidt igennem de første sider :) dejligt at høre at dette var en af dem :)

 • MaleneL skrev:
  28. september 2016 kl. 12:41

  Den bog har jeg også læst for noget tid siden. Jeg faldt også for historien! Men ligesom en anden har bemærket, så manglede jeg også et eller andet lag i selve fortællingen…
  Tilgengæld har jeg for nylig læst “uindviet” af Hannah Kent, en yngre forfatter fra Australien. Bogen handler om den sidste dødsstraf, der blev foretaget på Island. Det var i 1800-tallet og det var en kvinde, der fik straffen. Om kvinden ved man ikke så meget, men forfatteren har virkelig skrevet et fint og værdigt bud på kvindens portræt og skæbne. Absolut læseværdig og man får enorm lyst til at (gen-) se Island! Hermed forslag til en god bog.

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:38

   Ej, hvor spændende en historie.
   Den kunne jeg godt tænke mig at læse på et tidspunkt også – så har lige føjet den til min huskeliste over kommende bøger :)

 • 28. september 2016 kl. 13:48

  Skønt, at læse dine bog anbefalinger, selvom jeg sjældent tager mig tid til at læse i disse år, M E N det bliver vel nok bedre med det, når jeg bliver lidt ældre (sagde MormorMedStiletter;-)) og så vi jeg tage dine anbefalinger op og få læse mig igennem a L L E bøgerne:-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:38

   Man kan bare ikke nå det hele ;)

 • Pernille Faust Jensen skrev:
  28. september 2016 kl. 14:52

  Hvor sjovt – vi netop kommet hjem fra en skøn ferie på Kreta.
  Vi var blandt andet ude ved bugten og se Spinalonga fra byen Plaka, var dog ikke ude på øen pga voldsom blæst. Men den skal ses næste gang, for Kreta vender vi helt sikkert tilbage til :-)
  I taxaen på vej til lufthavnen fortalte chaufføren om bogen Øen, og anbefalede den varmt. Jeg må fluks på biblioteket :-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. september 2016 kl. 22:39

   Ej, hvor spændende at I lige har været afsted!
   Tror du får sådan en lyst til at komme tilbage igen når du læser bogen :)
   Rigtig god fornøjelse med den :)

 • Mona skrev:
  29. september 2016 kl. 08:30

  Jeg har for snart flere år siden været på øen , da vi var på Kreta. Vi havde en guide dansker og græsk gift og hun kunne fortælle om øen

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2016 kl. 08:14

   Hvor lyder det som en spændende oplevelse I havde.

 • Gitte skrev:
  30. september 2016 kl. 11:55

  Helt enig i at det er en fantastisk bog, og forøvrigt mit første bekendtskab med forfatteren. Var så heldig at læse bogen mens jeg var på ferie på Kreta, og jeg måtte jo bare besøge Spinalonga. Virkelig spændende ø :-)

  Dejligt med gode boganbefalinger her på siden. Jeg vil gerne foreslå “Nattergalen” skrevet af Kristin Hannah :-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. oktober 2016 kl. 08:29

   Det var da virkelig super god timing at læse bogen samtidig med at I var på Kreta – det må have været en ekstra skøn læseoplevelse og samtidig have givet en ekstra dimention til ferien.
   Tusind tak for anbefalingen af Nattergalen – den glæder jeg mig meget til at læse og den står allerede højt på min liste, så håber jeg når den i løbet af efteråret :)
   Kh AC

 • Inge Christine skrev:
  4. oktober 2016 kl. 18:38

  Ja, det er en rigtig god bog. Nogle bøger husker man bare mere end andre. Denne her er en af dem man vil huske som en fantastisk fortælling. Og ja, jeg googlede også om øens historie et . Dejligt at dele vores læseoplevelser her på denne skønne blog ?

  • Ann-Christine skrev:
   5. oktober 2016 kl. 22:02

   Ja, det gør man nemlig. Og det er bare så rart at lade sig fordybe i sådan en fortælling.
   Jeg nyder virkelig også vores deling af læseoplevelser her. Det er så hyggeligt og gør det bare endnu bedre når man deler :)

 • Maria skrev:
  16. juni 2017 kl. 23:17

  Øen er en fantastisk fortælling. Jeg fandt en anbefaling i et blad i lufthavnen – og det er jeg så glad for.

  • Ann-Christine skrev:
   17. juni 2017 kl. 11:25

   Det er så skøn en fortælling :) Man får helt lyst til at rejse derhen og se omgivelserne fra bogen

 • Tina Lind skrev:
  18. juli 2017 kl. 21:22

  Hvis du ikke allerede har læst “Tråden” af samme forfatter kan den varmt anbefales ?

  • Ann-Christine skrev:
   20. juli 2017 kl. 22:06

   Tusind tak for tippet, den er nu reserveret på biblioteket :)

 • Ruth Toft Eriksen skrev:
  10. november 2018 kl. 20:01

  Jeg er i sommerhus ved Løkken og igang med at læse “Øen”.
  Vi var på Kreta i September og var ude at opleve Spinalonga, så det er ekstra spændende at læse bogen nu. Du kan roligt tage afsted, det er virkelig fascinerende at være på øen og se det der er tilbage af bygningerne og ting de brugte dengang.

  • Ann-Christine skrev:
   12. november 2018 kl. 09:50

   Godt at høre – jeg vil vældig gerne se det engang :)
   Fortsat skøn læsning og sommerhustur til dig
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.